foto

Will Keen

  • nar. 4.3.1970 (48 let)
    Oxford, Oxfordshire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým jménem William Walter Maurice Keen je anglický herec. Jeho rodiči jsou Charles Lyle Keen a Lady Priscilla Mary Rose Curzon (dcera šestého Earl Howe, Edwarda Curzona). Studoval anglickou literaturu na Entonské vysoké a získal titul z anglické literatury z Oxfordské univerzity. V roce 2002 se oženil s herečkou španělského původu, divadelní režisérkou a spisovatelkou Marií Fernandez Ache, se kterou má dceru Dafne Keen, která je také herečkou.

Mezi jeho pozoruhodné divadelní počiny patří např. „Ghosts“, „Waste“, „Tom and Viv“, „Five Gold Rings“, „Huis Clos“ a další.  Hrál také ve španělštině – „Traición“ a „Cuento de Invierno“ a režíroval „Hamleta“ a „Romeo a Julie“.

Zahrál si i v několika seriálech, např. Wolf Hall, Tři mušketýři, Silk, Sherlock, Impresionisté, a filmech jako Devět životů Tomase KatzeLáska a jiné pohromy. V roce 2016 hrál roli osobního tajemníka Michaela Adeaneho v seriálu The Crown od Netflixu.

Ajm "griph" Mýmr

Herecká filmografie

Filmy

2015 Skandální život Lady Worsley (TV film)
Viktor Frankenstein
2012 Titanic (TV film)
2011 The Man who Crossed Hitler (TV film)
2008 Barva kouzel (TV film)
2006 Láska a jiné pohromy
1995 National Achievement Day

TV seriály

2018 Génius (TV seriál)
Kapitola osmá (S02E08)
Kapitola první (S02E01)
2017 The Crown (TV seriál)
Mystery Man (S02E10)
Dear Mrs. Kennedy (S02E08)
Matrimonium (S02E07)
další epizody (8)
2016 The Crown (TV seriál)
Gloriana (S01E10)
Assassins (S01E09)
Pride & Joy (S01E08)
další epizody (6)
2015 Wolf Hall (TV seriál)
Mistři přízraků (E06)
Nepříjemnosti (E05)
Ďábelská slina (E04)
další epizody (5)
Tři mušketýři (TV seriál)
Emilie (S02E04)
Užitečný zrádce (S02E03)
Jako prostý člověk (S02E02)
další epizody (4)
2014 The Refugees (TV seriál)
Sherlock (TV seriál)
Znamení tří (S03E02)
2011 Silk (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 3 (S01E03)
2009 Garrowův zákon (TV seriál)
2008 Londýnská nemocnice (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
2006 Impresionisté (TV seriál)
2005 Královna Alžběta (TV seriál)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Šestý smysl (S08E05)
2003 Murphy's Law (TV seriál)
New Tricks (TV seriál)
2002 Foylova válka (TV seriál)
2000 Monsignor Renard (TV seriál)
1999 Holby City (TV seriál)
1990 Alleyn Mysteries (TV seriál)
1984 Poldové (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace