foto

Lysette Anthony

  • nar. 26.9.1963 (55 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Měsíc na to, kdy jeden z členů slavné skupiny Beatles Paul McCartney dostal pokutu za rychlou jízdu autem plus zákaz řízení na jeden rok, se narodila v regionu Velký Londýn nadějná televizní a filmová herečka Lysette Anthony rozená Lysette Chodzko. Přijmení získala po svém otci Michaelu Anthony, který byl také herec a měl původně polské přijmení (Michael Chodźko). Matka Bernadette Milnes byla povoláním též hereckého, objevila se například ve filmech It Could Happen to You, Man Who Couldn't Walk nebo taky ve známém Lynchově filmu The Elephant Man.

V deseti letech se malá Lysette začíná objevovat na divadle, ale díky svému nadčasovému chování a hereckým projevům je na žádost zděšených rodičů poslána do klášterní školy v Torquay, Devon. Čtrnáctý rok jejího života jí zavádí do charitativní umělecké organizace National Youth Theatre, ve kterém rozvíjí své herectví a sociální postoj k lidem vůbec. V tomto období je pilnou žačkou a její chuť učit se cizí jazyky nezná meze, protože zanedlouho dokáže plynule hovořit holadštinou a francouzštinou.

Osmdesátá léta pro Lysette startují trochu divoce focením pro časopis Playboy a postupem času se objevuje nahá i v holandském snímku ZOEKEN NAAR EILEEN ( Looking For Eileen ) režiséra Rudolfa van den Berga. Avšak v osmdesátých létech zázářila snad nejvíce ve fantasy filmu KRULL ( Planeta Krull ), kde hrála společně s Kenn Marshallem, který je především znám z historického italského tv seriálu Marco Polo z roku 1982. V docela dobré krimi komedii NENÍ SHERLOCK JAKO HOLMES / NEVYŘEŠENÝ PŘÍPAD ( Without a Clue ) se objevuje vedle Michaela Caina a Bena Kingslyho co by rafinovaná žena v roce 1988. To už je jen malý krůček od docela známého televizního filmu DÁMA A LUPIČ ( Lady and the Highwayman ), kde si zahrála společně s Hugh Grantem a Michaelem Yorkem.

Devadesátá léta začínají docela dobře a Lysette Anthony se objevuje v divácky úspěšném seriálů TEMNÉ STÍNY ( Dark Shadows ). Zanedlouho točí s Woody Allenem MANŽELÉ A MANŽELKY ( Husbands and Wives), film se snaží mapovat mezilidské vztahy, problematiku a následné kolapsy v manželstvích. Za povšimnutí stojí i docela dobrá komedie Mela Brookse DRÁKULOVINY ( Dracula: Dead and Loving It ), hlavní roli zde ztvárnil Leslie Nielsen. V roce 1995 se po čtyřletém manželství rozvádí s Luc Leestemakerem. Pak přichází role ve snímku ROBINSON CRUSOE, kde ztvárňuje manželku Robinsona Crusoeho v podání Pierce Brosnana. Zanedlouho se Lysette opět vdává, a to v roce 1999 za Davida Price. Toto manželství také nevydrží příliš dlouho a v roce 2003 se rozvádějí. Mezi tímto nepovedeným manželství natáčí několik docela slušných seriálů a točením televizního filmu HERCULE POIROT: POSLEDNÍ VÍKEND pomalu přerušuje svou kariéru před kamerou, aby se mohla více věnovat divadlu. Koncem prvního desetiletí dvacáteho prvního století zřídka hraje menší role v televizních epizodách. V současnosti žije ve volném vztahu se Simonem Boswellem, se kterým má jedno dítě.

_ "Kinolístek" _

Herecká filmografie

Filmy

2017 We Still Steal the Old Way
2016 Mob Handed
2014 We Still Kill the Old Way
2012 Striptérky vs. Vlkodlaci
Telemachy, The
2002 Farewell to Harry
2001 Hotel! (TV film)
Pod hladinou Loch Ness
1999 Depeche Mode: The Videos 86-98 (video kompilace)
1998 Bastard
Tale of the Mummy
1997 Omyl
Robinson Crusoe
1996 Prince of Lies
Smrtící chlad
Trilogy of Terror II (TV film)
1995 Affair play
Dr. Jekyll a slečna Hyde
Drákuloviny
1994 Dokonalá maska
Krutá pravda
Terč podezření (TV film)
1993 Face the Music
Hodina prasete
Kdopak to mluví 3
Zachraň mě!
1992 Manželé a manželky
1991 Proměna
Užít si života
1990 Fantom v Monte Carlu (TV film)
1989 Dáma a zbojník (TV film)
1988 Jack Rozparovač (TV film)
Nevyřešený případ
1987 Císařovy nové šaty
Zoeken naar Eileen
1986 L'étincelle
1985 Drop in the Ocean, A
1984 Bryan Adams: Reckless
1983 Dombey & Son
Noční vlak k vraždě
Planeta Krull
Princess Daisy (TV film)
1982 Frost in May (TV film)
Ivanhoe (TV film)
Oliver Twist (TV film)
When the Devil Rides Out

TV seriály

2004 Hercule Poirot (TV seriál)
Poslední víkend (S09E04)
2001 Night & Day (TV seriál)
2000 Království temnot (TV seriál)
1998 Highlander: Havran (TV seriál)
The Rogue (E14)
1991 Temné stíny (TV seriál)
1990 Cluedo (TV seriál)
1989 Campion (TV seriál)
1987 The Bretts (TV seriál)
1986 Casualty (TV seriál)
1985 Oliver Twist (TV seriál)
Three Up, Two Down (TV seriál)
1983 Auf Wiedersehen, Pet (TV seriál)
Jemima Shorová pátrá (TV seriál)
1964 Crossroads (TV seriál)

Dokumentární

1987 Look Good, Feel Fantastic (TV film)

TV pořady

2000 GPTV (TV pořad)
1999 Loose Women (TV pořad)

Hudební videoklipy

1993 Depeche Mode - I Feel You (hudební videoklip)
1984 Bryan Adams - Summer of 69 (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace