foto

Declan Hannigan

Biografie

Írsky herec a scenárista menom Declan Hannigan pochádza zo severu tejto ostrovnej krajiny, konkrétne z grófstva Donegal. Už od malička rád písal. Ako scenárista sa zviditeľnil hlavne výhrou na Madridskom filmovom festivale v roku 2008 za svoj krátkometrážny film Csapas. Tento film aj sám režíroval.

Na filmovom plátne sa prvýkrát objavil už v roku 1993, a to vo filme Írska sága (1994). Postupne sa začal objavovať v menších rolách aj v ďalších, tentokrát už známejších filmoch. Prevažne však účinkuje v televíznych seriáloch z britskej produkcie.

M "MikaelSVK" H

Herecká filmografie

Filmy

2018 Curtiz
Robin Hood
2017 Atomic Blonde: Bez lítosti
2016 Bílý král
2015 Zero
Šachový turnaj
2013 Nová doba ledová
1994 Irská sága

TV seriály

2019 Hanna (TV seriál)
Mother (S01E06)
2018 200 első randi (TV seriál)
The Terror (TV seriál)
Gore (S01E02)
2016 Guilt (TV seriál)
2015 Poslední království (TV seriál)
Epizoda 4 (S01E04)
2014 Fleming (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
2013 Drákula (TV seriál)
Závan síry (E02)
Borgiové (TV seriál)
Výbušný plán (S03E09)
Protiúder (TV seriál)
Epizoda 10 (S04E10)
2007 Painkiller Jane (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky