Reklama

Reklama

82. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 82nd Annual Academy Awards
TV spot 3
Publicistický
USA, 2010, 210 min

Režie:

Hamish Hamilton

Účinkují:

Alec Baldwin, Steve Martin, Quentin Tarantino, Pedro Almodóvar, Taylor Lautner, Kathryn Bigelow, James Cameron, Miley Cyrus, Kate Winslet, Ben Stiller (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Přímý přenos 82. ročníku udílení prestižních cen Americké filmové akademie za rok 2009 mohou diváci HBO sledovat v pondělí 8. března ve dvě hodiny ráno a ten samý den ve 22 hodin bude uveden devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera.  Při výročním udílení prestižních cen Americké filmové akademie se již po dvaaosmdesáté rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a hlavně napjatým očekáváním. Diváci HBO mají možnost zažít tuto neopakovatelnou atmosféru v přímém přenosu a být u toho, když se začnou předávat zlaté sošky zvané Oscar® za rok 2009. Tím okamžikem bude pondělí 8. března ve dvě hodiny ráno. Filmoví fanoušci, kteří nebudou moci sledovat přímý přenos, mají ten samý den ve 22 hodin možnost shlédnout devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

TV spot 3

Recenze (82)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Moje první Oscarová noc a silné zklamání. Baldwin a Martin nestíhali a až příliš často sklouzávali k trapnosti a příliš nepomohla ani přemíra patosu, která letos na udávání nejprestižnějších filmových cen zavítala... Některé výstupy byly vyloženě ostudné. Na druhou stranu se ale našlo i několik VELMI vydařených momentů, které o rok později chyběly a 82. ročník tedy hodnotím výše.. ()

pivo 

všechny recenze uživatele

Spokojnosť. Baldwin s Martinom boli vynikajúci a nebáli sa ani byť trochu politicky nekorektní, čo sa hneď odrazilo na niektorých urazených tvárach. Rôzne vsuvky boli zaujímavé, uvádzajúci jednotlivých kategórií boli väčšinou vtipní a celkovo som sa príjemne zabavil. Výsledky nehodnotím, keďže som valnú väčšinu ešte ani nevidel, ale aj napriek tomu si myslím, že to dopadlo dosť dobre a väčšine som výhru aj prial. Škoda kopy reklám, ale musia na niečom zarobiť. Takže celkovo fajn, teším sa zas o rok. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Omylom som si toho roku na oscary privstal, no nevadí. Keďže cez internet bol obraz dosť biedny a sekalo mi to, najlepšia cesta bola pre mňa stanica Pro7, ktorá vysielala priamy prenos v originále, bez komentárov, čo je niekedy plus. Opäť ma nasrali reklamy, ktoré išli neuveriteľne často a dokážu neskutočne pokaziť dojem. Ten celkovo nevylepšila ani dvojica S.Martin a A.Baldwin, ktorý nežiarili ,ale ani nesklamali. Osobne som očakával viac narážok na Avatara. Výborná bola pocta hororom. Samotné výsledky som prijal dosť rozpačito. Očakával som, že Avatar sošku za najlepší film nezíska, ale za réžiu ju Cameron určite mal dostať. Ukočírovať tak obrovský projekt nie je len tak. Samotný víťaz Smrť čaká všade bol dobrým filmom, ale pre mňa nie filmom hodný zlatej sošky. Ak nie Avatar, určite by som to dal filmu Diskrict 9. Celkovo priemerný program s rozpačitými výsledkami, takže dávam 60%. Ak by to bolo o hodinu kratšie a menej reklám, dal by som hviezdičku navyše. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Doufám, že se díval Vachler! Jenže já bych rozdal DVDčka s udílením oskarů celé populaci. To jen proto, aby konečně poznala, že galavečer s udílením cen lze udělat zábavný a zajímavý. Duo Martin x Baldwin se dobře doplňovalo a jejich parodie na Paranormal Activity bylo to nejlepší z celého večera (ehm modrý Ben Stiller musí prominout). Takhle se pánové kolem českého lva dělá parodie! Jediné minus bych viděl v neustále delším a delším děkováním. Měl jsem pocit, že se zhodnotí i stav cateringu na place. Ohledně sošek: za hudbu jí měl dostat Zimmer, režii Tarantino, scénař také a Avatar všechny technické ceny. Naprostý souhlas s plukovníkem Landou a Up. Mimochodem Clooney asi ráno chytil přes satelit předávání českých lvů a proto chytil ten divný xicht a nudil se. Neil Patrick Harris rulezzz! ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Hodnocení show je jedna věc a výsledky druhá. Američani ví, jak udělat show, jsou bezprostřední, vtipní a umí improvizovat aniž by to bylo trapné, Baldwin s Martinem byli skvělí, vtípky Stillera nebo Barneyho z HIMYM byly super, ale porota akademie jsou s prominutím idioti, tohle už není filmové ocenění (měla by imho převažovat víc forma, ale obsah rozhodně není opomenutlený!), ale tohle se změnilo na rozdávání politicky korektních cen. Nechci se zastávat Avataru, ale je mi líto mistra Camerona, protože tohle bylo viditelně něco jako výsměch jeho osobě a Avatar je minimálně po technické stránce naprosto dokonalý, tak proč putovaly všechny technické Oscary do rukou nějaký ženský? Oh pardon, je vlastně mezinárodní den žen. Dobře to vystihla v svém proslovu Sandra Bullock. Tu cenu získala ne za to, jak to zahrála, ale za to, co její reálná představitelka udělala s oním americkým snem. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (8)

  • Slávnostné podujatie si pozrelo 41,3 milióna divákov. (Hystory)
  • Zo spomienkového videa na zosnulých hercov vynechali mená dvoch seriálových legiend - Farrah Fawcett (Charlieho anjeli, 1976-1980) a Beatrice Arthur (The Golden Girls, 1985-1992). (Hystory)
  • Z programu vylúčili oceňovanie za celoživotné dielo. Tento slávnostný akt sa bude vždy konať v rámci večierka niekoľko mesiacov pred udeľovaním Oscarov. (Hystory)

Reklama

Reklama