foto

Ryan Fleck

  • nar. 20.9.1976 (41 let)
    Berkeley, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ryan Fleck (1976, Berkeley, Kalifornie) a Anna Bodenová (1976, Berkeley, Kalifornie) tvoří filmařské duo od roku 2002, kdy začali společně psát scénáře a režírovat krátké snímky a dokumenty. Jejich první dva celovečerní hrané filmy Poloviční Nelson (Half Nelson, 2006) a Sugar (2008) si odbyly premiéru na festivalu Sundance. Za Polovičního Nelsona později získali ceny Gotham i Spirit, představitel hlavní role Ryan Gosling byl nominován na Oscara i cenu SAG. Nominace na ceny Gotham a Spirit neminuly ani sportovní drama Sugar, ověnčené cenou AFI. Jejich třetí snímek Něco jako komedie podle románu Neda Vizziniho byl uveden v roce 2010 na torontském festivalu. Anna a Ryan spolupracovali též s HBO a Showtime na televizních seriálech. Na festival Sundance se dvojice vrátila letos v lednu s road movie Hazardní hráči.

50. MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2019 Captain Marvel
2015 Hazardní hráči
2010 Něco jako komedie
2008 Sugar
2006 Half Nelson
2004 Gowanus, Brooklyn
2002 Struggle

TV seriály

2017 Pokoj 104 (TV seriál)
Red Tent (E10)
Billions (TV seriál)
Ball in Hand (S02E12)
Dead Cat Bounce (S02E02)
2016 Billions (TV seriál)
Magical Thinking (S01E11)
2015 Aféra (TV seriál)
207 (S02E07)
203 (S02E03)
2014 Aféra (TV seriál)
8 (S01E08)
7 (S01E07)
Hledání (TV seriál)
2010 Ve znamení raka (TV seriál)
2008 V odborné péči (TV seriál)

Dokumentární

2005 Young Rebels

Scenáristická filmografie

Filmy

2015 Hazardní hráči
2006 Half Nelson
2004 Gowanus, Brooklyn

TV seriály

2017 Pokoj 104 (TV seriál)
Red Tent (E10)

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2005 Young Rebels

Herecká filmografie

TV pořady

1996 Festivalové vteřiny (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace