foto

Zdeněk Rohlíček

  • nar. 20.7.1980 (37 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Zdeněk Rohlíček se narodil 20. července 1980 v Praze. Je nejstarším synem herečky, zpěvačky a scénáristky Evy Hruškové a Zdeňka Rohlíčka. Má dva bratry - Vojtěcha a Pavla.

První herecké a pěvecké zkušenosti získával již jako dítě na prknech loutkového divadla, před kamerou v několika pohádkách a televizních inscenacích Vlasty Janečkové a Morise Issy a v hudební škole při sborovém zpěvu. V roce 2002 úspěšně absolvoval hudebně-dramatický obor Státní konzervatoře v Praze.

Již během svého studia působil Zdeněk Rohlíček v několika pražských divadlech a od sezóny 2004/05 je členem činoherního souboru Divadla Josefa Kajetána Tyla v Plzni, kde do dnešního dne ztvárnil již více než 25 - převážně komediálních - rolí. Za všechny jmenujme např. Miloše v CELEBRITÁCH S.R.O nebo Howarda v MĚSÍCI NAD BUFFALEM. Záznam obou těchto divácky vděčných inscenací mohli vidět i televizní diváci. Zdeněk Rohlíček zároveň hostuje v plzeňské Alfě a v uplynulých letech se herecky podílel i na letních divadelních festivalech v Plzni, Nebílovech a Křimicích.

První výraznější filmovou příležitostí pro něj byla v roce 2003 inscenace Pavla Kohouta PF 77, kde si pod režijním vedením Františka Brabce zahrál Petra, studenta DAMU, který podepíše Chartu 77. O rok později ztvárnil roli dvacetiletého Sigmunda Freuda v americkém dokumentu THE QUESTION OF GOD: S. FREUD & C. S. LEWIS. Televizní diváci jej dále mohli vidět v jedné z epizod seriálu TO NEVYMYSLÍŠ! (Babička inkognito), kde si proti vůli své filmové matky Zdeny Herfortové prosadil sňatek s Jitkou Čvančarovou.

Kromě divadla a televizních produkcí spolupracuje Zdeněk Rohlíček i s rozhlasem, hraje na několik hudebních nástrojů, zpívá, hraje závodně florbal a rád fotografuje.

Luckameli

Herecká filmografie

Filmy

2018 Teambuilding
2017 Jednotka intenzivní lásky (divadelní záznam)
2013 Kouzlo 4D (divadelní záznam)
2010 Ve státním zájmu (divadelní záznam)
2007 Celebrity s. r. o. (divadelní záznam)
Měsíc nad Buffalem (divadelní záznam)
2004 Like Whispers
2003 P.F. 77 (TV film)
1995 O moudré Sorfarině (TV film)

TV seriály

2017 Bohéma (TV seriál)
Snad to nebude tak hrozné (E01)
2016 Polda (TV seriál)
Ve stínu feng-šuej (S01E04)
2014 První republika (TV seriál)
Andělíčkář (S01E08)
Stopy života (TV seriál)
Bílý střelec (S01E08)
Na plný úvazek (S01E04)
2010 Cesty domů (TV seriál)
2005 To nevymyslíš! (TV seriál)
Ulice (TV seriál)

Dokumentární

2008 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Evy Hruškové (S04E03)
2004 The Question of God: Sigmund Freud & C.S. Lewis (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace