Reklama

Reklama

VOD (1)

Marc Spector pronásleduje zločince Harrowa a musí vyřešit svoje spory s Laylou a Stevenem Grantem. (Disney+)

Recenze (36)

lookin328 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát už to bylo slabší. Špatné CGI už mě pomalu (pěkně rychle) začíná vadit. Cěkal bych taky posun ve vztahu Mark X Steven, chybí 3 epizody a furt se jen hádaj jak dva kouhouti na jednom smeťáku. Doufám, že to nedopadne stylem, že v polovině posledního dílu najednou najdou dokonalou symbiózu, viz druhej Venom… Co je stále perfektní, tak to výkon Isaaca, ten prostě jede strop.. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přesun do Káhiry se mi moc nelíbil. A vlastně si říkám, o čem to celé je. Honí se tady za zlatým míčkem a celkově to moc nedává smysl a hlavně to ve mně neprobuzuje nějaký zájem o to sledovat seriál nadále a s větším potěšením. I ty efekty jsou nějaké slabší, nevím, zda je to rozpočtem, nebo odlišným týmem. Ale něco je na seriálu hrozně podivné. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát se věnujeme schíze varianta “B” a hned to vypadá mnohem lépe. “B” se totiž normálně baví se “zobákem” a děj nemá hluchá místa a zmatené náhodné scény. Vidíme v praxi jak funguje zmiňované “avatarství” a karty jsou na stole (na tajemno se už nehraje). O to víc za to iritují infantilní vstupy verze “A”. Na víc než průměr, ale hodnocení vylézt nemůže (jako opravdu tlupa Bohů nevidí co “ten-co-si-vycpává-boty-skleničkama” dělá? A hlavně… jak to, že on si může vykecávat s Bohy jen tak bez “avatarování” jiným Bohem?). Prostě koncept jako celek, je až moc debilní na nadprůměr. ()

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádherně nahozená atmosféra Egyptu skrz kulisy a velice povedený soundtrack. Až mě chvíli mrzí, že si to nemůžu užít na velkém plátně. Epizoda nám poodhaluje skromně kus příběhu a nabídne nám taky větší akci, na kterou je krása skrz choreo pohledět. Hlavní tahouni Iscaac a Hawke jsou geniální a sledovat jejich protipólné postavy je víc, než boží. Výborná epizoda. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První půle seriálu je za námi a až teprve teď to začíná působit, jakože by se mi to mohlo i líbit. A po dvou dílech, kde mi to nesedělo, hlásím spokojenost. Příběhově to válí neskutečný obrátky a až příjemně jsem překvapený jak oproti klasickému MCU to má velkou snahu odvykládat komplexní příběh, kdy pořád věřím, že mají ještě pár příběhových klíček v rukávu. Celá epizodní archa se odehrává v Egyptě, což zase krásně pomáhá příběhu a s zdejší atmosférou se daří více nasát tu mystickou schránku. Přestože úvod, kdy Steven vyřídí hrstku zlodějíčků ještě není úplně ono, tak choreografie je tam epesní s krásný příslib celé epizodě. Druhá znamenitá situace je s bohy, kde se nám dává patřičný background postavě Konsua, o němž zatím víme žalu málo. No a pak samozřejmě konfrontace na závěr, kdy se poprvé pracuje naplno s naším novým hrdinou, krásně vidíme kostým schopnosti, zkrátka standard na který jsme u MCU hrdiny zvyklí. Nepříjemný střih je minulostí, nepůsobí to chaoticky a konečně mě to celé bavilo! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (27)

  • Eset byla poprvé zmíněna v sešitu „Young Allies #19“ z května 1944. Poprvé se v komiksech ale objevila až o více než 30 let později v sešitu „Thor #239“ z června 1975. (Kubaaa97)
  • Během souboje na střeše si můžeme všimnout na zádech mladíkovy (Ahmed Dash) kožené bundy obrázku. Je na něm vyobrazena koruna, kterou má na sobě faraon Rama-Tut v komiksu „Avengers Vol. 7 #4“ z dubna 2017. Rama-Tut je v komiksech Nathanial Richards, kterého známe spíše jako Kanga dobyvatele. V rámci MCU jsme jej již mohli vidět v seriálu Loki (od r. 2021). (Kubaaa97)
  • Scéna, ve které přichází Arthur (Ethan Hawke) k Amemaitině hrobce, připomíná biblický příběh Mojžíše, který také provází svůj lid egyptskou pouští. Jako detailu si můžeme všimnout toho, že Arthur jako jediný nosí červený oděv. Mojžíš na cestě do Zaslíbené země je právě často vyobrazován v červeném rouchu. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama