Reklama

Reklama

Soudkyně Amy

(seriál)
USA, (1999–2005), 101 h 12 min (Minutáž: 44 min)

Kamera:

Kenneth Zunder

Hrají:

Amy Brenneman, Richard T. Jones, Jessica Tuck, Marcus Giamatti, Karle Warren, Tyne Daly, Jillian Armenante, Dan Futterman, Kevin Rahm, Reed Diamond (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(138)

Obsahy(1)

Svobodná matka, vzpurná dcera, chápající soudkyně. Americký rodinný seriál Soudkyně Amy (1999–2005) sleduje osudy třicátnice Amy Grayové (Amy Brennemanová), která se po krachu desetiletého manželství vrací s dcerkou z New Yorku do rodného Hartfordu v Connecticutu. Začíná pracovat jako soudkyně místního soudu a specializuje se na rodinné právo a problémy dětí a mladistvých. Dalšími hlavními postavami jsou její matka Maxine (Tyne Dalyová), sociální pracovnice se silným smyslem pro spravedlnost a nechutí k ústupkům, a mladší bratr Vincent (Dan Futterman), který se pokouší o dráhu spisovatele a zatím se živí, jak se dá. Amy bydlí s Maxine společně v rodinném domku, což čas od času způsobuje nejrůznější třenice. V práci je Amyinou oporou zkušený soudní úředník Bruce Van Exel (Richard T. Jones), spíš zmatky do všeho vnáší její roztržitá asistentka Donna (Jillian Armenanteová). Do děje často zasahují Amyin starší, upjatý bratr Peter (Marcus Giamatti) a jeho nervózní manželka Gillian (Jessica Tucková), kteří se marně pokoušejí mít rodinu. (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemný rodinný seriál se sympatickými postavami, který v naší zemi jen tak proletěl bez povšimnutí (asi to bude tím blbým vysílacím časem...). Není to žádná hardcore záležitost, u které bych musel vidět každý díl, ale fajn oddychová zábava. 70 % ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

I když se v seriálu sem tam objeví nějaký ten zajímavý herec, pořád je to v podstatě pro mě nekoukatelné. Takzvaná přeslazená amerikčnost z toho tak sálá, že se bojím o duševní zdraví mé televize. Na druhou stranu, pustit to manželkám v době oběda také není nápad úplně k zahození. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Štandardne dobrý americký rodinný seriál o humore a bolesti. Divák je na 60 minút znova rád, že je rád/človekom. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Pravda, mé hodnocení nemůže být objektivní, protože jsem viděl všeho všudy části nějakých čtyř dílů. Je to ale z právního a sociálního prostředí, tudíž mi to nedá nekomentovat. Takže: politicky korektní srajda, kde se vznešeně moralizuje tím nejubožejším a nejlacinějším způsobem. Je jedno, že ty kecy lze rozcupovat dvěma nebo třemi větami racionální argumentace, protože jsou nesmírně hloupé, to scénáristy zjevně netrápí. Příklad: žena v naději tam káže, jak se nepodrobí prohlídkám a kdesicosi, spoléhá na boha všemohoucího, který přece chce, abychom byli zdraví a silní a jeho vůle je neměnná. Už vidím, jak případně její děťátko, které umřelo kvůli senzibilizaci krve (věc, která se dá velmi snadno identifikovat v prenatálním stádiu a vyřešit rychlou transfůzí) jen proto, že to nebylo včas odhaleno, jí pak z ráje zamává a řekne "maminko, díky žes mi nedovolila žít, že ses spolehla na vůli všemohoucího, já teď můžu být v rájíčku." A maminka nad mrtvým děťátkem zaplesá "to je boží vůle, díky ti pámbíčku." A zatímco maminka pěla svou ódu na boží vůli a svobodu rozhodnutí (kterou svým přesvědčením svému očekávanému dítěti zcela vzala), všichni v soudní síni sedí, poslouchají s blaženým úsměvem, jak je to všechny osvítilo, nikdo ani nehlesne slovo námitky, jen se chytnout za ručičky a zpívat koledičky. Bleee. Imbecilita, která předpokládá, že divák je individuum bez mozku a vlastního rozumu. A možná vzhledem k zemi původu nebude tak daleko od pravdy. ()

Indominus 

všechny recenze uživatele

Seriál, co se snažil být tzv. cool, o tlusté nasrané máti co vychovala tři sobce a nejvýš to dotáhla feministka, po které se celý seriál jmenuje, zatímco je jeden syn flákač a druhý idiot co si našel masochistku. Je to netradiční, je to jiné, ale pak to používá jen klišé opsané z jiných seriálů (kde jsou všichni ťuťu ňuňu). Kupodivu se to celkem k sobě hodí a neirituje to. Snesitelný seriál, který jsem si oblíbil. Ale ten malej zmetek (dcera soudkyně), prostě řezat a řezat a řezat. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Seriál je založen na skutečných zážitcích matky Amy Brennemanové. (HappySmile)
  • Dvacátý díl 4. série nazvaný "Rekviem" je rozloučením s postavou Jareda Duffa, kterého ztvárnil Richard Crenna. Herec v průběhu natáčení zemřel, bylo mu 76 let. Tento díl je věnován jeho památce. (Proste..Jana)
  • Amyno prostřední jméno Madison, což je poctou alma mater producentky Barbary Hall, která navštěvovala univerziitu Jamese Madisona. (HappySmile)

Reklama

Reklama