Reklama

Reklama

Devátý život Louise Draxe

  • Kanada The 9th Life of Louis Drax (více)
Trailer 1

Devítiletý Louis Drax jako zázrakem přežije téměř smrtelný pád. Psycholog Allan Pascal se snaží odkrýt podivné okolnosti chlapcovy nehody. Zároveň čelí zvláštním, temným náhodám, které sužují jeho život. Čím dál víc je vtahován do spleti záhad na hranici reality a fantazie... (Bioscop)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (93)

tron 

všechny recenze uživatele

Toto je troška komplikované. Pravdupovediac nemám chuť pozrieť si tento film druhý raz (hoci by to nemuselo byť od veci, nakoľko by som vzhľadom na finálne twisty lepšie porozumel niektorým menej zrozumiteľným pasážam predtým), ale musím uznať, že je to natoľko „iné“ a originálne (a dobre napísané, nakrútené, zahraté a oplývajúce veľmi zvláštnou atmosférou), že všetko pod 60% (vrátane) mi pripadá nefér. P.S. – Scenár (podľa knihy) napísal syn Anthonyho Minghellu Max, ktorý si zahral v predchádzajúcom Ajaovom filme Rohy. Max snímku zároveň produkoval. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem byl dost ztracenej. Alexanre Aja je totiž poměrně solidní režisér a tady se ujal příběhu, který se na první dotyk tváří neuvěřitelně mysteriozně, ale po prvních dvaceti minutách se Vám bude točit Zeměkoule, jak kdybyste vypili půl litr vodky. Tady to totiž vypadá, jak kdyby si scénárista protestně kapal hašišový kapky pod nehet, protože film, který se vyprávěním tváří, že strčí do kapsy Forresta Gumpa, má v hlavě takový zmatek, že se Vám během filmu několikrát protočí panenky. Do konce jsem ale vydržel. Byl jsem zvědavý, jak se ten galimatyáš vlastně zakončí, což mě jediné opravdu drželo nad vodou. Nakonec to ale nedopadlo zase tak strašně. Nicméně dojem z filmu mi to nezlepšilo. Film, který se filmařsky tváří hodně na úrovni, ale příběhově se budete kroutit každých pět minut. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Možná do určité míry předvídatelný, leč především nadmíru křehký a intimní příběh, balancující na rozhraní snové fantazie a tvrdé reality. Introvertní a přece vstřícný ... plachý a upřímný jako zpověď dítěte - a jeho devíti životů ... proměnlivý jako stín, který je ve svých nekonečných podobách závislý na běhu času a náladě dní. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Je to jiný film a právě tím zaujme, ale není to tak úplně uchopeno jak by mohlo. Prezentuje to nemastně neslaně, ale v důsledku to působí dobře, ale ne tak úplně jako celek. Velký kaz tohoto filmu je že hlavní postava je po celou dobu v kómatu a to není zrovna divácky atraktivní. Beru to i s nedostatky, ale dalo se to provést lépe. ( 25.7.17/MAC ) ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Nakonec celkem fajn rodinnej film. Thriller nebo něco podobnýho, to ani náhodou. Žánrově celý film dohromady vytváří velmi zvláštní slepenec, o kterém jsem v první chvíli vůbec nevěděl, co si myslet - něco takového tady dlouho nebylo. Hodně se povedla výtvarná stylizace, vizuálně je film úžasný, tvůrci si s misanscénou opravdu vyhráli, zářivě barevná podzimní zahrada sanatoria je až kýčovitě malebná, temné scény v jeskyni zase řádně ponuré, flashbacky zase obsahujou až dětskou rozpustilost. A taky celkem předvídatelný příběh s jasně odhadnutelnou pointou sehrávají dobří herci. Zmiňuju se o tom hlavně proto, že jsem si neuměl představit, jak by hezounek Jamie Dornan mohl hrát psychologa. A vida ho, mizeru. Sice tu tradičně vystupuje jako okouzlující mladý muž, jemuž ženy podléhají, ale je věrohodnej i ve vypjatějších a lékařsky odbornějších scénách - prostě jsem mu toho psychologa věřil. A to není málo. Skvělou ruku měli tvůrci i s obsazením kanadskýho spratka Aidena Longwortha, který je vyloženě skvělý, jeho slovní pingpongy v ordinaci s Oliverem Plattem patří k nejzábavnějším scénám. Vyplatí se toho kluka s tváří grázlíka do budoucna sledovat. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (2)

  • Když Jamie Dornan a Sarah Gadon měli natočit svůj první polibek, Jamie trpěl střevní chřipkou a Sarah měla zase angínu. Oba se nakonec rozhodli, že scénu natočí, a dokonce jeden druhého ještě víc nenakazili. (ČSFD)
  • Verzi filmu připravoval i režisér a scénárista Anthony Minghella, který ale zemřel v roce 2008, týden po odstranění nádoru v krku na mandlích. K jeho práci se vrátil syn Max a dokončil scénář pro film. (mrborn2lose)

Reklama

Reklama