foto

Blake Ritson

  • nar. 1978
    Anglie, Velká Británie

Biografie

Tento anglický herec a režisér se narodil 14 června 1974 ve Velké Británii. O hraní se začal zajímat již v dětství. Vystudoval Dolphin Independent School, kde také v roce 1991 promoval. Už jako malý napsal několik divadelních her. Po promoci na Dolphin Independent School začal studovat Cambridge. Během studií se věnoval hraní v Londýnském divadle a na festivalech v Edinburghu. Blake má staršího bratra Dylana, jež se věnuje režii a psaní taktéž.

Blake Ritson se proslavil zejména rolí Edmunda Bertrama ve filmu MANSFIELDSKÉ PANSTVÍ, jež je adaptací slavné knihy Jane Austenové. Mezi jeho první filmy patří S DÍVKAMI JE TO JINÉ, BREAKING THE CODE a TITUS. V roce 2008 si zahrál ve filmu ROCKNROLLA, kde ztvárnil postavu Johnnyho Sloana. Společně se svým bratrem režíroval dva filmy a to: MORE MORE MORE a OUT OF TIME, který vyhrál oceněni na CON-CAN Movie Festivalu.

Nyní žije se svou partnerkou Hattie Morahan, jež je také herečka, v Londýně.

lucieK

Herecká filmografie

Filmy

2015 Bricks
2014 Serena
2012 Královský víkend
2009 Dead Man Running
Love Hate
2008 Bůh před soudem (TV film)
RocknRolla
2007 Mansfieldské panství (TV film)
The Commander: The Devil You Know (TV film)
2006 Případy inspektora Lynleyho: Čínské zdi (TV film)
Romantics, The (TV film)
2002 AKA
Cicerones, The
2001 Případy inspektora Lynleyho: Vysvobození (TV film)
S tebou i bez tebe
1999 Shooting the Past (TV film)
Titus
1996 Breaking the Code (TV film)
S dívkami je to jiné

TV seriály

2019 Endeavour (TV seriál)
Apollo (S06E02)
2018 Krypton (TV seriál)
The Phantom Zone (S01E10)
Hope (S01E09)
Savage Night (S01E08)
další epizody (7)
2016 Bouřlivé léto v Britské Indii (TV seriál)
Leaving Home (S02E10)
Winner Takes All (S02E09)
The Birthday Party (S02E08)
další epizody (10)
2015 Da Vinciho démoni (TV seriál)
Ira Deorum (S03E10)
Angelus Iratissimus (S03E09)
La Confessione Della Macchina (S03E08)
další epizody (10)
2014 Da Vinciho démoni (TV seriál)
Hříchy Daidalovy (S02E10)
Nepřátelé člověka (S02E09)
Pád z nebes (S02E08)
další epizody (9)
2013 Da Vinciho démoni (TV seriál)
Milenci (S01E08)
Velekněz (S01E07)
Ďábel (S01E06)
další epizody (7)
2012 Na věky věků (TV seriál)
Vyšší a nižší společnost (TV seriál)
Somewhere Over the Rainbow (S02E06)
The Last Waltz (S02E05)
All the Things You Are (S02E04)
další epizody (6)
2011 Kvítek karmínový a bílý (TV seriál)
2010 Vyšší a nižší společnost (TV seriál)
The Cuckoo (S01E03)
The Fledgling (S01E01)
2009 Slečna Emma (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
2004 If... (TV seriál)
2003 Červené barety (TV seriál)
2002 Společnost Adventure (TV seriál)
2000 Urban Gothic (TV seriál)
1999 Liga gentlemanů (TV seriál)
1992 Inspektor Frost (TV seriál)
1988 London's Burning (TV seriál)
1984 Poldové (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

2009 Love Hate

Scenáristická filmografie

Filmy

2009 Love Hate

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace