foto

Rachael Leigh Cook

  • nar. 4.10.1979 (38 let)
    Minneapolis, Minnesota, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americká herečka se narodila 4. října 1979 v Minneapolis ve státě Minnesota. Otec Thomas H. Cook je sociální pracovník a bývalý sólový komik. Matka JoAnn Cook byla učitelkou vaření a nyní pracuje jako tkadlena, má italské předky. Pouze 157 cm měřící Rachael navštěvovala školu Laurel Springs a později Minneapolis South High School. Již od svých deseti let se začala věnovat modelingu, měla a má krásné hnědé, nevinně vyhlížející oči, které dokázali hodně zapůsobit.

Její herecká kariéra začala v polovině devadesátých let, kdy ji obsadili do role Mary Anne v rodinné komedii DÍVČÍ KLUB (1995). Ve stejném roce ji režisér Peter Hewitt obsadil do dobrodružného filmu TOM A HUCK. Za roli Becky byla později nominována na YoungStar Awards v kategorii nejlepší mladá herečka v komediálním filmu.

Na konci 90. let si zahrála v mnoha filmech různých žánrů většinou vedlejší role. Jedny z hlavních rolí pak ztvárnila např. ve filmech OSMNÁCTÝ ANDĚL (1998) nebo v koprodukční komedii STRIKE! (1998). Její herecký talent se začal čím dál tím více projevovat a v roce 1999 byla obsazena do hlavní role Laney Boggs v romantické komedii režiséra Roberta Iscovea TAKOVÁ NORMÁLNÍ HOLKA. Film slavil nečekaný úspěch a samotná Rachael získala čtyři ceny na různých festivalech mj. na YoungStars Awards, Teen Choice Award, Blocbuster Entertainment Award a společně s hercem Freddie Prinzem Jr. získali cenu Blimp Award na Kids' Choice Award. Další dvě nominace pak získala i na MTV Movie Awards.

Úspěch slavila i s dramatem THE HI-LINE (1999). Za roli mladé, prosté dívky získala o rok později cenu Moxie! Award za nejlepší herečku na filmovém festivale v Santa Monice. Ve stejném roce ztvárnila postavu Cassie v romantickém dramatu STŘÍPKY VZPOMÍNEK, ve kterém se zamiluje do Barneyho, kterého hrál Elijah Wood. V roce 2000 získala další cenu Grand Jury za nejlepší herečku na Newyorském mezinárodním nezávislém film & video festivalu za dramatický snímek SALLY. Její herecká kariéra začíná nabírat otáčky i v dalším roce 2001. Ztvárnila jedny z hlavních rolí v pěti snímcích, mj. v koprodukční romantické komedii DOHOLA?, v krimi ELITA či v thrilleru NEBEZPEČNÝ SEX.

Za komedii JOSIE A JEJÍ KOČIČKY byla nominována za roli Josie na Teen Choice Award. Kvůli filmu se musela naučit hrát na kytaru. Jejími učiteli byli kytaristé pod přezdívkami Fast Freddie & Phil X. Vedlejší roli ztvárnila ve filmu ZKURVENÁ NOC (2003) v originálním názvu 11:14 a hlavní roli pak v kanadsko-britském snímku MÁ PRVNÍ SVATBA (2004). V roce 2005 hrála v úspěšném 6-dílném seriálu NA ZÁPAD, za roli Clary byla později oceněna cenou bronzového hlídače na Western Heritage Awards. V roce 2008 ztvárnila postavy v dalších dvou dramatech s názvy THE DISPOSABLES a postavu Samanthy ve filmu ANTIQUE.

Rachael je univerzální herečka, která hraje v jakémkoli žánru ale většinou ji uvidíme hrát v romantických komediích či dramatech. Rachael se narodila ve znamení Vah a je vegetariánka. Má ráda zvířata. Doma v Minnesotě měla dvě kočky se jmény Beau a Skippy a nyní má tři psy. Její vysněnou rolí je Katie Nolan z filmu V Brooklynu roste strom (1945).

Často si dělá srandu ze svého malého vzrůstu. Je známa tím, že často mění barvu a střih svých vlasů. Její přírodní barva vlasů je hnědá. Chodila s několika herci mj. s Ryanem Reynoldsem či Vincentem Kartheiserem, který pochází ze stejného města. V prosinci roku 2003 se zasnoubila s hercem Danielem Gilliesem, za kterého se 14. srpna 2004 provdala.

Zdeněk "Stocki" Blažek

Herecká filmografie

Filmy

2017 A Midsummer Night's Dream
Summer in the Vineyard (TV film)
2016 Autumn in the Vineyard (TV film)
Summer Love (TV film)
2014 A Christmas Tail (TV film)
Rudé nebe
2012 Broken Kingdom
Napospas smrti: Příběh Tammi a Sandry Chaseových (TV film)
2011 Domácí záležitosti
Ukradený ráj (TV film)
Upír
2009 Bob Funk
Golden Door
Podnájemník
2008 Fairy Tale Police
Robot Chicken: Star Wars Episode II (TV film)
2007 Ambiciózní blondýnka
Final Season, The
Matters of Life and Death
Nancy Drew: Záhada v Hollywoodu
V dostihovém sedle
2006 Má první svatba
2004 American Crime
Američan
Fearless (TV film)
2003 Big Empty, The
Bláznivej sejf
Sázkaři
Tempo
Zkurvená noc
2002 29 Palms
2001 Dohola
Elita
Josie a její kočičky
Nebezpečný sex
Texas Rangers
2000 Batman Beyond: Return of the Joker
Sally
Sejměte Cartera
1999 Hi-Line, The
Střípky vzpomínek
Taková normální holka
1998 Muž bez kůže
Osmnáctý anděl
Polibek
Stávka!
1997 Country Justice (TV film)
Defenders: Payback, The (TV film)
Dům přitakání
Pravé ženy (TV film)
1996 Rukojmí nebo komplic?
26 Summer Street
1995 Dívčí klub
Tom a Huck

TV seriály

2015 Horrified (TV seriál)
2014 Prozíravost (TV seriál)
Posedlost (S02E14)
Kobra (S02E13)
Bratrstvo (S02E12)
další epizody (4)
2013 Prozíravost (TV seriál)
Bojovník (S02E10)
Zranění (S02E09)
Azyl (S02E08)
další epizody (10)
2012 Prozíravost (TV seriál)
Světlo (S01E10)
Stín (S01E09)
Kilimandžáro (S01E08)
další epizody (10)
2010 Team Unicorn (TV seriál)
2009 Titan Maximum (TV seriál)
2006 Agentura Jasno (TV seriál)
2005 Na Západ (TV seriál)
2001 Robot Chicken (TV seriál)
1999 Batman budoucnosti (TV seriál)

Dokumentární

2009 PoliWood
2001 Backstage Pass (TV film)
2000 Antitrust: Cracking the Code

TV pořady

2013 39th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
2006 Teen Choice Awards 2006, The (TV pořad)
2005 Teen Choice Awards 2005, The (TV pořad)
2004 Teen Choice Awards 2004, The (TV pořad)
2003 Teen Choice Awards 2003, The (TV pořad)
2002 The Teen Choice Awards 2002 (TV pořad)
2001 Teen Choice Awards 2001, The (TV pořad)
2000 Teen Choice Awards 2000, The (TV pořad)
1999 Teen Choice Awards 1999, The (TV pořad)
1996 The Daily Show (TV pořad)
1994 Politically Incorrect (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace