foto

Ondrej Kovaľ

  • nar. 10.7.1979 (40 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo

Biografie

Ondrej Kovaľ je slovenský herec, který se narodil 10. července 1979 v Bratislavě. Jako dítě byl považován za třídního šaška ale to prý jen proto, že na základní škole musel třikrát změnit působiště a bylo tudíž vždycky těžké najít si v nové třídě své místo "Vzpomínám si, že ze všeho nejradši jsem spolužákům předváděl opilce."

Jeho rodiče byli amatéři loutkáři a tudíž měl k uměleckému prostředí blízko již odmala. Jeho první role byla v představení CÍNOVÝ VOJÁČEK. Vystudoval Konzervatoř a bratislavskou VŠMU, kde uspěl až na potřetí. Poprvé nebyl přijat jelikož zanedbal veškerou přípravu a podruhé zase vzala za své tréma.

Po absolutoriu získal angažmá v SND v Bratislavě, kde účinkuje například v představení O MYŠÍCH A LIDECH, MANON LESCAUT nebo VEČER TŘÍKRÁLOVÍ. Pochvalné kritiky za svůj výkon si vysloužil především v inscenaci TANČÍRNA. V loňském roce se stal jednou z hvězd slovenského televizního seriálu RODINNÉ TAJOMSTVÁ.

V poslední době však tento herec obohatil i český film a to nejprve ve filmu Ondřeje Trojana - ŽELARY v roli násilníka a ožraly dědiny. Touto rolí se sice dostal do podvědomí diváků ale ještě více zabodoval jako záletný hudebník Max, ve filmu ÚČASTNÍCI ZÁJEZDU, kde okouzlil a pobavil nemálo lidí.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2020 Stand Up
2019 Marie Terezie II (TV film)
Moje povstanie 2 (TV film)
2017 Freiheit
2016 Slíbená princezna (TV film)
2014 Koncert (studentský film)
2013 Colette
2010 Občanský průkaz
2006 V tesnej blízkosti (studentský film)
Účastníci zájezdu
2005 V hodine rysa (TV film)
2004 Frankenstein (TV film)
Príchod do lyrickej krajiny (studentský film)
2003 Želary
2002 Za mestskými múrmi: Čierna pani (TV film)
2001 Zlatý chléb (TV film)
1997 Tu žijú levy (TV film)
Čo vieš ty, neviem ja (TV film)
1996 Normálny cvok (TV film)

TV seriály

2018 Detektív Dušo (TV seriál)
Tvrdá výchova (E07)
Futbalista (E06)
Zmiznutá (E05)
další epizody (7)
Kuchyňa (TV seriál)
Episode 12 (S01E12)
Milenky (TV seriál)
Epizoda 12 (E12)
Epizoda 11 (E11)
Epizoda 10 (E10)
další epizody (6)
Semafor (TV seriál)
Psy, plienky a jednorožce (E12)
Matka za matku (E11)
2017 1890 (TV seriál)
Démon z Tiesňavy (E01)
Rex (TV seriál)
Hlava Márie Terézie (E07)
2014 Dr. Ema (TV seriál)
Workoholik (E08)
2013 Kolonáda (TV seriál)
Pravdivé príbehy s Katkou Brychtovou (TV seriál)
2008 Obchod so šťastím (TV seriál)
Panelák (TV seriál)
2005 Rodinné tajomstvá (TV seriál)
2003 Záchranáři (TV seriál)
1998 Za mestskými múrmi (TV seriál)
1995 Škriatok (TV seriál)

Divadelní záznam

2017 Spievajúci dom (divadelní záznam)
2016 Sláva (divadelní záznam)
2015 Labyrinty a raje Jána Amosa (divadelní záznam)
2013 Tančiareň (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2020 100 rokov Slovenského národného divadla ...tak sme my... (TV pořad)
2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
2009 Tajomstvo mojej kuchyne (TV pořad)