foto

Antje Traue

  • nar. 18.1.1981 (38 let)
    Mittweida, Východní Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Antje Traue se narodila ve městu Mittweida, v německém Sasku. Její herecká kariéra začala ztvárněním role Johanky z Arku ve školním představení. V šestnácti byla obsazena do hlavní role projektu mezinárodní mnichovské Art Lab, jménem "Hip Hopera" (původně muzikálu "West End Opera"). Vystupovala v projektu čtyři roky, během kterých se objevila na pódiích po celém Německu, Evropě a také v New Yorku. Následně si otevřela cestu i do filmového světa. Zahrála si v několika filmech a televizních projektech, jako Kleinruppin Forever, Berlin am Meer a Phantomschmerz.

V roce 2008 byla Traue vybrána pro hlavní ženskou roli ve filmu Pandorum, s režií Christiane Alvarta, se scenářem Travise Milloye, kde si mohla zahrát s Dennisem Quaidem nebo Benem Fosterem.

Definitivní antré do Hollywoodu pro ní ale znamenala role hlavní ženské záporáčky v blockbusteru Muž z oceli z roku 2013, v režii Zacka Snydera a produkcí Chrisophera Nolana. Zahrála si v něm drsnou kryptoňanku vedle hvězd, jakými jsou Russell Crowe nebo Kevin Costner.

Tomáš "TeeAge" Hundža

Herecká filmografie

Filmy

2019 Das dritte Sterben
2018 Balón
Spielmacher
2017 Es war einmal in Deutschland...
Oasis (TV film)
Zvědové míru
2016 Criminal: V hlavě zločince
Despite the Falling Snow
Jak napálit banku
2015 Der Fall Barschel (TV film)
Dáma ve zlatém
Gangy Berlína (TV film)
2014 Outlier
Sedmý syn
2013 Muž z oceli
2011 5 Days of War
2009 Bolest bez příčiny
Symptom Pandorum
2008 Berlin am Meer
Blau.Pause (studentský film)
2005 202a (studentský film)
2004 Kleinruppin Forever
2000 Verlorene Kinder (TV film)

TV seriály

2019 Dead End (TV seriál)
2017 Dark (TV seriál)
Alpha und Omega (S01E10)
Alles ist jetzt (S01E09)
Was man sät, das wird man ernten (S01E08)
2016 Berlínská mise (TV seriál)
Hacknutí (S01E04)
Nepříteli nablízku (TV seriál)
Tempel (TV seriál)
2015 Weinberg (TV seriál)
2012 Případy Anniky Bengtzonové (TV seriál)
Nobelova poslední vůle (E01)
2005 Der Staatsanwalt (TV seriál)
2003 Speciální tým Kolín (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace