foto

Lauren Stamile

  • nar. 12.9.1976 (42 let)
    Tulsa, Oklahoma, USA

Biografie

Lauren se narodila jako třetí z pěti dětí v oklahomské Tulse. Její otec je doktor a máma pracuje jako zdravotní sestra. Lauren se několikrát nechala slyšet, že kdyby se nedala na herectví, určitě by sama ve zdravotnictví skončila jakbysmet. Vystudovala divadelnictví na Northwestern University ve městě Evanston ve státě Illinois. Během vysokoškolských studií si na živobytí vydělávala po restauracích, kde pracovala jako číšnice. Po dostudování se za prací přestěhovala do New Yorku.

Herecké začátky si Lauren odedřela na placech televizních reklam. Natočila například upoutávku na Old Spice, oděvní řetězec JC Penny, Volkswagen nebo u nás ne příliš známé GM Holiday Spot, Summer's Eve a Tassimo.

Už v roce 1999 se ale objevila v jedné epizodě ZÁKONA A POŘÁDKU a hned rok nato ve filmech SOMETHING SWEET a FOLLOW ME OUTSIDE. V roce 2001 si zahrála v KANCELÁŘSKÉ KRYSE a – což pro její kariéru bylo mnohem důležitější – získala velkou roli v seriálu OFF CENTER.

Po zrušení tohoto seriálu v roce 2002 následovalo pět let účinkování v nejrůznějších seriálech. Lauren se na delší dobu nikde neuchytila, ale seznam pořadů, v nichž se objevila na jednu dvě epizody je úctyhodný. Zmíním alespoň ty neznámější: BEZE STOPY, KRIMINÁLKA MIAMI, ZÁPADNÍ KŘÍDLO, ODLOŽENÉ PŘÍPADY, GIRLFRIENDS, DRZÁ JORDAN, KAUZY Z BOSTONU, VRAŽEDNÁ ČÍSLA, MYŠLENKY ZLOČINCE, HRDINOVÉ, SCRUBS nebo třeba KRIMINÁLKA NEW YORK. Seznam je to opravdu parádní, ale v každém z těchto seriálů, jak již bylo řečeno, hostovala jen na jednu, maximálně dvě epizody.

Zlom přišel v roce 2007, kdy byla obsazena do vedlejší role sestry Rose v CHIRURZÍCH. Lauren se konečně pořádně zviditelnila, takže po odchodu z CHIRURGŮ dostala větší roli v několika dílech COMMUNITY a po odchodu odtamtud pak další velkou roli ve STATUTU: NEŽÁDOUCÍM.

To samozřejmě prokládala dalšími jednohubkami a tu a tam i nějakým tím filmem (THAT GUY, SESTŘENKA K NAKOUSNUTÍ, NORA ROBERTS: PROKLETÁ ZÁTOKA). Lauren ale i přes tyhle filmové práce zůstává primárně televizní herečkou a Rose z CHIRURGŮ její nejznámější rolí.
V roce 2007 se zasnoubila se spisovatelem a scénáristou Randallem Zamcheckem a o dva roky později se za něj provdala. Jsou spolu dodnes.

Jumpstar

Herecká filmografie

Filmy

2019 Evie
2015 Tooken
2012 Noc v letadle
2011 Low Fidelity
2009 Nora Roberts: Prokletá zátoka (TV film)
2008 Blue Tooth Virgin, The
Sestřenka k nakousnutí
2006 That Guy (TV film)
2004 Last Letter, The
Příběh Charlieho andílků (TV film)
2000 Follow Me Outside
Something Sweet

TV seriály

2019 Good Girls (TV seriál)
You Have Reached the Voicemail of Leslie Peterson (S02E03)
Zelenáč (TV seriál)
Redwood (S01E11)
2018 Mrtvý bod (TV seriál)
Clamorous Night (S03E18)
Artful Dodge (S03E16)
American Horror Story (TV seriál)
Traitor (S08E07)
2017 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Exit Strategy (S15E03)
2016 Chicago Fire (TV seriál)
Scorched Earth (S05E03)
The Hose or the Animal (S05E01)
Superhero (S04E23)
další epizody (5)
2015 Komplikace (TV seriál)
Critical Condition (E10)
Deterioration (E09)
Relapse (E08)
další epizody (10)
Kriminálka: Oddělení kybernetiky (TV seriál)
Hack E.R. (S02E05)
Closer: Nové případy (TV seriál)
Čtveřice (S04E11)
Workaholics (TV seriál)
TAC in the Day (S05E13)
2014 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Zlá krev (S15E03)
2012 Skandál (TV seriál)
Tajemství kruhu (TV seriál)
Medallion (E13)
Status: Nežádoucí (TV seriál)
Unchained (S06E08)
Shock Wave (S06E06)
Last Rites (S06E03)
další epizody (4)
2011 Status: Nežádoucí (TV seriál)
Fail Safe (S05E18)
Acceptable Loss (S05E17)
Necessary Evil (S05E15)
další epizody (10)
2010 Polda a polda (TV seriál)
Událost (TV seriál)
Zpátky do školy (TV seriál)
Pascalův trojúhelník znovuobjevený (S01E25)
Základy genealogie (S01E18)
Komunikační studia (S01E16)
další epizody (4)
2009 V těle boubelky (TV seriál)
Zpátky do školy (TV seriál)
Úvod do statistiky (S01E07)
2008 Mentalista (TV seriál)
Chirurgové (TV seriál)
Tam pod nebeskou bání 2/2 (S05E02)
Tam pod nebeskou bání – 1. část (S05E01)
Studie svobody 2/2 (S04E17)
další epizody (9)
2007 Pravidla zasnoubení (TV seriál)
Pilot (S01E01)
Hrdinové (TV seriál)
Čtyři měsíce poté (S02E01)
Chirurgové (TV seriál)
Marná pomoci snaha 2/2 (S04E10)
Marná pomoci snaha 1/2 (S04E09)
Věčně mladí (S04E08)
Kriminálka New York (TV seriál)
Změněný trest (S04E07)
2006 Myšlenky zločince (TV seriál)
Poučné lekce (S02E10)
Vražedná čísla (TV seriál)
Baseball (S03E08)
Kauzy z Bostonu (TV seriál)
Ivan Nenapravitelný (S02E22)
2005 Committed (TV seriál)
Zločiny ze sousedství (TV seriál)
Šéfkuchař nadivoko (TV seriál)
2004 Kalifornské léto (TV seriál)
Odložené případy (TV seriál)
Pozdní návraty (S01E19)
Volání mrtvých (TV seriál)
Two Weddings and a Funeral (S01E20)
2003 Married to the Kellys (TV seriál)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Vrah za kamerou (S01E21)
Západní křídlo (TV seriál)
Disaster Relief (S05E06)
2002 Beze stopy (TV seriál)
2001 Drzá Jordan (TV seriál)
Off Centre (TV seriál)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
2000 Girlfriends (TV seriál)
Křižovatky medicíny (TV seriál)
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Sophomore Jinx (S01E06)
1995 Kancelářská krysa (TV seriál)
1989 Rules of Engagement (TV seriál)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace