foto

Magda Paveleková

  • nar. 7.6.1931
    Levice, Slovensko, Československo
  • zem. 20.7.2015 (84 let)
    Dunajská Lužná, Slovensko

Biografie

Magda Paveleková sa narodila v Leviciach. Je potomkom šlachtického rodu Koháryovcov, ktorého domovským sídlom je kaštieľ vo Svätom Antone. V Maďarsku v meste Köszeg študovala na evanjelickom gymnáziu. V roku 1956 ukončila bratislavské konzervatórium, kde študovala hru na klavír. V súčastnosti žije Magda Paveleková vo Vrakuni (mestská časť Bratislavy).

Dcéra jej vo veku 34 rokov nešťastne umrela na Vianoce na následky rakoviny. Má dvoch vnukov - Tomáša a Andreja. Silu pokračovať našla práve vo svojich vnukoch. Ešte počas stredoškolského štúdia sa stala členkou divadla v Nitre. Po sedemnástich rokoch pôsobenia v nitrianskom divadle odišla do Bratislavy. Pôsobila dlhodobo na novej scéne, skadiaľ nakoniec odišla do dôchodku.

Dabovala maďarský kreslený seriál Miezgovci. Pani Magda už 10 rokov hrá postavu Matky predstavenej v divadelnej hre Mníšky. Veľmi rada by si znova zahrala Morálku pani Dulskej. Veľkú radosť jej spôsobilo účinkovanie v Inkognite, a želá si, aby naďalej pokračovalo. Napísala umeleckú autobiografiu, kotrá vyšla pod názvom SPOMIENKY STAREJ HEREČKY (2001).


CENY:
1982 - Cena za herecký výkon
1982 - titul Zaslúžilá umelkyňa
1996 - platinová a dve zlaté platne (Dežo neblázni, Ilona nezblázni, Gejza neblázni)
2007 - Kvet Tálie

Richard "Richard_Ba" Banič

Herecká filmografie

Filmy

2008 Dve poviedky s Mariánom Labudom (TV film)
1999 O ľuďoch a čarodejníkoch (TV film)
1998 Drahí príbuzní (TV film)
1996 Vyššia moc
1995 ...kone na betóne
Iba taká hra (TV film)
1994 Maťo Palica (TV film)
Sny podľa Renoira (TV film)
Zlatohláska (TV film)
1993 Hudobné rozprávky (TV film)
1992 O psíčkovi a mačičke (TV film)
1991 Boj o jedno kráľovstvo (TV film)
Machinko (TV film)
Variácie slávy (TV film)
Zbytočné trápenia (TV film)
Čerti nespia (TV film)
Škvrny na slnku (TV film)
1990 Garsónka (TV film)
Keď báčik z Chochoľova umrie (TV film)
Posmrtné svedectvo (TV film)
Rozmar starej dámy (TV film)
Sila lásky (TV film)
1989 Tanec nad plačom (TV film)
1988 Tony peňazí (TV film)
1987 Dulcinea z Tobosa (TV film)
Rodák (TV film)
Tá tajovská voda mútna (TV film)
Vizitka (TV film)
Začiatok sezóny
Zostane to v rodine (TV film)
Ženský zákon (TV film)
1986 Keby to naši vedeli (TV film)
Kto zaplatí nohavice (TV film)
Pro forma (TV film)
Pytačky (TV film)
Vynález (TV film)
Študent (TV film)
1985 Kráľovná noci v kamennom mori (TV film)
Kto odhodil? (TV film)
Kľúčik (TV film)
Poklad (TV film)
Tu musíš žiť (TV film)
Vrabčie lásky (TV film)
1984 Aj múdry schybí (divadelní záznam)
Múdry Maťko a blázni (TV film)
Neobzeraj sa a bež (TV film)
Oko za oko (TV film)
Pesničky do každého počasia - Vstupujte po jednom! (TV film)
1983 Anička Jurkovičová (TV film)
Chrobák v hlave (TV film)
Medulienky (TV film)
Tajomný ostrov na sídlisku "N" (TV film)
Transplantácia slepého čreva (TV film)
Upratovanie (TV film)
1982 Chlap prezývaný Brumteles (TV film)
Veľké preteky (TV film)
Zločin a pokánie (TV film)
Čudák Zerbino (TV film)
Špina za nechtami (TV film)
1981 Aktovky (TV film)
Dovolenka v Taliansku (TV film)
Figarova svadba (divadelní záznam)
Plesové šaty (TV film)
Pohľad do zrkadla (TV film)
Čudné dievča (TV film)
1980 Dvadsaťtisíc v koši (TV film)
Neveľká komédia (TV film)
Recept od starej mamy (TV film)
Strašne ošemetná situácia (TV film)
Toto leto doma
1979 A pobežím až na kraj sveta
Dobrí ľudia ešte žijú (TV film)
Dve frašky (TV film)
Eugen Onegin (TV film)
Jubilejné spomienky (TV film)
Mandragora (TV film)
Veľký Mogul (TV film)
1978 Ežo Vlkolinský (TV film)
Gábor Vlkolinský (TV film)
Horúci dych (TV film)
Na vysokej skale: Zbojnícka nevesta (TV film)
Parížsky život (TV film)
Poštársky príbeh (TV film)
1977 Bludička
Lúčenie (TV film)
Pyrrhovo víťazstvo (TV film)
Sedem krátkych rokov inžiniera Hagaru (TV film)
Vianočné oblátky (TV film)
Vzkriesenie Míny (TV film)
Zlatá réva
Čaj u pána senátora (divadelní záznam)
Šediny doktora Ondáka (TV film)
Štipku soli (TV film)
1976 Deväť opustených kabeliek (TV film)
Majster zlodejského cechu (TV film)
Oceliari (TV film)
Skrytou kamerou (TV film)
Sokovia (TV film)
Stratená dolina
Svadba (TV film)
Svadobný dar (TV film)
Sváko Ragan (TV film)
Zypa Cupak (TV film)
1975 Pacho, hybský zbojník
Predajňa 044 (TV film)
Zrnko prachu (TV film)
Čokoládový hrdina (TV film)
1974 Figliar Sťopka (TV film)
Operácia Raketa (TV film)
Smrť v kufri (TV film)
1973 Očovské pastorále
Statky zmätky (TV film)
Ťululum (divadelní záznam)
1972 Letokruhy
Zabiják (TV film)
1971 Priehrštie vzdychov (TV film)
1970 Keď v noci hrmí (TV film)
Naši pred bránami
1969 322
Babie leto, čas smútku (TV film)
Improvizácie na Thémato láska alebo Maco Debnár v 36 postavách rôznych (TV film)
Sladké hry minulého léta (TV film)
Tma (TV film)
Traja z deviateho poschodia (TV film)
1968 Vánoce s Alžbětou
Čarokrásna pani majstrová (TV film)
Ľubica medvedica (TV film)
1967 Berona (TV film)
Žena (TV film)
1966 Gangstri v našom mestečku (TV film)
Mama pre Winnetoua (TV film)
V agónii (TV film)
Škandál v Melodias banke (TV film)
1965 Ľoška zlodej (TV film)
1964 Prípad Denzinger (TV film)
1963 Toreador (TV film)

TV seriály

2008 Áno, miláčik! (TV seriál)
1995 Dnes večer hrám ja (TV seriál)
1985 Materské znamienko (TV seriál)
To je váš prípad, Šetaffy (TV seriál)
1980 Bakalári (TV seriál)
Moje kone vrané (TV seriál)
Neresti ľudkov nepoctivých (TV seriál)
Svadba bez nevesty (TV seriál)
1979 Krajina Haliganda (TV seriál)
Oco, mama a ja (TV seriál)
1978 Výmysly uja elektróna (TV seriál)
1977 Rachotilkovia (TV seriál)
Útek zo zlatej krajiny (TV seriál)
Črty zo života (TV seriál)
1976 Neporaziteľná Vilma (TV seriál)
1971 Parížski mohykáni (TV seriál)

Dokumentární

2008 Keď odchádza kabaret (TV film)
2001 Tatra revue alebo bol raz jeden kabaret (TV film)
1979 Stretnutie v Tajove (TV film)

Host

TV pořady

2007 Takí sme boli (TV pořad)
2006 Portrét (TV pořad)
2004 Anjeli strážni (TV pořad)
2003 Inkognito (TV pořad)
2000 Majdan (TV pořad)
1999 Bonzáčik (TV pořad)
Kaviareň Slávia (TV pořad)
1978 Recepty na šťastie (TV pořad)
1971 Vtipnejší vyhráva (TV pořad)
1966 Viecha dobrej nálady (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace