foto

Charlie Chaplin

  • nar. 16.4.1889
    Walworth, London, Anglie, Velká Británie
  • zem. 25.12.1977 (88 let)
    Vevey, Švýcarsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Ocenění

  • vítězství
  • nominace

Academy Awards

Venezia IFF

  • 1972 - (Zlatý lev za celoživotní dílo)

BAFTA

  • 1976 - (Cena britské akademie za celoživotní dílo)

New York Film Critics Circle

Jussi palkinto

Herecká filmografie

Filmy

2012 Iron Sky - a.z.
1992 Chaplin - a.z.
1983 A Good Turn Daily - a.z.
Zelig - a.z.
1968 Monument
1967 Hraběnka z Hongkongu
1959 Charlie Chaplin: Revue
1957 Král v New Yorku
1955 All in Good Fun - a.z.
1953 Yesterday and Today - a.z.
1952 Světla ramp
1947 Pan Verdoux
1940 Diktátor
1938 Charlie Chaplin Carnival
Charlie Chaplin Cavalcade
Charlie Chaplin Festival
1936 Moderní doba
1934 Hollywood on Parade No. B-1
1931 Světla velkoměsta
1928 Cirkus
Slečna Peggy v pokušení
1926 Camille
1925 Zlaté opojení
1923 Duše na prodej
Dáma z Paříže
Hollywood
Poutník
1922 Vejplata
1921 Kid
Nut, The
Zahaleči
1919 Chaplin vesnickým hrdinou
Professor, The
V neděli odpoledne
1918 Chase Me Charlie
Dobrý voják Charlie
How to Make Movies
Psí život
Půjčka
Triple Trouble
1917 Chaplin strážcem veřejného pořádku
Chaplin uprchlým trestancem
Chaplin v lázních
Chaplin vystěhovalcem
1916 Chaplin falešným hrabětem
Chaplin hasičem
Chaplin na kolečkových bruslích
Chaplin obchodním příručím
Chaplin odhadcem v zastavárně
Chaplin se vrací z flámu
Chaplin ve filmovém ateliéru
Chaplin šumařem
Charlie zlodějem
Essanay-Chaplin Revue of 1916, The
1915 Carmen
Chaplin bankovním sluhou
Chaplin boxerem
Chaplin dokonalou dámou
Chaplin filmovým hercem
Chaplin lepičem tapet
Chaplin lodním kuchařem
Chaplin na námluvách
Chaplin na pláži
Chaplin se žení
Chaplin tulákem
Chaplin v kabaretu
Chaplin v parku
His Regeneration
Mixed Up
1914 A Thief Catcher
Between Showers
Chaplin a náměsíčnice
Chaplin herečkou
Chaplin honí dolary
Chaplin jako nápadník
Chaplin kapesním zlodějem
Chaplin kulisákem
Chaplin malířem
Chaplin manželkou
Chaplin miláčkem domácí paní
Chaplin na automobilových závodech
Chaplin na závodišti
Chaplin novomanželem
Chaplin obětí nešťastné lásky
Chaplin opatrovníkem nemocných
Chaplin opilcem
Chaplin pod pantoflem
Chaplin posluhou
Chaplin prodavačem párků
Chaplin si vydělává na živobytí
Chaplin sklepníkem
Chaplin sokem v lásce
Chaplin spravuje zuby
Chaplin stěhuje piáno
Chaplin v hotelu
Chaplin v opojení jara
Chaplin v pravěku
Chaplin v zábavním parku
Chaplin šťastným otcem
Charlie flirtuje
Charlie pekařem
Film Johnny: Chaplin jaký byl před 20 lety
Her Friend the Bandit
Tango Tangle
The Knockout

TV seriály

2001 Slaphappy (TV seriál) - a.z.
2000 Canada: A People's History (TV seriál) - a.z.

Dokumentární

2017 La naissance de Charlot (TV film) - a.z.
2016 Chaplin versus Keaton (TV film) - a.z.
Stealing Charlie Chaplin - a.z.
2014 Apokalypsa: 1. světová válka (TV seriál) - a.z.
Běsnění (E04) - a.z.
Chaplin bez masky (TV film) - a.z.
2012 10 věcí, které nevíte (TV seriál) - a.z.
2010 Dancing Chaplin - a.z.
Dějiny Hollywoodu (TV seriál) - a.z.
How to Hack the Human Brain - a.z.
Sodankylä ikuisesti (TV seriál) - a.z.
Time to Remember (TV seriál) - a.z.
2009 Hollywood sul Tevere - a.z.
Hollywoodští rivalové (TV seriál)
2008 Mary Pickford: The Muse of the Movies
2007 Dawn of Sound, The: How Movies Learned to Talk (TV film) - a.z.
Why Be Good? Sexuality & Censorship in Early Cinema - a.z.
2005 The American Experience: Mary Pickford (TV film)
The Forgotten Films of Roscoe Fatty Arbuckle - a.z.
2004 Cecil B. DeMille: American Epic (TV film)
Final Cut: The Making and Unmaking of Heaven's Gate - a.z.
Imaginary Witness: Hollywood and the Holocaust
2003 Chaplin Today: A King in New York (TV film)
Chaplin Today: A Woman of Paris (TV film)
Chaplin Today: City Lights (TV film)
Chaplin Today: Modern Times (TV film)
Chaplin Today: Monsieur Verdoux (TV film)
Chaplin Today: The Circus (TV film)
Chaplin Today: The Gold Rush (TV film)
Chaplin Today: The Great Dictator (TV film)
Chaplin dnes - Kid (TV film)
Charlie Chaplin - Les années suisses (TV film)
Charlie: Život a dílo Charlese Chaplina
2002 Tramp and the Dictator, The - a.z.
2000 Kings of the Ring: Four Legends of Heavyweight Boxing (TV film) - a.z.
1999 Biography of the Millennium: 100 People - 1000 Years (TV seriál)
1998 Star Power: The Creation of United Artists - a.z.
1997 Birth of a Nation - a.z.
Gloria Swanson: The Greatest Star (TV film) - a.z.
Legenden (TV seriál)
Mary Pickford: A Life on Film - a.z.
1996 Chaplin's Goliath
Roaring Twenties, The - a.z.
The Great War and the Shaping of the 20th Century (TV seriál)
1994 100 Years at the Movies
1992 A Tribute to the Boys: Laurel & Hardy (TV film) - a.z.
Chaplinova skládanka (TV film) - a.z.
Oscar's Greatest Moments
1991 Only In Hollywood (TV seriál)
1989 Veliký Charlie - a.z.
1988 Entertaining the Troops - a.z.
The Making of a Legend: Gone with the Wind (TV film)
1987 Secret Life of Sergei Eisenstein, The
1984 Going Hollywood: The '30s
1983 Neznámý Chaplin (TV film) - a.z.
1982 Chaplin v civilu - a.z.
1980 Charlie Chaplin: The Little Tramp (TV film) - a.z.
1979 Ken Murray Shooting Stars - a.z.
1977 Hitlerova kariéra
1976 It's Showtime
Tulák džentlmen
Wienfilm 1896-1976 - a.z.
1975 Brother, Can You Spare a Dime?
The Moving Picture Boys in the Great War
1972 Chaplinesque, My Life and Hard Times
1967 The Funniest Man in the World - a.z.
1965 Hollywood My Home Town - a.z.
1964 The Big Parade of Comedy - a.z.
1963 Hollywood Without Make-Up - a.z.
Hollywood: The Great Stars (TV film) - a.z.
1962 Nickelodeon Days - a.z.
1961 Dny vzrušení a smíchu - a.z.
The Legend of Rudolph Valentino - a.z.
1957 The Twentieth Century (TV seriál)
1953 Screen Snapshots: Spike Jones in Hollywood
1952 Screen Snapshots: Memories of Famous Hollywood Comedians - a.z.
1951 Näin syntyi nykypäivä... 1900-1950
1950 Fifty Years Before Your Eyes
Herrliche Zeiten - a.z.
The Golden Twenties - a.z.
1947 Flicker Flashbacks No. 2, Series 5 - a.z.
1946 Screen Snapshots Series 25, No. 8: Looking Back - a.z.
1941 Picture People No. 3: Hobbies of the Stars
1940 Věčný žid - a.z.
1939 March of Time: The Movies Move On
The Movies March On - a.z.
1938 Screen Snapshots Series 18, No. 1
1936 Screen Snapshots Series 16, No. 3
1933 Hollywood on Parade No. B-5
The Film Parade
1932 The Movie Album - a.z.
1930 Screen Snapshots Series 9, No. 23
1928 The Circus: Premiere
1926 Screen Snapshots
1924 Screen Snapshots, Series 5, No. 1
1923 Screen Snapshots, Series 3, No. 17
1922 Screen Snapshots, Series 2, No. 22-F
Screen Snapshots, Series 3, No. 1
Screen Snapshots, Series 3, No. 10
Seeing Stars
1921 A Journey Through Filmland
Screen Snapshots, Series 1, No. 19
Screen Snapshots, Series 1, No. 24
1916 Charlie's Life

TV pořady

2007 Memòries de la tele (TV pořad)
1953 Ford 50th Anniversary Show, The (TV pořad) - a.z.

Scenáristická filmografie

Filmy

1967 Hraběnka z Hongkongu
1959 Charlie Chaplin: Revue
1957 Král v New Yorku
1952 Světla ramp
1947 Pan Verdoux
1940 Diktátor
1938 Charlie Chaplin Carnival
1936 Moderní doba
1931 Světla velkoměsta
1928 Cirkus
1925 Zlaté opojení
1923 Dáma z Paříže
Poutník
1922 Vejplata
1921 Kid
Zahaleči
1919 Chaplin vesnickým hrdinou
Professor, The
V neděli odpoledne
1918 Chase Me Charlie
Dobrý voják Charlie
How to Make Movies
Psí život
Půjčka
Triple Trouble
1917 Chaplin strážcem veřejného pořádku
Chaplin uprchlým trestancem
Chaplin v lázních
Chaplin vystěhovalcem
1916 Chaplin falešným hrabětem
Chaplin hasičem
Chaplin na kolečkových bruslích
Chaplin obchodním příručím
Chaplin odhadcem v zastavárně
Chaplin se vrací z flámu
Chaplin ve filmovém ateliéru
Chaplin šumařem
Charlie zlodějem
1915 Carmen
Chaplin bankovním sluhou
Chaplin boxerem
Chaplin dokonalou dámou
Chaplin filmovým hercem
Chaplin lepičem tapet
Chaplin lodním kuchařem
Chaplin na námluvách
Chaplin na pláži
Chaplin se žení
Chaplin tulákem
Chaplin v kabaretu
Chaplin v parku
1914 Between Showers
Chaplin a náměsíčnice
Chaplin herečkou
Chaplin jako nápadník
Chaplin kapesním zlodějem
Chaplin kulisákem
Chaplin malířem
Chaplin manželkou
Chaplin miláčkem domácí paní
Chaplin na automobilových závodech
Chaplin na závodišti
Chaplin novomanželem
Chaplin obětí nešťastné lásky
Chaplin opatrovníkem nemocných
Chaplin opilcem
Chaplin pod pantoflem
Chaplin posluhou
Chaplin prodavačem párků
Chaplin sklepníkem
Chaplin sokem v lásce
Chaplin stěhuje piáno
Chaplin v hotelu
Chaplin v opojení jara
Chaplin v pravěku
Chaplin v zábavním parku
Chaplin šťastným otcem
Film Johnny: Chaplin jaký byl před 20 lety
Her Friend the Bandit
Tango Tangle
The Knockout

Režijní filmografie

Filmy

1967 Hraběnka z Hongkongu
1959 Charlie Chaplin: Revue
1957 Král v New Yorku
1952 Světla ramp
1947 Pan Verdoux
1940 Diktátor
1938 Charlie Chaplin Carnival
Charlie Chaplin Cavalcade
Charlie Chaplin Festival
1936 Moderní doba
1931 Světla velkoměsta
1928 Cirkus
1925 Zlaté opojení
1923 Dáma z Paříže
Poutník
1922 Vejplata
1921 Kid
Zahaleči
1919 Chaplin vesnickým hrdinou
Professor, The
V neděli odpoledne
1918 Chase Me Charlie
Dobrý voják Charlie
How to Make Movies
Psí život
Půjčka
Triple Trouble
1917 Chaplin strážcem veřejného pořádku
Chaplin uprchlým trestancem
Chaplin v lázních
Chaplin vystěhovalcem
1916 Chaplin falešným hrabětem
Chaplin hasičem
Chaplin na kolečkových bruslích
Chaplin obchodním příručím
Chaplin odhadcem v zastavárně
Chaplin se vrací z flámu
Chaplin ve filmovém ateliéru
Chaplin šumařem
Charlie zlodějem
1915 Carmen
Chaplin bankovním sluhou
Chaplin boxerem
Chaplin dokonalou dámou
Chaplin filmovým hercem
Chaplin lepičem tapet
Chaplin lodním kuchařem
Chaplin na námluvách
Chaplin na pláži
Chaplin se žení
Chaplin tulákem
Chaplin v kabaretu
Chaplin v parku
1914 Chaplin a náměsíčnice
Chaplin herečkou
Chaplin kapesním zlodějem
Chaplin kulisákem
Chaplin malířem
Chaplin manželkou
Chaplin na automobilových závodech
Chaplin novomanželem
Chaplin opatrovníkem nemocných
Chaplin pod pantoflem
Chaplin posluhou
Chaplin sokem v lásce
Chaplin spravuje zuby
Chaplin stěhuje piáno
Chaplin v opojení jara
Chaplin v pravěku
Chaplin šťastným otcem
Charlie flirtuje
Charlie pekařem
Her Friend the Bandit

Skladatelská filmografie

Spisovatelská filmografie

Filmy

1992 Chaplin - kniha

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(1 106)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace