Reklama

Reklama

Mark Felt: Muž, který zradil

  • USA Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House (více)
Trailer 2

Dlouholetý a oddaný agent. Zásadový člověk ve vedení FBI. Informátor tisku v době největšího politického skandálu USA... Americké drama vychází ze skutečných událostí kolem aféry Watergate, jejíž počátek a hlavní viníky se s obtížemi snažil v roce 1972 rozkrýt Federální úřad pro vyšetřování. Vůdčí postavou příběhu je Mark Felt, dlouholetý agent a náměstek ředitele FBI, který po dobu vyšetřování musel odrážet snahy Bílého domu, ministra spravedlnosti a dokonce i samotného ředitele FBI vedoucí k rychlému uzavření případu. Pokud by totiž Feltovi lidi získali dostatek času na sběr důkazů, před soudem by mohl stanout i nejvyšší ústavní činitel USA, prezident Richard Nixon. Felt se tak odhodlá k nepřímému napomáhání spravedlnosti: spojí se s reportérem Washington Post a postupně tisku vynáší klíčové důkazy o korupci Bílého domu. Otázkou ale je, jak dlouho se takový informátor dokáže udržet v úřadu známém svými sledovacími praktikami a neustálou nedůvěrou... Životopisný snímek vypráví o jednom z nejznámějších amerických whistleblowerů a vychází ze stejnojmenné autobiografické knihy. Ve filmové adaptaci se hlavní role zestárlého agenta chopil Liam Neeson, jeho manželku ztvárnila Diane Laneová a mezi jeho politickými protivníky lze rozeznat řadu známých herců: například Michaela C. Halla či Toma Sizemorea. Samotný Mark Felt snímek nikdy neviděl, zemřel o dekádu dříve v úctyhodném věku 95 let. (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (35)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevím, asi jsem měl pocit, že když je ve filmu Liam Neeson, tak že mě to bavit bude. Takže jsem ignoroval téma filmu a pustil se do sledovačky. Téma je ale v rámci tajných amerických organizací čistě americky špionážní a tváří se víc jak komorní drama, než jako stylová záležitost. Nuda a po herecké stránce, ještě k tomu, klasická rutina. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Liama Neesona moc nemusím, ale v úlohe Marka Felta bol naozaj dobrý! Čo sa ale filmu týka, tak pre nezainteresovaného človeka je to dosť neprehľadné a hodnú chvíľu trvá, kým sa človek vôbec zorientuje, že kto je kto a o čo tam vlastne ide. Keď si predstavím, že ja som aspoň zhruba vedel, o čo išlo v afére Watergate, a mal som ťažkosti s pochopením deju a postáv, tak čo to musí byť pre toho, kto o tom nevie nič? Takže práve z tohto dôvodu bol môj celkový dojem z filmu trochu oslabený, ale rozhodne to nebolo na zahodenie. Práve naopak, politické thrillery majú takmer vždy riadne grády, a Felt nebol výnimkou. Teda až na ten počiatočný chaos... ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vzít tak zajímavé téma jako je pozadí Watergate, tak zajímavý příběh, který napsala sama skutečnost a zmrvit ho s tolika herci, kteří jsou opravdu dobří, to je prostě škoda. To je hodně trestuhodné. Liam Neeson je dobrý, ale i na něm je poznat, že prostě jen rutině hraje něco, co je celkově hodně rutinní a strašně nudné. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak a už za desaťročia máme túto kauzu filmársky sprostredkovanú z každej strany, čo je rozhodne len a len dobre. Inými slovami by nebolo vôbec od veci si pozrieť Všetkých prezidentových mužov, The Post, Nixona a nakoniec aj tento film na jeden záťah, aby bol zážitok intenzívnejší a informačne čo najbohatší. A možno som na niektoré snímky zabudol, samozrejme môžete doplniť aj o Forresta Gumpa, ak chcete. Mark Felt je fajn politický thriller, kde by sa ale dal prirovnať jeho distribučný názov k niečomu podobnému, ak by sa napríklad Obvyklí podozriví u nás volali Páchateľ, ktorý oblbol vyšetrovateľa. Len si treba vopred uvedomiť, že ak ste presvedčený obhajca amerických inštitúcií a americkej demokracie vo všeobecnosti, tak tento film môže zásadne nalomiť váš svetonázor. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Trochu rozpačitý a nepříliš záživný film, který se věnuje jedné z největších politických afér v poměrně nedávné historii USA. Doprovodná hudba působí dramatickým dojmem, což se tedy o stylu vyprávění rozhodně říct nedá. Ráda jsem se dozvěděla něco zajímavého ze zákulisí celého skandálu, ale podruhé už tento snímek vidět nemusím. (60%) ()

Galerie (106)

Reklama

Reklama