foto

Róbert Koltai

  • nar. 16.12.1943 (76 let)
    Budapest, Maďarské království

Biografie

Maďarský filmový režisér a herec. Divadelnú a filmovú akadémiu ukončil v roku 1968. Svoju umeleckú dráhu začal v meste Kaposvár v divadle „Csiki Gergely Színház”, neskôr v Národnom divadle v Pécsi a Budapešti a vo Veszpréme v Petofiho divadle. Do povedomia divákov sa dostal hlavne svojimi filmovými rolami a režisérskou činnosťou. Od roku 1971 bol ženatý s herečkou Pogány Judit, ktorá sa s ním rozvidla po 35 rokoch manžestva. Je nositeľom viacerých maďarských umeleckých ocenení – 1976 (Jászai Mari), 1985 (Zaslúžilý umelec), 1998 (Karinthy), 1999 (Déri János).

Cicis

Herecká filmografie

Filmy

2014 Dům u kamenných opic
Móricz-darabkák (TV film)
Starfactory (TV film)
2012 Magic Boys
2011 Bulvár (TV film)
ZooKids - Mentsük meg az Állatkertet!
2007 Megy a gőzös
2006 Budakeszi srácok
Egyetleneim
Közúti karbantartók
2005 A Pál utcai fiúk (TV film)
2004 Montecarlo!
Világszám!
2001 Csocsó, avagy éljen május elseje!
1999 Hippolyt
1998 Złoto dezerterów
Ámbár tanár úr
1997 A miniszter félrelép
1996 Szamba
Törvénytelen
1994 A pártütök
Priváthorvát és Wolframbarát
1993 Brigitta (TV film)
Nikdy nezemřeme
1992 Dělej, máš babu!
Tékozló apa
1990 Potyautasok
Tutajosok
1989 A legényanya
Béketárgyalás, avagy az évszázad csütörtökig tart
Groteszk (TV film)
Labdaálmok (TV film)
Napóleon (TV film)
1987 Doktor Minorka Vidor nagy napja
Líbá, máma
1986 C.k. dezertéři
Egészséges erotika
Férfi és nő (TV film)
Hajnali párbeszéd (TV film)
Hülyeség nem akadály
Velká generace
1985 A nagymama (TV film)
Gyerekrablás a Palánk utcában
Hermelin (TV film)
Rafinált bűnösök (TV film)
Tichá radosť
Városbújócska
1984 Boszorkányszombat
Bástyasétány hetvennégy
Milenci na odpoledne
Čaroděj lesního močálu (TV film)
1983 A Mi Ügyünk, avagy az utolsó hazai maffia hiteles története (TV film)
Viadukt
1982 A tökfilkó (TV film)
Kabala
Panelové vztahy
Srdeční problémy
1981 Boldogtalan kalap
Csere (TV film)
Lišáček Lup
1980 Indul a bakterház (TV film)
Kojak Budapesten
Névnap (TV film)
1979 A korona aranyból van (TV film)
Forró mezők (TV film)
Každou středu
Trombitás, A
1978 A Danton-ügy (TV film)
A kétfenekű dob
Bolondok bálja
Černý pasažér
1977 A zöldköves gyűrű (TV film)
Az ész bajjal jár (TV film)
Boldogság (TV film)
Felsö-Ausztria (TV film)
Pókfoci
1976 Azonosítás
Klokan
Krasavci a blázni
Rendörség (TV film)
Rendörség (TV film)
Tizenegy több, mint három (TV film)
Uličníci na prázdninách
1974 Egy kis hely a nap alatt
Ficzek úr (TV film)
Lodník na Dunaji
1973 ...és a holtak újra énekelnek (TV film)
Nevinní vrahové
1972 Aranyliba (TV film)
Byla jednou jedna rodina
1971 Drahá Šáriko
V městě čeká láska
1970 Tisztújítás (TV film)
1969 Svěží vítr
1967 Ezek a fiatalok

TV seriály

2020 Drága örökösök (TV seriál)
A borotva (S03E01)
2019 Drága örökösök (TV seriál)
Zsírosbödön (S01E60)
Új szabály (S01E41)
A végrendelet (S01E01)
2003 Lili (TV seriál)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
Episode 1 (E01)
2002 Limonádé (TV seriál)
1995 Patika (TV seriál)
Episode 14 (E14)
Episode 13 (E13)
Episode 12 (E12)
další epizody (10)
1994 Patika (TV seriál)
Episode 4 (E04)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
další epizody (4)
1993 Privát kopó (TV seriál)
Zsarolni veszélyes (E05)
1986 Zsarumeló (TV seriál)
A kínai páros (E02)
Zulejka Méhkirálynő oda-vissza (E01)
1970 Örjárat az égen (TV seriál)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
Episode 1 (E01)
1966 Princ, a katona (TV seriál)
A jóvátehetetlen pillanat (E08)
Legénybúcsú 1-2. (E01)

Dokumentární

2018 A sándorgyuri

Divadelní záznam

2015 Végállomás (divadelní záznam)
2011 A nagymama (divadelní záznam)
1984 A revizor (divadelní záznam)

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

Filmy

2012 Magic Boys
2007 Megy a gőzös
2004 Világszám!
2001 Csocsó, avagy éljen május elseje!
1998 Ámbár tanár úr
1997 A miniszter félrelép
1996 Szamba
1993 Nikdy nezemřeme
1982 A tökfilkó (TV film)

TV seriály

1995 Patika (TV seriál)
Episode 14 (E14)
Episode 13 (E13)
Episode 12 (E12)
další epizody (10)
1994 Patika (TV seriál)
Episode 4 (E04)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
další epizody (4)

Divadelní záznam

2015 Végállomás (divadelní záznam)

Host

TV pořady

1981 Szeszélyes évszakok (TV pořad)