Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přímý přenos slavnostního předávání prestižních filmových ocenění. Hvězdný večer 96. ročníku udílení cen Americké filmové akademie Oscar se uskuteční v Dolby® Theatre v americkém Los Angeles. Mezi snímky s největším počtem nominací patří Oppenheimer režiséra Christophera Nolana, který jich získal celkem 13. Následují ho Chudáčci Yorgose Lanthimose s 11 nominacemi a Zabijáci rozkvetlého měsíce v režii Martina Scorseseho s 10 nominacemi. Ačkoliv mezi nejužšími nominacemi letos nenajdeme zástupce české kinematografie, většinu nominovaných snímků měli možnost diváci zhlédnout v domácí kinodistribuci či na lokálních streamovacích platformách. Slavnostní galavečer předávání cen budou opět živě komentovat pro diváky České televize filmový kritik Pavel Sladký a filmová kritička a historička Šárka Jelínek Gmiterková, přenos bude tlumočit Helena Koutná. (Česká televize)

(více)

Recenze (56)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jimmy Kimmel má úroveň, je to sympaťák a konečne nepočúvam vyplakávať afroameričanov a narážky na rasizmus. Veľmi ma potešil Arnold s Dany De Vitom a frajerské gesto Michaela Keatona. Fajn pieseň od Billie Eilish, ale Rayen Gosling ju songom I am just Ken jednoducho prebil a chytil sa celý Dolby Theatre. Veľmi ma mrzelo, že môj favorit Killers of the flowr moon nezískali nič. Dal by som ruku do ohňa za to, že min. Oscar pre Lily Gladstone je istý ale...  Pozvať 5 víťazov z predošlých ročníkov, aby vlastnými slovami ospevovali výkon nominovaného herca nepovažujem za šťastný nápad, aj keď na druhej strane ich rád vidím. Ukážky filmov, trailery išly bokom, čo mi vadilo, ale ešte viac by to malo vadiť ľuďom, ktorí nominované filmy nevideli. Ukážka hereckého výkonu vám dá viac než slová o hereckom výkone. Z nominovaných filmov som videl takmer všetky a osobne som fandil Scorsesemu, ale aj filmu Zimné prázdniny. Filmy Openheimer, ale hlavne Poor things, ktoré pozbierali väčšinu sošiek ma veľmi neoslovili. Celkovo príjemný večer, "pripíjam s tequilou všetkým , ale hlavne mojej krásnej žene Charlize Theron!" , ten cabron zabil... 70%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výnimočne sa to dalo zvládnuť, napriek už tradičnej agitke za modrožltých napadnutých celosvetovým agresorom, pričom sa vysiela v krajine, ktorá nikdy, ale nikdy agresorom nebola, tradičné posmešky z republikánov, pravice či Trumpa, tradičné podsúvanie tých jediných správnych hollywoodskych hodnôt, ktoré však končia tam, kde by prvýkrát mohla získať Oscara Indiánka - fujky, na to ešte nie je čas, s Indiánmi máme veľmi zlé skúsenosti - a tak to radšej pokúsili šeredke, ktorá sa svojou rolou k Oscaru vyslovene preludrovala a päty nevypulírovala. Prekvapenia neprišli vlastne žiadne, Kimmel pomerne často vtipný, ale len v rámci určených hraníc, aby nedostal po pysku, ako chudák Hart, no a vydržať sa to hlavne dalo preto, že naozaj dosť často dávali reklamu.  ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Najlepšie Oscary od roku 2014!!! Som veľmi milo prekvapená!!! Konečne to nebolo trápne, ani nudné, ani prehnane politicky korektné. Jimmy Kimmel celkom bavil, ale najväčší showman a highlight večera bol Ryan Gosling a jeho ružový Ken❤. Veľmi sa mi páčilo predstavovanie kategórií nominovaných hercov a herečiek, to bolo super👍. Víťazi až tak neprekvapili, celkom spokojnosť až na cudzojazyčný film, boli tam aj lepšie. Potešili aj Billie & Finneas plus zopár mojich ďalších obľúbencov. [archív Pro7] ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejuvolněnějších a nejzábavnějších předávání Oscarů za poslední dekádu, a to i přes skutečnost, že všechny kategorie opanovali papíroví favorité či spolufavorité. Největši pozornost večera strhl hlavní zvířecí hrdina snímku Anatomie pádu, pejsek Messi, pro něhož byla vyhrazena vlastní sedačka, na které vydržel počas celého tříhodinového ceremoniálu. Další hvězdou večera byl Ryan Gosling, který strhl všechny hollywoodské stár při písničce I´m just Ken a nervozita v sále tak před udílením hlavních čtyř kategorií nádherně opadla. Zazářilo též duo Dvojčat, Arnold Schwarzenegger - Danny DeVito, které vyjma zmíněného filmu pojí i záporné postavy v Batman snímcích, v nichž účinkoval Michael Keaton. Stejně tak zazářil i vysvalený a především zcela nahý John Cena při vyhlašování kategorie nejlepší kostýmy. Nechyběla ani pocta kaskadérům, potažmo self-promo snímku Kaskadér od dua Blunt - Gosling či tradiční popíchnutí hlavního moderátora večera, Jimmyho Kimmela, na adresu Matta Damona. Slzy dojetí poté na tváři všech přítomných vedle děkovné reči Da'Vine Joy Randolph, vyvolala i doslova nebesky zpracovaná sekce "In memoriam" za zpěvu písně Time to Say Goodbye od Andrea Bocelliho a jeho syna Mattea, jenž na nový level posunul po producentské stránce Hans Zimmer. Suma sumárum, Oscaři ukázali celému světu svou impozantnost i důležitost při předávání hlavních poselství a po X letech se mezi diváky konečně nebude řešit téma černé a bílé. Zasloužená plná bodová palba.👌 (11.03.2024) ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

To už si snad dělaj z toho Scorseseho prdel ne? Ta Akademie ho fakt nemá ráda. Začalo to už v roce 80, kdy mu dali najevo, že Redford začátečník je lepší režisér než on. Pak to zopákli o 10 let později a zatímco dnes všichni vynášej Mafiány do nebe, tehdy to opět dali začátečníkovi, pro změnu Costnerovi. Ne, Scorsesemu se neustále vysmívaj. Nejdřív ho nalákaj nominacema a pak mu daj hovno. Ani se nedivim, že tomu nemoh v roce 06 věřit, když ho skutečně vyvolali. A od tý doby zas nic a pro jistotu hned třikrát se opakoval stejnej model - Gangy New Yorku, Irčan a teď Zabijáci - všechny hafo nominací a pak velké nic! Je to výsměch a divim se, že tam na to ještě vůbec chodí. Už je to fakt špatnej vtip, ti Oskaři. ()

Galerie (871)

Související novinky

96. Ceny Akademie - výsledky

96. Ceny Akademie - výsledky

11.03.2024

V noci z neděle na pondělí proběhl v hollywoodském Dolby Theatre v Los Angeles šestadevadesátý ročník slavnostního předávání Cen americké Akademie filmového umění a věd, na němž byla v celkem… (více)

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

Reklama

Reklama