Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladou ženu Alenu Štěrbovou někdo brutálně umlátil před domkem v Knížecí Huti, když se v noci vracela domů. Byla sice vdaná, ale zároveň měla početné milence – přímo z obce, ale i z Klatov, kde dělala barmanku na diskotéce. Manželovi, otupělému opilci, její milenci podle jeho vlastních slov nevadili. Jana Vinická ale jeho tolerantnímu přístupu moc nevěří. Zahájí tedy rozsáhlé pátrání a policisté začnou hledat muže, kteří se s Alenou stýkali a mohli mít zájem se jí zbavit…. (TV Nova)

(více)

Recenze (12)

carl.oesch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani tohle nebylo špatný. Většina místních tydýtů má sice spoustu hloupých keců, které charakterizují hlavně je a je samé a ani ne tak seriál (viz. třeba LachtanShows - Ty vystrojené dialogy mi trhají uši...stálo by za to zjistit, co jsou to vystrojené dialogy) a porovnávat tohle s Případy 1. oddělení (které podle prvních dílů už ale mají svoje lepší epizody taky tak trochu za sebou) je legrace, ovšem nechtěná. Tohle je klasická detektivka (pokud někdo neví, co to je, doporučuji jednu knihu od J. Škvoreckého) a pokud bych si měl vybírat, jestli sledovat třeba  Boa nebo Modravu, tak mojí volbou by byla samozřejmě Modrava, jakkoliv jsou ony "temné" severské krimi (stejně přešpekulované a s realitou nemající nic společného) v určitých kruzích tak strašně in, free a cool... ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně lepší než první díl této série. Konečně nesledujeme pidi příběhy většiny aktérů, ale máme tu dva případy - vraždu ženy, která chodila s kdekým, a druhý případ je nalezená rozpadlá mrtvola v lese. Případyy se sice nesetkají, ale i tak je vyšetřování velmi slušná záležitost. Tentokrát to ušlo. ()

Reklama

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nevím z původní série v tomhle příliš nezůstalo, kdyby tam nebyla šumavská příroda a těch pár osudů lidiček z hor, které měly v prvních sériích své kouzlo, tak bych se již na tyhle díly asi nekoukal. Zůstala vlastně jen hromada mrtvol na malém úseku Šumavy, pár nadabovaných německých herců, co vypadají jak z porna a případy bez tajemna a zajímavých zápletek. Policie většinou na základě pár indicií odhalí bez větší námahy pachatele a postačí proto jen pár výslechů a náhod. Pachatel se jim pak zákonitě přizná a oni si všechno od soudní pitvy po výzkum DNA dělají na služebně v Kašperkách. Prostě je to už jinde než dřívější díly. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záběry na les, hory, potoky, kopce a konečně letecky i Kašperky mám rád. K tomu sice brutální vražda, ale v poklidném Šumavském tempu. Dokonce se tradičně řešily případy dva nebo skoro tři, a jako bonus klasická epizodka ze života místních, tentokrát vtip na téma uši. Nesrovnalosti mi nevadí, odpočívám. ()

sorrow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Modravácká klasika. Vyšetřuje se vražda ženy a k tomu Vinická se svým super týmem z Kašperek návdavkem vyšetří domácí násilí u starosty, obchod s pašovaným nekolkovaným alkoholem z Polska, prodej drog na diskotéce a asi 5 nevěr a jako bonus ještě vyřeší Koutného pomníček (7 let starou vraždu rybáře, po kterém na břehu zbyly jen pruty). Nevzala si ta Koutná ze Špecialistů Koutného syna, nebo je to jen shoda jmen? 😊 K tomu přihlouplý vložený příběh s neslyšícím vesnickým troubou, který roky neslyší a nyní sestřičku napadne, že by možná stačilo mu propláchnout uši a hle, už slyší. Prostě jen aby tam měla manželka Soukupa co hrát, i ten štěk v ordinaci a večer s Medveckou u skleničky je dobrý. Mimochodem, když někoho zavraždím, určitě si pak ty kalhoty potřísněné krví nechám doma ve skříni… ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama