foto

Dean O'Gorman

  • nar. 1.12.1976 (41 let)
    Auckland, Nový Zéland
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dean O'Gorman se narodil 1. prosince 1976 v Aucklandu na Novém Zélandu do rodiny s irskými kořeny. Má bratra jménem Brett O'Gorman, který je také hercem. Vystudoval Rangitoto College a v 10 letech získal černý pás v karate.

Dean začínal v malých televizních rolích od útlého mládí - THE ROGUE STALLION, RAIDER OF THE SOUT SEAS (oba 1990). Dále potom stojí za zmínku seriál SHORTLAND STREET (1996). Objevil se v několika epizodních rolích seriálů HERCULES (1997 - 1999), XENA (2000), GO GIRLS (2009), THE CULT (2009) a dalších. Ve své domovině je známý pro ztvárnění jedné z hlavních rolí v seriálu THE ALMIGHTY JOHNSONS, kde hraje Anderse Johnsona (2011 - dosud).

Jeho prozatím nejvýznamnější role je postava mladého trpaslíka Filiho z družiny Thorina Pavézy v dlouho očekáváné trologii Petera Jacksona THE HOBBIT. Zvláštností je, že Dean nebyl Jacksonovou první volbou pro Filiho. Tím byl Robert Kazinsky, který ale natáčení opustil už v jeho začátku z rodinných důvodů. Snad Deanovi tato role otevře cestu k větším filmům a seriálům mimo jeho rodný Nový Zéland.

Revelate_17

Herecká filmografie

Filmy

2017 Pork Pie
2015 Trumbo
2014 Hobit: Bitva pěti armád
2013 Hobit: Šmakova dračí poušť
2012 Hobit: Neočekávaná cesta
2011 Tangiwai (TV film)
2010 Nights in the Gardens of Spain
2008 Legend of Bloody Mary, The
2002 Toy Love
2001 Na hraně zákona (TV film)
Snakeskin
1999 Fearless (TV film)
1998 Mladý Herkules
The Chosen (TV film)
When Love Comes Along
1997 Odsouzeni k útěku (TV film)
1996 Return to Treasure Island (TV film)
Siren
1995 Bonjour Timothy
1990 Dobyvatel jižních moří (TV film)
Rogue Stallion, The (TV film)

TV seriály

2017 Wanted (TV seriál)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
Epizoda 4 (S02E04)
další epizody (5)
2016 Hillary (TV seriál)
2015 Westside (TV seriál)
2013 The Almighty Johnsons (TV seriál)
The End of the World as We Know It (S03E13)
Late to the Point of Knowledge (S03E12)
A Bit Like Buses Really (S03E11)
další epizody (13)
2012 The Almighty Johnsons (TV seriál)
Does This Look Like Asgard? (S02E13)
You Call This the Real World? (S02E12)
The House of Jerome (S02E11)
další epizody (13)
2011 The Almighty Johnsons (TV seriál)
Every Good Quest Has a Sacrifice (S01E10)
Hunting Reindeer on Slippery Rocks (S01E09)
I Can Give You Frigg (S01E08)
další epizody (10)
2007 Animalia (TV seriál)
2005 Chirurgové (TV seriál)
Území nikoho (S01E04)
McLeodovy dcery (TV seriál)
Perla (S05E12)
Dobrá parta (S05E11)
Otcovy hříchy (S05E10)
další epizody (11)
2004 McLeodovy dcery (TV seriál)
Druhé zklamání (S04E32)
Všechno pro lásku (S04E30)
Sestřenice (S04E29)
další epizody (13)
2003 Farscape (TV seriál)
We're So Screwed: Part 3: La Bomba (S04E21)
We're So Screwed: Part 2: Hot to Katratzi (S04E20)
2000 Xena (TV seriál)
Návrat valkýry (S06E09)
1998 Mladý Hercules (TV seriál)
1996 Xena (TV seriál)
Athénská městská akademie pro pěvce (S01E13)
1992 Shortland Street (TV seriál)

TV pořady

2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace