Reklama

Reklama

30 stříbrných

(seriál)
  • Španělsko 30 monedas (více)
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Kněz Vergara prchá před svou minulostí a nachází útočiště u Ďábla, který mu dá pokyn, aby našel poklad - jednu z 30 mincí, pro něž Jidáš zradil Ježíše Krista. Je čas se mu znovu postavit tváří v tvář, ale tentokrát je opravdu připraven... Vítejte ve světě, kde nic není tak, jak se na první pohled zdá, a nikomu nelze věřit. Otec Vergara (Eduard Fernández) je vymítač, boxer a bývalý vězeň, který je církví vyhoštěn do odlehlého španělského města, kde má působit jako kněz. Přestože touží zapomenout a být zapomenut, nepřátelé si jej brzy najdou. Začnou se dít podivné věci. Ambiciózní starosta města Paco (Miguel Ángel Silvestre) se společně s místní veterinářkou Elenou (Megan Montanerová) pokusí odhalit tajemství z Vergarovy minulosti. Všichni tři nakonec spojí své síly a ocitnou se v centru celosvětového spiknutí s cílem získat 30 stříbrných, které byly vyplaceny Jidáši Iškariotskému za to, že zradil Ježíše z Nazaretu. Mince jsou prokleté a mají nadpřirozenou moc. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (76)

virus10 

všechny recenze uživatele

První tři díly jsou kvalitní, pointa ohledně boha, svobody, okultismu a božských předmětů je velice zajímavá. Důchodci s řetízkem i zrcadla super nápady. Bohužel u zbývajících dílů se najdou i slabší místa. Odbočky do Sýrie nebo Izraele jsou spíše zbytečné, chápu že se i tam něco stane a zároveň to zdůrazňuje problém celosvětově, ale já bych je tam mít vůbec nemusel. Možná by pak nekleslo tempo seriálu. 3-4*. Škoda. ()

Dogfish 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý seriál s dobrým námětem. Sehnat 30 stříbrných a klika duchovních ovládne svět je dobrý nápad. Já jsem byl celkově spokojený. 2 hvězdy beru za pavoučí muže z 1. a 5. dílu. Tyto triky působí lacině a debaty typu, že jeden něco řekne a druhý se na to opět zeptá. To pak vypadá jak jihoamerická telenovela. ()

Reklama

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Seriál má své horší i lepší momenty, ale celkově jsem spokojen. Z těch horších to určitě budou zbytečné digitální příšery a občasné nevyjasněné přesuny postav (spoiler – jak se sakra dostal Vergara ze Sýrie?). Klady naštěstí převažují – zajímavý příběh a téma, postavy, které jsou sice občas na pěst, ale povětšinou jsou sympatické, dobrá znělka. Při sledování prvního dílu mě zamrzelo, že se z okultního hororu à la Rosemary má děťátko vyklubala rozsekávačka, ale nelituju, že jsem u toho vydržel až do konce. Ty digitální exhibice naštěstí tvoří úplnou menšinu stopáže. Prostředí je taky sympatické, romantická španělská vesnice se stává místem střetu dobra a zla. Čekal jsem sice ukončený děj, ale druhé sérii dám určitě šanci. (1 339.) ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Nápad sám o sebe špatný nebol, ale to spracovanie... Seriál sa od výborného začiatku postupne s pribúdajúcimi epizódami prepadá do scenáristického pekla (preboha, tá dejová linka s Talibanom, box MMX v Dolnej-Hornej bola dobrá haluz). No a záverečné 2 epizódy v hmle nie sú dokonca ani technicky zvládnuté. Úvodná titulková sekvencia je na parádu, zvyšok je blééé! ()

Flopik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príde mi to ako keby režisér nevedel čo chce robiť a akosi zabudol, že má na príbeh len 8 častí. Prvé tri ma bavili, predstavia nám postavy, malé mestečko kde sa dejú zvláštne veci a stojí za tým 30 strieborných mincí. Neskôr to však začalo byť zbytočne vo veľko merítku, Vatikán dokonca celý svet a ako celok to nedržalo pri sebe, čo potvrdzuje aj posledná časť, v ktorej dokopy nebolo nič. Postavy ma ale bavili, hlavne teda Paco a Elena( nádherná žena) a zlý nebol ani nezničiteľný boxer/kňaz Vergara. Bavilo ma to , malo to dobrú zápletku, treba však ubrať efektov, ktoré sú chabé a uceliť príbeh. Pevne verím v druhú sériu, seriál nato potenciál rozhodne má. U mňa za 4*. PS. Chudák Paco, za 8 častí dostal od Eleny jednu pusu, chlapíkovi v 5 časti stačila na zásun jedna časť no a druhému 2. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Když Haruka (Najwa Nimri) dopíše slovo „Highclare“ na stěnu větrné turbíny, tak to vypadá jinak, než když ho začala psát. (Duoscop)

Reklama

Reklama