Reklama

Reklama

Epizody(6)

Petr, Afra, Honza, Katka, Klára, Martina, Jakub a jejich kamarádi... kluci a holky z jednoho docela obyčejného sídliště. Podobní ostatním dětem, jejichž domovem se staly paneláky, jeden jako druhý, šedivé, neosobní. Přesto i panelové stěny dokáží vyprávět barevné a poutavé příběhy těch, co už pomalu přestávají být dětmi a zvolna překračují práh dospělosti. Pojďme těm příběhům společně naslouchat v šestidílném cyklu "Heřmánci", který pro televizi napsala scenáristka Martina Drijverová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Tak toto je tak zlé až sa mi to začalo páčiť. Zvykol som si na často divne sa správajúcich a škaredých hlavných hrdinov, ktorí sú mi možno práve preto sympatickí. Na nevľúdne sídliskové prostredie a teplákové súpravy z 80. rokov. Zmieril som sa s úbohým kŕčovitým scenárom, za ktorý by dnes autorovi hrozil vyhadzov z FAMU. Po jednom dieli som si vravel ako to, že tento brak prešiel barandovskou (auto) cenzúrou? A keď som videl rok výroby 1990, povedal som si pozor, dobre že to urobili. Lepšie chabý pokus o zachytenie reálii odchádzajúcej epochy ako žiadny pokus. Dobre, že to natočili! ()

Reklama

Stocki 

všechny recenze uživatele

Na tento seriál se vždycky rád podívám, protože jsem taky vyrůstal na sídlišti. Sice u nás nebylo takový množství bahna a všudypřítomný bordel ale takhle podobně to prostě kdysi bylo. Viz Panelstory, ale to jsem ještě zaplaťpánbůh nebyl na světě. Kvalita dílů je na stejné úrovni. V žádném případě zde nehledejte strhující herecké výkony. Prostě taková průměrná oddechovka, u které zavzpomínáte na dětská léta. Faktem je, že dneska už to takřka nikoho nechytne. P.S. Květa Fialová a její zabouchnutý dveře od balkonu, z toho jsem vážně nemohl :-) ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Pro narocne divaky je tohle absolutne "must see" serial. Zaprve jsou tam tak presne zachycene exteriery konce socialismu, az cloveku, ktery to zazil, skane slza. Zadruhe vsichni detsti/mladeznicti herci jsou extremne spatni, toporni a umeli. Za treti, kdyz uz jsou tam cikani, tak porad hrajou na hudebni nastroje (ano, i u obeda). Jejich hlavni zena je Geprtova. Blaznivou, lunetickou babu hraje Kveta Fialova, jak jinak. Je to proste bomba... :))) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Dobrý čtvrti tohle taková sci-fi není. Heřmánci zůstávají naivní jen na poli základní myšlenky bezproblémového přátelství v rámci celého sídliště. Vše ostatní odpovídá, což si dost pochvaluju, protože moc jiných seriálů o mém dětství natočeno nebylo ;) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Seriál byl natáčen na pražských sídlištích ve čtvrtích Horní Měcholupy a Petrovice. (navabaca)
  • Při čtení žákovské knížky říká maminka Petra tátovi, že nejlepší obdrženou známku má Petr (Michal Matys) trojku. V záběru předchozím na žákovskou vidíme, že Petr dostal ze čtení známku dvojku. (Dixxx)
  • Seriálová ulice Heřmánková je tehdejší ulice Litvinovova, která byla v první polovině 90. let přejmenována na dnešní ulici Livornská. (Chufu)

Reklama

Reklama