Reklama

Reklama

Princezny nejsou vždycky na vdávání

(TV film)
  • angličtina Princess Are not Easy to Get Married (festivalový název)

Obsahy(1)

„Tu si neber, to není ta pravá,“ radí kouzelný zvoneček princi Marianovi, když si donucen otcem a tetou Aurelií přivede domů na námluvy první princeznu. Ta druhá dopadne úplně stejně. Nakonec si ale princ přece jen tu pravou královnu svého srdce najde a není ani tak daleko. Madlenka, jeho kamarádka z dětství, není sice ani vznešená, ani bohatá, ale je hodná, pracovitá a hlavně už dávno ho má ráda. A princ si konečně uvědomí, že i on tu prostořekou kamarádku miluje... Veselou pohádku se zpívajícím zvonečkem natočila režisérka Jiřina Pokorná-Makoszová s Dagmar Veškrnovou a Ondřejem Havelkou v hlavních rolích. Tetu Aurelii ztvárnila Laďka Kozderková. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Průměrná televizní pohádka z 80. let s otřesnými interiéry za pár korun. Zřejmě pan režisér má rád bláto, protože všechno je do hněda, a to se mi fakt nelíbilo. Začne to tak, že ušišlaný Petr Nárožný v roli krále se rozhodne oženit svého syna. Bohužel žádná z princezen není vhodná. Jedna je líná, furt by jen spala, další zase jen na peníze.... Nakonec se tou pravou stane obyčejná holka. Princ sice to sám ví, ale i tak mu musí poradit k výběru zvoneček. To byla asi taková největší zajímavost v pohádce, ačkoliv jeho zpívání strašně skřípalo do uší. A pak samotný princ? Jako Havelka? Ne, to fakt ne. Ten se hodí do pohádek na obyčejný chasníky, ale ne na prince. [871. hodnocení, 37. komentář, 62%] ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Palec nahoru pro zvoneček, prokázal značnou umělou inteligenci, a to v dobách, kdy se počítače instalovaly do velkých sálů hlavně proto, aby se vědci alespoň trochu ohřáli. Ale přes všechnu chválu, jeho úvahy mi připadaly značně nespravedlivé. Například ošklivě pomluvil onu princeznu, kterou kousla moucha cece popř. trpěla únavovým syndromem, a dokonce do výčtu jejích špatných vlastností zahrnul i to, že nemá peníze. Neuvěřitelné, jako kdyby v pohádkách nebyla chudoba sama o sobě ctností a zárukou ryzího charakteru. Já si naopak myslím, že takováhle princezna je ideální partnerkou, neboť jak známo, ve spánku člověk nemluví, nekřičí, nenadává, nefackuje, maximálně se sem tam projde po střeše. A dále, zvoneček při svých hodnoceních vůbec nevzal do úvahy, že ten princ sám není zrovna dvakrát skvělá partie, ve skutečnosti by mohl být rád, že o něj vůbec má někdo zájem. Vrána si přeci taky nemůže vzít nikoho jiného než vránu, žába žábu, příšerka příšerku a Pat Mata. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Pohádková komedie těží především z pitvoření ústředních párů tetičky Aurelie (Laďka Kozderková) s králem (Petr Nárožný) a Madlenky (Dagmar Veškrnová) s Marianem (Ondřej Havelka). I další postavy princezen a jejich královských otců smysluplně utvářejí příběh. Svižně plynoucí dialogy, velmi dobrá studiová výprava, zdařilý hudební doprovod Ladislava Štaidla - zvoneček si notuje povedenou písničku. ()

milanista 

všechny recenze uživatele

Dětskýma očima zdařilá pohádka. Moje děti ji mohou vidět vícekrát a pořád je baví. Jinak samozřejmě pohádka s klasickým dějem o hloupých, či neschopných princeznách a chytré chudé dívce. Ale výkon Petra Nárožného pohádku staví na vyšší level. Nárožný a jeho humor je kořením celé pohádky. Když se po létech dívám, myslím, že Laďka Kozderková nám trochu chybí... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Pohádka z doby, kdy už jsem sice měl dětství za sebou, ale ještě jsem se ho zuby nehty držel, třeba i tím, že jsem si žádnou neděli nenechal v televizi ujít pohádku. A tato je z těch tradičních. Klasické papundeklové kulisy, chudá královstvíčka, která by člověk kamenem přehodil, a tradiční požadavek svatby, tentokrát ze strany prince. Jako tradičně prince jelimana, který hledá tu pravou mezi podivnými princeznami i když je každému jasné, že tu pravou má přece přímo před očima v té chudé chaloupce v podhradí. Hvězdné obsazení, občas vtípek, nezapomenutelná písnička a samozřejmě poučení nejen o tom, která je ta prává. Co víc si mé stále ještě dětské srdce může přát. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama