foto

Jill Scott

  • nar. 4.4.1972 (45 let)
    Filadelfie, Pennsylvania, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jill Scott se narodila čtvrtého dubna roku 1972 ve Filadelfii v Pensylvánii. Je to známá americká zpěvačka hip-hopu, R&B, soulu, neo soulu či jazzu a herečka, skladatelka a básnířka, která vyhrála prestižní cenu Grammy.

Jill byla již slavná jako zpěvačka od konce dvacátého století. Svět tak o ní dobře věděl, a proto neměla ani důvod se čehokoliv jiného pouštět. Jezdila po turné, skládala písně, vydávala alba a sklízela mnohá ocenění, čímž si žila svůj americký sen.

Přesto všechno ale dostávala různé nabídky do filmů, seriálů, nebo pořadů, z nichž mnohé odmítla. Proto jako herečku ji známe až z pozdější doby a to konkrétně z roku 2007, kdy byla angažována do snímku Hounddog jako velká máma Thornton a později téhož roku i do Why Did I Get Married?.

Dozajista musela slavit velký úspěch, protože o rok později o ni projevily zájem světově populární televizní stanice BBC a HBO, které ji zajistily mnohé účasti v seriálech z jejich produkce, čímž jí způsobily ještě větší popularitu, než měla doposud.

Mohli jsme si ji tak povšimnout třeba v seriálu Law & Order: Special Victims Unit nebo remaku Steel Magnolias.

Pavel "P. J. D." Dovhanič

Herecká filmografie

Filmy

2015 S tímto prstenem (TV film)
2014 Get On Up - Příběh Jamese Browna
2013 Fading Gigolo
Second Sight (TV film)
Výdejna zavazadel
2012 Ocelové magnólie (TV film)
2010 Sins of the Mother (TV film)
Why Did I Get Married Too?
2007 Hounddog
Proč jsem se jen ženil
2004 Dlouhá cesta zpátky

TV seriály

2017 Snowfall (TV seriál)
2010 Black Panther (TV seriál)
2008 Vůně Kalahari (TV seriál)
2000 Girlfriends (TV seriál)
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)

Dokumentární

2013 Made in America
2006 September in Brooklyn: Making of 'Block Party', The
2002 Broadway's Best (TV film)

TV pořady

2013 Arsenio Hall Show, The (TV pořad)
2011 Nobel Peace Prize Concert (TV pořad)
2001 Evening of Stars: A Celebration of Educational Excellence, An (TV pořad)
1969 Sezame, otevři se (TV pořad)

Hudební videoklipy

2006 Lupe Fiasco feat. Jill Scott - Daydreamin' (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace