Reklama

Reklama

Sabina Rojková

Sabina Rojková

nar. 12.06.1997 (26 let)
Teplice, Teplice, Ústecký kraj, Česko

Biografie

Herečka Sabina Rojková se narodila v Teplicích, kde již od svých šesti let začala navštěvovat hodiny tanečního divadla. O tři roky později začala navštěvovat hodiny herectví v Krušnohorském divadle Teplice. Její dráha profesionální herečky odstartovala přijetím do divadla ABC v Praze, ve kterém získala dětskou roli Adélky v představení Jana Eyrová. Od roku 2010 hrála také v pražském divadle Rokoko v představení s názvem Krvavá svatba.

Většina z nás si ji však vybaví jako přítelkyni Franty Lišky - Viki z úspěšného českého seriálu ULICE, kde působí od dubna roku 2010. V roce 2012 byla přijata na státní konzervatoř v Praze. Od ledna 2013 začíná zkoušet nové divadelní představení Růžové brýle v divadle Ungelt, ve kterém bude hrát společně s herečkou Zuzanou Bydžovskou a Hanou Maciuchovou.

V roce 2013 začíná natáčet novou českou pohádku Jana Svěráka a film POSLEDNÍ CYKLISTA od Jiřího Svobody. Sabina Rojková se mimo herectví již od raného dětství úspěšně věnuje také zpěvu a tanci. Ač mladá Sabina není pro mnoho diváků zatím moc známá, má velký potenciál stát se do budoucnosti jednou z nejobsazovanějších hereček české divadelní a filmové scény.

Martin "khedy" K.

Herečka

Host

Pořady
2017

VIP U

2013

Máme rádi Česko

1998

Sama doma

1988

Hodina zpěvu

Reklama

Reklama