Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní film nás zavede do prostředí zdravotnické školy, odehrává se ke konci studií, tedy při praxi v nemocnici a při závěrečných zkouškách studentek. Hrdinkami jsou dívky různých povah, na jedné straně bezstarostná veselá Irena, na druhé straně Víťa, přímá a obětavá, s hlubokým smyslem pro zodpovědnost. Víťa s opravdovou láskou pečuje o dětské pacienty, prožívá drobné ústrky, musí se vyrovnávat s tím, že ji její třídní učitelka nemá ráda, ale i se vztahem k mladíkovi Vildovi, který je vážně nemocen... Televizní film vznikl podle scénáře Františka Pavlíčka, kterému v té době režim neumožnil publikovat, a proto je v titulcích uvedena scenáristka Bohumila Zelenková, pod jejímž jménem byla realizace jeho scénáře umožněna. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Medvecká nikdy nepatřila k mým favoritkám a ani po tomhle výkonu k nim patřit nebude. Její nepřesvědčivý a značně afektovaný výkon poskvrnil jinak velice pěknou inscenaci. Medvecká v afektu překonala i Přeučila, jehož výkon mi v jejím stínu přišel nebývale civilní. Naštěstí zlá mrcha Medřické byla dokonalá a musím přiznat, že jsem chvílemi měla problém jí nefandit, když chtěla Vítě ubližovat. ()

lake-lake 

všechny recenze uživatele

proč se taková témata dnes netočí, a namísto toho nastoupily bezkonfliktní či pseudokonfliktní Růžovky? když pominu místy prkenné vedení herců a hodně studiové pojetí (celé to působí jako předskokan Nemocnice na kraji města), tak ten příběh má co říct. základem bude ale přece jen Valja Stýblová = Paní Spisovatelka ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Mladičká zdravotní sestra Taťána Medvecká těsně před maturitou. Nepříliš chytrá, ale hodná a poctivá sestra, velmi schopná ošetřovatelka a též znalá psychologie pacientů. Nemocnice je pro ni vším, jejím snem je i po maturitě zde pracovat, tedy aby si ji vedení nemocnice vybralo za zaměstnance. Film je o vztahu se spolužačkami, pacienty a lékaři v nemocnici. Její učitelka Dana Medřická je skvěle zahraná bestie, která ji dusí. Je zde i celá řada našich velkých herců v malých rolích. Medvecká se předvádí v nejlepším světle, hraje svou náctiletou opravdu výborně, její naivita a jednoduchost je fakt důvěryhodná, stejně jako i hledání sebe sama. 80% ()

zette 

všechny recenze uživatele

"Prece nedam za holice 15 korun", tahle hlaska pobavila:-). Jinak nijak vyjimecny film o budoucich zdravotnich sestrach a jedne protivne tridni ucitelce. Uvod s rozjarenymi sestrickami me nebavil, pak se to trosicku rozjede, no... Zajimave jsou zabery z Vildova pokoje, kdy Vita kouka do zrcadla a mluvi s nemocnym mladikem. Medvecka si zde strihla dost mozna jednu z nejhezcich svych roli. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Táňa Medvecká v přesvědčivé roli studentky, která je na praxi v nemocnici před závěrečnými zkouškami. Její prostá povaha jí umožňuje pečlivě a s láskou se chovat k pacientům jak na dětském oddělení, tak i u dospělých marodů. V praxi umí ve všem chodit, zato s učením má problémy a vtlouknout do hlavy napsané fráze z knihy jí moc nejde, což se nelíbí její učitelce v netradiční záporné roli, Daně Medřické. Teprve až na chirurgickém oddělení zemře jí blízká osoba, pochopí slova chirurga Radovana Lukavského : "Tohle je teprve maturita." Velmi umně a ze života napsaná inscenace, ke které napsal scénář klasik František Pavlíček a zrežírovala ho tvůrkyně převážně dětských filmů Věra Jordánová. Zajímavou a decentní klavírní hudbu složil Vadim Petrov. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Filmový debut Dany Vávrové. (M.B)

Reklama

Reklama