Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Martin Fell (Bren Foster) prožívá nešťastné období. Je tomu dva roky, co jeho žena Anna, za nejasných okolností zmizela v Brdských lesích poblíž jejich chalupy a nikdy se nenašla. Martin se vrací se svou dcerou Teri (Sabina Rojková) opět na místo, aby se pokusili znovu nastolit rovnováhu v jejich vztahu a životě. Té noci je ovšem unesena Teri a Martin se probouzí se ztrátou paměti v nemocnici, obklopen tajemnými agenty. Jedním z nich je Bowie (Randy Couture), který v Martinovi nevzbudí důvěru a proto utíká. Hnán touhou spatřit znovu své milované a objasnit podivná zmizení, vydává se hlavní hrdina na nebezpečnou cestu po stopách symbolu, který se mu stále častěji zjevuje všude, kam přijde. Na své cestě se Martin spojuje s Johanou (Denise Richards), která v minulosti taktéž záhadně přišla o své blízké. Johana seznamuje Martina s bývalým agentem OSN Lancem (Marek Vašut), který Martinovi vysvětluje, že nic z toho, co prožívá není, jak se zdá a vše je se vším propojené... Lance dává Martinovi nástroje, aby mohl pokračovat dál po cestě k objasnění záhady, co se stalo s jeho ženou a dcerou, ale také k tomu, jak je do celého příběhu zapojen on sám… (Film Production Prague)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Goldbeater odpad!

všechny recenze uživatele

„Neuvěřitelně pravdivý příběh“ a „založeno na skutečných událostech“ zní z traileru k tomuto sci-fi thrilleru, který nám zas jednou ukazuje, že s lidským pokolením je opravdu všechno špatně, zvlášť co se přehnaně ambiciózních céčkových filmařů týče. Je to opravdu transcendentální podívaná. Do klukovsky naivní pohádky napumpoval finance producent a scenárista Milan Friedrich a navíc - což je asi nejzásadnější - toto sci-fi o únosech lidí mimozemšťany vychází z jeho reálných zkušeností, jak se dozvíme z úvodu filmu. Ano, jsou mezi námi! A při pohledu na nadcházející Friedrichův snímek začínám věřit, že v Česku se na poli filmu opravdu začíná odehrávat něco mimozemského. Pomyslným vrcholem Alpha Code je samozřejmě kontaktní souboj mezi Markem Vašutem a šampionem UFC Randym Couturem (The Expendables I-III). Můžete si schválně tipnout, kdo vyhraje. Pěsti ve tmě sice tentokrát nejsou, ale plné denní světlo aspoň krásně odhaluje, jak choreograficky chudá a žalostně natočená tato scéna je. Ne že by zbytek filmu byl natočen o něco méně žalostněji. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Anglasosasko-slovanský mišmaš bez známky originality alebo čohokoľvek zaujímavého. Nápad s mimozemšťanmi je hodný materskej školy, spracovanie je také pomalé a nudné, že človek sa po hodine cíti uťahaný ako po dvanástke vo fabrike. Vašut zase hrá Rusáka a Denise Richards tu je len na "okrasu", v podstate sa vyslovene vždy len nemohúcne a strnulo kuká do kamery. Zrejme sa bála, že keby pohla brvou, rozpadne sa jej plastika. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Alpha Code je takovej dost specifickej bizárek, kterej jsem i přes nízké hodnocení toužil vidět. Proč? Tak zejména proto, že je to alien abduction film natočenej v Česku, z velké části českým štábem a českými herci. Film produkovaný vyučeným instalatérem, který se (zřejmě) vlastní šikovností stál americkým boháčem a který si splnil sen a začal produkovat filmy. Alpha Code je samozřejmě céčková krávovina s pitomými dialogy a mizernými hereckými výkony (nikoli vinou herců), která vesele vykrádá všecho možné - především Akta X, ale třeba i Hvězdnou bránu. Např. ten jeden jediný pořádný CGI moment ve filmu vypadá úplně stejně, jak finální scéna z The Signal. Do toho sem tam zazní naprosto šílený uječený popík, který z tohohle filmu dělá snad ještě větší trash. Jednu hvězdu za hudbu Karla Antonína, solidní cinematography a roztomilou Sabinu Sojkovou, která ale příliš prostoru nedostala. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako pardon, ale tohle je solidní sci-fi béčko jak vyšité, se skvělou kamerou (kurnik, nikdy jsem Krymskou neviděl tak hezkou jako tady včetně té předražené hipsterské kavárny Sladkovský; a záběry lesů a mraků jsou vážně jak z katalogu), s podle mne stále nedostatečně využitým tématem hodných mimozemšťanů, Sabina Rojková tu hraje skvěle a kupodivu i Dyk se dá, Vašut je konečně opět za drsňáka a jeho angličtina není bez chyb, ale je hodně dobrá, ve filmu zazní dokonce dvě věty v češtině, a celý ten příběh hlavně není blbý a odněkud někam jde. Jako, koho hraje Denise Richards (fakt je tady neuvěřitelně hnusná, kde jsou doby Jamese Bonda!), to mi došlo docela rychle, a ano, honicí komando se chová divně a nelogicky a nechá se přeprat amatérem, jenže kurnik, v béčkových filmech s Van Dammem tohle taky neřeším, když to má poutavý scénář. Rád bych viděl jakéhokoliv českého filmaře, který by tohle dokázal aktuálně dát do kupy v podobně napínavé podobě a s tak dobrou kamerou. Jako ano - hudba je otravná, Denise by se měla vysr.at na omlazovací prostředky a někdy ty patetické záběry jsou přes míru - ale o to je ten film tak nějak hezčí. :-) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Asi jsem viděl jiný film než ostatní, ale mě se to celkem líbilo. Vytýkat se tomu dá dost věcí - nelogičnosti (Martin žije v Česku 20 let a furt neumí česky ani slovo? Martin volá ženě, která má na internetu přezdívku JohanaCZ a nepředstaví se prvně v češtině? Dle konce to možná byl záměr, ale to bych úplně neřekl, že to režisér tak zamýšlel. Komando se taky chová divně a strašně rád bych věděl, jak se k nim tak rychle dostal ten Robert), předvídatelnost děje, patetické scény (hlavně teda v závěru), a většinou patetická hudba, ale jinak to mělo skvělou kameru, dobře vymyšlený a zajímavý příběh (s jedním z mých oblíbených témat), dost slušnou a podmanivou atmosféru, čeští herci tu anglicky mluví dobře a hrají skvěle a celkově se mi na to dobře dívalo. Dokonce i ty efekty a bojové scény ujdou. Rozhodně to není tak špatné, jak to dle zdejšího hodnocení vypadá. A sci-fi točená v Česku se fakt jen tak nevidí. Já jsem teda spokojený. Zatím dávám silné 3*, ale počkám, až se mi to rozleží v hlavě a pak možná navýším. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v Praze a v brdských lesích. (Duoscop)

Reklama

Reklama