foto

David Ayer

  • nar. 18.1.1968 (52 let)
    Champaign, Illinois, USA

Zajímavosti o tvůrci (28)

  • The Suicide Squad (2021)

    - Mel Gibson, Ruben Fleischer, Daniel Espinosa, David Ayer a Jonathan Levine boli zvažovaní za režiséra. O tento post sa uchádzal aj Guy Ritchie. (peto580)

  • The Tax Collector (2020)

    - Film sa odohráva v rovnakom univerze ako aj ďalšie dva Ayerove filmy Training Day (2001) a Drsné časy (2005). Cle Sloan si zahral vodcu gangu Bloods menom Bone aj tu a aj v Training Day a fiktívny gang Hillside Trece (ten je zároveň odkazom na skutočný gang Eastside Trece) bol spomenutý vo filme Drsné časy a bol súčasťou príbehu tu a v Training Day. (Real Tom Hardy)

  • Bright (2017)

    - Max Landis přirovnal film k Ayerově Patrole (2012). (Jigvell)

  • Bright (2017)

    - Max Landis prohlásil, že odmítl 1 milion amerických dolarů navíc během prodeje scénáře, jelikož požadoval, aby film režíroval David Ayer. Scénář napsal speciálně pro Ayera. (Jigvell)

  • Sebevražedný oddíl (2016)

    - Film vyvolal u kritikov veľmi negatívne reakcie, podobne ako Batman vs. Superman. Herci a režisér Ayer sa voči negatívnym hodnoteniam ohradili a film bránili hlavne argumentom, že je určený v prvom rade pre divákov, nie pre kritikov. (moviechecker)

  • Sebevražedný oddíl (2016)

    - Ayer plánoval drsný komiks, do sveta však boli vypustené nečakane zábavné filmové ukážky a trailery, kde temnota absentovala. Miesto toho atmosféra pripomínala Strážcov galaxie. Trailery vyvolali nadšenie, takže štúdio sa definitívne rozhodlo pre veselšie smerovanie. Hlavne nechceli dopustiť opakovanie zlyhania filmu Batman vs. Superman (2016). Začalo sa pracovať na tom, aby celovečerný film náladou čo najviac zodpovedal trailerom, preto bolo množstvo scén s Jokerom vystrihnutých. (classic)

  • Sebevražedný oddíl (2016)

    - Režisér Ayer dostal na napísanie scenára údajne iba šesť týždňov. (classic)

  • Sabotáž (2014)

    - David Ayer prikázal Arnoldovi Schwarzeneggerovi (John) podrobiť sa špeciálnemu tréningu a naučiť sa pohyby, ktoré nikdy predtým nerobil. (Zdroj: Cinema) (gogo76)

  • Sabotáž (2014)

    - Režisér David Ayer po Arnoldovi Schwarzeneggerovi (John) chcel, aby bol jednoducho "iba" šéfom tímu SWAT a bodka, žiadny Arnold. (Zdroj: Cinema) (gogo76)

  • Sabotáž (2014)

    - Podle režiséra Davida Ayera byl film značně sestříhán, jelikož si studio přálo více akční film než mysteriózní thriller. Původní sestřih měl údajně mít skoro 3 hodiny. (S.U.E.S.)

  • Železná srdce (2014)

    - Režisér David Ayer zmínil, že vztah mezi Collierem (Brad Pitt) a Normanem (Logan Lerman) mu přijde jako otec a syn. (Gordy34)

  • Železná srdce (2014)

    - Posádka se před natáčením zúčastnila čtyřměsíčního přípravného procesu, do kterého patřila návštěva a trénink s tankem M1 Abrams ve Fort Irwin National Training Center či týdenní pochodový tábor s jednotkou Navy SEALs. Ayer také na herce naléhal, aby spolu "sparingovali", což mělo za následek mnoho podlitých očí a krvavých nosů. Na vrchol k tomu všemu museli herci nějakou dobu společně žít v tanku, kde jedli i spali. Přípravu Ayer okomentoval slovy: "Já jsem jako režisér nemilosrdný. Udělám to, co si myslím, že je nutné k tomu, abych dosáhl toho, co chci." (Maulincio)

  • Železná srdce (2014)

    - Ayer se inspiroval skutečnými událostmi. Například poslední bitva "o křižovatku" námětem připomíná události před obcí Holtzwihr ve Francii. Inspiroval se také u postav, například předlohou pro Dona "Wardaddy" Colliera (Brad Pitt) byl Lafayette G. Pool, tankové eso es z americké 3. obrněné divize přezdívané "Spearhead", tedy "špička". (Maulincio)

  • Železná srdce (2014)

    - Režisér Ayer se podle svých slov snažil o dosažení co největší autenticity, na čemž se podílela i řada odborných poradců. Kevin Vance, jeden z vojenských technických poradců filmu, označuje výsledek za „zběsilý a syrový, který se nepodobá žádnému válečnému filmu o druhé světové válce, jaký byl dosud natočen". (Maulincio)

  • Železná srdce (2014)

    - Režisér Ayer scénář psal několik let. Až když mu jeho přátelé, kteří s ním pracovali, řekli, že je to jeho nejlepší scénář, začal s přípravami a natáčením. (Maulincio)

  • Železná srdce (2014)

    - Pro režiséra Ayera bylo velmi důležité, aby člověk, který bude hrát Normana Ellisona (Logan Lerman), měl pro postavu, která se mění z chlapce v muže, správný věk. (Maulincio)

  • Železná srdce (2014)

    - Režisér Ayer se při natáčení snímku inspiroval skutečnými fotografiemi z fronty. (Maulincio)

  • Železná srdce (2014)

    - Natáčení sklidilo kritiku kvůli natáčení scény na Den památky, který se od 1. světové války slaví ve všech státech Commonwealthu, kdy měl na sobě kompars celý den nacistické uniformy. Za incident se Ayer a Sony omluvili. (Maulincio)

  • Patrola (2012)

    - Spoiler: V pôvodnom scenári zomreli na konci obidvaja hlavní hrdinovia. David Ayer si ale myslel, že je to príliš veľa na to, aby to publikum zvládlo. (zajo91)

  • Patrola (2012)

    - David Ayer napsal scénář za 6 dní. (Pria)

<< předchozí 1 2

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

Filmy

2025 Gotham City Sirens
2021 Dirty Dozen
2020 The Tax Collector
2017 Bright
2016 Sebevražedný oddíl
2014 Sabotáž
Železná srdce
2012 Patrola
2008 Street Kings
2005 Drsný časy

TV seriály

2020 Deputy (TV seriál)
10-8 Outlaws (E02)
Graduation Day (E01)

Producentská filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2016 Sebevražedný oddíl
2008 Street Kings
2001 Training Day

Dokumentární

2020 Joker: Put on a Happy Face - a.z.
2016 Dawn of the Justice League (TV film)
2008 The Long Shadow of Dirty Harry
1992 HBO First Look (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(304)