foto

Gabourey Sidibe

  • nar. 6.5.1983 (35 let)
    Bedford-Stuyvesant, Brooklyn, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se 6. května 1983 v Brooklynu (New York). Otec, Ibnou Sidibe, původem ze Senegalu, pracuje jako taxikář a matka, Alice Tan Ridley, je R&B a gospel zpěvačka. Rodiče se rozvedli, když byla Gabourey ještě malá, vychovala ji matka v Harlemu. Navštěvovala několik škol v oblasti New Yorku, nakonec zvítězila psychologie na Mercy College.

Ačkoli hrála ve školních představeních, nejevila o herectví větší zájem. Až když jí kamarád zavolal a řekl o konkurzu do filmu PRECIOUS: BASED ON THE NOVEL PUSH BY SAPPHIRE, udělala krok, který změnil její život. Zahrála si hlavní roli - mladou dívku, která je psychicky i fyzicky týrána a i přes všechny překážky osudu si jde za svým. Ve filmu vedle Gabourey Sidibe hrála i Mo'nique nebo Mariah Carey. Film byl kritikou velmi kladně přijat a již získal několik cen z filmových festivalů (Detroid, Florida, Hollywood aj.), na Zlatý glób však Sidibe nedosáhla. Nyní je nominována na cenu nejvyšší, Academy Award.

PRECIOUS: BASED ON THE NOVEL PUSH BY SAPPHIRE otevřel Sidibe dveře do filmového průmyslu. V současnosti dokončje natáčení dalšího filmu - YELLING TO THE SKY.

... "nightevan" _ _ _

Herecká filmografie

Filmy

2019 Come As You Are
2016 Grimsby
2015 Gravy
2014 Life Partners
White Bird in a Blizzard
2012 Sedm psychopatů
2011 Mistrovský plán
Yelling to the Sky
2009 Precious

TV seriály

2019 Empire (TV seriál)
Shift and Save Yourself (S05E12)
In Loving Virtue (S05E11)
2018 Empire (TV seriál)
My Fault Is Past (S05E10)
Had It From My Father (S05E09)
Master of What is Mine Own (S05E08)
další epizody (19)
American Horror Story (TV seriál)
Apocalypse Then (S08E10)
Fire and Reign (S08E09)
Traitor (S08E07)
další epizody (5)
2017 Empire (TV seriál)
Slave to Memory (S04E09)
The Lady Doth Protest (S04E07)
Fortune Be Not Crost (S04E06)
další epizody (15)
BoJack Horseman (TV seriál)
The Old Sugarman Place (S04E02)
2016 Empire (TV seriál)
A Furnace for Your Foe (S03E09)
What We May Be (S03E07)
Chimes at Midnight (S03E06)
další epizody (14)
American Horror Story (TV seriál)
Souboj královen (S05E11)
2015 Difficult People (TV seriál)
Empire (TV seriál)
Et Tu, Brute? (S02E10)
My Bad Parts (S02E08)
A High Hope for a Low Heaven (S02E06)
další epizody (15)
Walker, The (TV seriál)
2014 American Horror Story (TV seriál)
Večírek smrti (S04E09)
Krvavá lázeň (S04E08)
Růžové košíčky (S04E05)
další epizody (6)
2013 American Horror Story (TV seriál)
Hlava (S03E09)
Oběť Nejvyšší (S03E08)
Mrtví (S03E07)
další epizody (8)
Ve znamení raka (TV seriál)
The Finale (S04E04)
Quality of Death (S04E03)
You Can't Take It with You (S04E02)
další epizody (4)
2012 Ve znamení raka (TV seriál)
Odlet (S03E10)
Sbohem (S03E09)
Nudný patron (S03E08)
další epizody (10)
Americký táta (TV seriál)
Stanny Tendergrass (S08E09)
2011 Ve znamení raka (TV seriál)
Nejtemnější den (S02E12)
Bojuj nebo utěč (S02E11)
Malá smrt (S02E09)
další epizody (9)
Americký táta (TV seriál)
Hot Water (S08E01)
2010 Ve znamení raka (TV seriál)
Rozhodnutí (S01E13)
Bůh na scéně (S01E10)
Extáze a agónie (S01E09)
další epizody (8)

Dokumentární

2012 Casting By

TV pořady

2015 Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 86. Annual Academy Awards (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2014 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
2010 82. Annual Academy Awards (TV pořad)
Conan (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2010 (TV pořad)
2009 Tonight Show with Conan O'Brien, The (TV pořad)
2008 Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2005 Show Tyry Banksové (TV pořad)
2004 At the Movies (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace