foto

Bob Newhart

  • nar. 5.9.1929 (88 let)
    Oak Park, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Detstvo

Narodil sa 5. septembra roku 1929 v meste Oak Park, v Illinoise. Jeho rodičia sú už po smrti. Mama bola z Írska, rovnako ako otec, ktorého korene boli tiež z Nemecka a Anglicka. Newhart vyrastal v rímskokatolíckych školách a neskôr v roku 1947 absolvoval gymnázium Svätého Ignatiusa v Chicagu. Potom sa rozhodol pokračovať na Loyolskej univerzite taktiež v Chicagu. V roku 1952 ju ukončil s bakalárskym titulom. Vo veku približne 21 rokov bol povolaný do armády Spojených štátov. Po bojoch v Kórei bol prepustený v roku 1954.

Dospelosť

Po prepustení sa zamestnal ako účtovník, avšak práca ho nebavila, a tak sa stal copywriterom Freda A. Nilesa, známeho filmového a televízneho producenta. Neskôr sa naňho usmialo šťastie a získal vlastnú komediálnu šou v rádiu. V roku 1959 s ním podpísalo zmluvu Warner Bros. a v roku 1960 jeho album predbehol dokonca aj Elvisa Presleyho. O rok neskôr tento album získal cenu Grammy za album roka.

Filmová kariéra

Bob sa často ukazoval v televíznych šou, divadle, filmoch a seriáloch, ako napríklad Simpsonovci, NCIS, Zúfalé manželkyTeória veľkého tresku a mnoho ďalších. Po účinkovaní v Teórii veľkého tresku získal tiež cenu Emmy. Aj keď bol Bob televízna hviezda, objavil sa aj v niekoľkých filmoch, ako Šéfovia na zabitie, Záchranári či Pravá blondínka 2. Zrejme jeho najväčším úspechom bola však Bob Newhart Show, ktorá síce zo začiatku čelila konkurencii ako MASH, Maude, Sanford a syn a Waltons, ale aj tak sa mu z nej podarilo vytvoriť veľký hit.

Súkromný život

Bob je počítačový nadšenec. Jeho manželka sa volá Ginnie Quinn (dcéra už nebohého herca Billa Quinna). Spolu s Ginnie má 4 deti a niekoľko vnúčat. V roku 1985 bol Bob prevezený do nemocnice, pretože po rokoch fajčenia trpí polycytémiou. Po zotavení však fajčiť prestal.

RuslankoSVK

Herecká filmografie

Filmy

2011 Pět žen (TV film)
Šéfové na zabití
2008 Flynn Carsen 3: Jidášův kalich (TV film)
2006 Flynn Carsen 2: Návrat do dolů krále Šalamouna (TV film)
2004 Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu (TV film)
2003 Pravá blondýnka 2
Vánoční skřítek
2001 Sports Pages, The (TV film)
Untitled Sisqo Project (TV film)
1998 Rudolf
1997 Svatba naruby
1991 Bob Newhart Show 19th Anniversary Special, The (TV film)
Entertainers, The (TV film)
1990 Záchranáři u protinožců
1981 Ladies and Gentlemen... Bob Newhart, Part II (TV film)
1980 Marathon (TV film)
Panenka pro štěstí
Prezident a jeho rodina
1977 Záchranáři
1974 Thursday's Game (TV film)
1972 Decisions! Decisions! (TV film)
1971 Odvykací kůra
1970 Hlava 22
Za jasného dne uvidíš navždy
1968 Hot Millions
1962 Peklo je pro hrdiny

TV seriály

2017 Knihovníci (TV seriál)
And the Wrath of Chaos (S03E10)
2015 Teorie velkého třesku (TV seriál)
Očekávání premiérové noci (S09E11)
2014 Knihovníci (TV seriál)
A meč v kameni (S01E02)
A koruna krále Artuše (S01E01)
Teorie velkého třesku (TV seriál)
Rozjímání s Protonem (S07E22)
2013 Teorie velkého třesku (TV seriál)
Výměna protonů (S07E07)
Experimenty s Protonem (S06E22)
2010 Nouzové přistání (TV seriál)
2005 Zoufalé manželky (TV seriál)
Slunce nikdy nezapadne (S02E08)
Neděle v parku s Georgem (S01E21)
Neposlušné děti (S01E18)
2003 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
1997 George & Leo (TV seriál)
1996 Simpsonovi (TV seriál)
Udavač Bart (S07E15)
1992 Bob (TV seriál)
1982 Newhart (TV seriál)
1978 B.J. and the Bear (TV seriál)
1975 Sneak Previews (TV seriál)
1972 Bob Newhart Show, The (TV seriál)
The Don Rickles Show (TV seriál)
1964 Entertainers, The (TV seriál)
1961 Bob Newhart Show, The (TV seriál)
1960 Insight (TV seriál)

Dokumentární

2015 Amerika v sedmdesátých letech (TV seriál) - a.z.
2013 Richard Pryor: Zapomeňte na logiku
2007 Mr. Warmth: The Don Rickles Project
100 Greatest Stand-Ups (TV film) - a.z.
2004 Emmy's Greatest Moments (TV film)
Film School for Kids
How They Made the North Pole
TV Guide & TV Land Present: The 100 Most Memorable TV Moments (TV seriál)
TV Land Landmarks: Breaking the Mold (TV film)
2003 CBS at 75 (TV film)
2002 Added Attractions: The Hollywood Shorts Story (TV film)
Intimate Portrait: Suzanne Pleshette (TV film)
2001 A&E Biography: Bob Newhart - The Last Sane Man... (TV film)
1999 20th Century: Yesterday's Tomorrows, The (TV film)
1998 Dean Martin: The E! True Hollywood Story (TV film)
1987 Biography (TV seriál)
1965 Salute to Stan Laurel (TV film)

TV pořady

2016 Must See TV: A Tribute to James Burrows (TV pořad)
2012 Do hlubin komedie (TV pořad)
2010 The 8th Annual TV Land Awards (TV pořad)
2009 61. Emmy Awards (TV pořad)
2006 The 58th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 NBC 75th Anniversary Special (TV pořad)
On Stage at the Kennedy Center: The Mark Twain Prize (TV pořad)
The 54th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1997 The 49th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1996 This Week (TV pořad)
1994 Second Annual Comedy Hall of Fame, The (TV pořad)
1993 Legend to Legend Night: A Celebrity Cavalcade (TV pořad)
1992 The 44th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1989 Comic Relief III (TV pořad)
1987 The 39th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1986 Don Rickles: Rickles on the Loose (TV pořad)
The 38th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1985 The 37th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1984 TV's Funniest Game Show Moments (TV pořad)
1982 Circus of the Stars #7 (TV pořad)
1981 Circus of the Stars #6 (TV pořad)
Entertainment Tonight (TV pořad)
1974 Tattletales (TV pořad)
1962 The 14th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1961 Password (TV pořad)
1960 Here's Hollywood (TV pořad)
The 12th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1948 Toast of the Town (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace