foto

Alfonso Ribeiro

  • nar. 21.9.1971 (48 let)
    Manhattan, New York City, New York, USA

Biografie

Celým menom Alfonso Lincoln Ribeiro začal svoju kariéru už od svojich ôsmich rokov. V roku 1983 hral hlavnú úlohu v broadwayskom muzikáli The Tap Dance Kid, za ktorú dostal pozitívne hodnotenia a bol nominovaný na Outer Critics Circle Award. O rok neskôr si zahral v Silver Spoons, u nás nie veľmi známom seriáli, ako najlepší priateľ hlavného hrdinu, Rickeyho Schrodera.

V roku 1986 Alfonso vydal svoje 12-piesňové rapové CD, ktoré sa volá ''Timebomb''. Jeho asi najvýznamnejšia rola bola v seriáli The Fresh Prince of Bel-Air (1990 – 1996), kde si zahral rolu Carltona Banksa, bratranca hlavného hrdinu Willa Smitha. Carltonova postava bola známa predovšetkým vďaka jeho tancu na pieseň od Toma Jonesa – "It's Not Unusual''. V roku 2008 moderoval show Catch 21 a neskôr zrežíroval niekoľko epizód seriálu Meet the Browns, rovnako ako aj väčšinu epizód seriálu Are We There Yet?. V súčasnosti moderuje show Spell-Mageddon.

Robbie "xstar" XxX

Herecká filmografie

Filmy

2005 Ztroskotaná láska
2004 Seek & Hide
1996 Kidz in the Wood (TV film)
1993 Klíšťata
1989 Na šikmé ploše (TV film)
1987 The Mighty Pawns (TV film)
1986 Christmas (TV film)

TV seriály

2011 Things We Do for Love (TV seriál)
2010 Are We There Yet? (TV seriál)
2006 Robot Chicken (TV seriál)
Blankets in a Pig (S02E15)
Veggies for Sloth (S02E14)
2002 Rerun Show, The (TV seriál)
2001 One on One (TV seriál)
2000 The Brothers Garcia (TV seriál)
1997 Extreme Ghostbusters (TV seriál)
1996 Fresh Prince (TV seriál)
A jsme u konce, část druhá (S06E24)
A jsme u konce, část první (S06E23)
Au, můj zub! (S06E22)
další epizody (13)
1995 Happily Ever After: Fairy Tales for Every Child (TV seriál)
In the House (TV seriál)
Fresh Prince (TV seriál)
Co mi to jen schází (S06E11)
Den Díkuvzdání, část druhá (S06E10)
Den Díkuvzdání, část první (S06E09)
další epizody (24)
1994 Spiderman (TV seriál)
Fresh Prince (TV seriál)
Příští rok ve stejnou dobu (S05E12)
Will na záletech (S05E11)
Will spisovatelem (S05E10)
další epizody (25)
1993 Fresh Prince (TV seriál)
Noc před křtinami (S04E13)
Závody s šampionem (S04E12)
Seznam se s mou sestřenicí (S04E11)
další epizody (24)
1992 Fresh Prince (TV seriál)
Nejmilejší maminka (S03E13)
Studená válka (S03E12)
Cestou na stadion se stala zvláštní věc (S03E11)
další epizody (24)
1991 Fresh Prince (TV seriál)
Veselé Vánoce (S02E13)
Něco za nic (S02E12)
Byl to sluha (S02E11)
další epizody (23)
1990 Fresh Prince (TV seriál)
Vánoce (S01E15)
Smolný den (S01E14)
Pomsta (S01E13)
další epizody (15)
1987 A Different World (TV seriál)
1984 CBS Schoolbreak Special (TV seriál)
1982 Silver Spoons (TV seriál)
1980 Magnum (TV seriál)

Dokumentární

2015 Unwrapped 2.0
1993 Bill Nye, the Science Guy (TV seriál)

Hudební videoklipy

2008 Will.I.Am - Yes We Can (hudební videoklip)
1999 Will Smith - Wild Wild West (hudební videoklip)

Režijní filmografie

TV seriály

2015 Mladí a hladoví (TV seriál)
Young & Part Two (S02E10)
2011 Things We Do for Love (TV seriál)
2010 Are We There Yet? (TV seriál)
2009 Meet the Browns (TV seriál)
The Wannabes (TV seriál)
2008 True Jacksonová (TV seriál)
2005 Cuts (TV seriál)
2003 All of Us (TV seriál)
Eve (TV seriál)
2001 One on One (TV seriál)
1995 In the House (TV seriál)
Fresh Prince (TV seriál)
Co mi to jen schází (S06E11)

Host

TV pořady

2013 Ok! TV (TV pořad)
The Queen Latifah Show (TV pořad)
The Real (TV pořad)
Whose Line Is It Anyway? (TV pořad)
2009 2009 Game Show Awards (TV pořad)
2006 Celebrity Duets (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
2003 Last Comic Standing (TV pořad)
2002 Cedric the Entertainer Presents (TV pořad)
I'm a Celebrity, Get Me Out of Here! (TV pořad)
2001 Weakest Link (TV pořad)
1997 Wild On... (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
1991 Where in the World Is Carmen Sandiego? (TV pořad)
1984 The 36th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1982 Ebony/Jet Showcase (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1971 Soul Train (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky