foto

Ida Rapaičová

  • nar. 22.8.1943 (75 let)
    Bratislava, Slovenský stát
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Slovenská herečka, divadelní pedagožka a politička.

Po absolutoriu studia herectví na bratislavské VŠMU se stala dlouholetou členkou činohry bratislavské Nové scény. Jedná se o výbornou dabérku, recitátorku a rozhlasovou herečku. Umělecký přednes, recitaci a rozhlasové herectví nyní vyučuje na Akademii umění v Banské Bystrici.

V roce 1994 byla zvolena poslankyní Národní rady Slovenské republy za HZDS.

Roman "kikulin" Porteš

Herecká filmografie

Filmy

2015 Vojtěch
1997 Čo viem ja, nevieš ty (TV film)
1994 Gendúrovci (TV film)
Nulový bod (divadelní záznam)
Národný hriešnik (TV film)
1993 Kráľ umiera (TV film)
Pod vládou ženy aj na svitaní (TV film)
Tanec lásky a smrti (TV film)
1992 Kaviareň Lýra (TV film)
1991 Mastný hrniec (TV film)
Mário, zapískaj...! (TV film)
Ružová Anička (TV film)
1990 Faidra (TV film)
1989 Domček so záhradkou (TV film)
1988 Exemplárny prípad (TV film)
Muž na správnom mieste (TV film)
Rátanie havranov (TV film)
Šesťkrát žena (TV film)
1987 Nové Pištáčikové dobrodružstvá (TV film)
Priama úmera (TV film)
Skúška vedenia (TV film)
Smrť s fotografiou (TV film)
1986 Višňový sad (divadelní záznam)
1985 Darček pod jedličku (TV film)
Mlynárka z Arcosu (TV film)
Raskil a Sida (TV film)
Vláčik do stanice víťazstvo (TV film)
1984 Aj múdry schybí (divadelní záznam)
Atomová katedrála
Vzbúrené mesto (TV film)
Štyria (TV film)
1983 Chrobák v hlave (TV film)
1982 Chlap prezývaný Brumteles (TV film)
Detvanček a Hopsasa (TV film)
Predčasné leto
Rozmar (TV film)
Slávne dievčatko (TV film)
Smrt pana Goluži
Trieda plná pýchy (TV film)
Tušenie
Špiónka v galérii (TV film)
1981 Deň bez anjela (TV film)
Figarova svadba (divadelní záznam)
Pasca (TV film)
1980 Horacius (TV film)
Hosť k štedrovečernému stolu (TV film)
Macbeth (divadelní záznam)
Sivá hmla (TV film)
Smäd (TV film)
Steny (TV film)
Teta na zjedenie (TV film)
V láske je naša pravda (TV film)
1979 Kraj sveta Istanbul (TV film)
Slnečné hodiny (TV film)
Sto hodín do zatmenia (TV film)
1978 Buky podpolianske (TV film)
Deti z tehlového dvora (TV film)
Melodie bílého klavíru (TV film)
Neprítomní priatelia (divadelní záznam)
Strýčkov sen (TV film)
1977 Kamarátka Jana (TV film)
Zrcadlení
Čas polomů a štěpů (TV film)
Škola klebiet (TV film)
Ťapákovci (TV film)
1976 Obhajoba sa nekoná (TV film)
Oceliari (TV film)
1975 Akce v Istanbulu
Kamarátka pre nás dvoch (TV film)
Pacho, hybský zbojník
Predajňa 044 (TV film)
Prerušujem pojednávanie (TV film)
1974 Koho si vybral vrah (TV film)
Túžba sobotňajšieho večera (TV film)
V každém pokoji žena
Večer s Oskarem Nedbalem (TV film)
Únava materiálu (TV film)
1973 Skrytý prameň
Víťazný pád (TV film)
1972 Andrea (TV film)
Inšpekcia (TV film)
Rosa na tráve (TV film)
Straussovský dekameron (TV film)
Tkáčka Maruška (TV film)
V stolnom meste Kyjeve (TV film)
Šaty (TV film)
1971 Ametystový kvet (TV film)
Básnikova cesta do neba (TV film)
Bírbal a sprisahanci (TV film)
Hľadači svetla
Žiarlivé ženy (TV film)
1970 Hrsť ohňa (TV film)
Kráľ sa zabáva (TV film)
Ministerstvo mravopočestnosti (TV film)
Rekviem za rytierov
Vrahom je Fox (TV film)
Zrodenie syna (TV film)
1968 Skutočná pravda (TV film)
Ta třetí
Úsmev Mony Lízy (TV film)
1967 Stud
Sťopa (TV film)
1966 Canarisova krvavá hviezda (TV film)
Drotár (TV film)
Mládenecká rozlúčka (TV film)
Česť (TV film)
1965 Kubo (TV film)
Neprebudený (TV film)
Zuniaci krok (TV film)

TV seriály

2014 Ochránci (TV seriál)
2011 Aféry (TV seriál)
Prekliata dedina (S02E11)
2009 Odsouzené (TV seriál)
1989 Roky prelomu (TV seriál)
1985 To je váš prípad, Šetaffy (TV seriál)
1984 Tajomný ostrov (TV seriál)
1977 Rachotilkovia (TV seriál)
1975 Leto s Katkou (TV seriál)
1972 Duhový luk (TV seriál)
Nikto nie je doma (TV seriál)

Dokumentární

1997 Za tajomstvom spevov veľkomoravských (TV film)
1995 Bez fraku: Ida Rapaičová (TV film)
1993 Portréty (TV seriál)
1985 Film o filme. 1/1986
1983 Miniatúry zo Slovenska (TV film)

TV pořady

2017 Čtyřlístek pro talenty (TV pořad)
2016 Zrodení pod Poľanou (TV pořad)
2007 Takí sme boli (TV pořad)
1984 Poetka pohybu (cesta za krásnom s akademickou maliarkou SIBYLOU GREINEROVOU) (TV pořad)
1978 Recepty na šťastie (TV pořad)
1971 Vtipnejší vyhráva (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace