Reklama

Reklama

Labyrint: Vražedná léčba

  • USA Maze Runner: The Death Cure (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V epickém finále trilogie Labyrint vede Thomas (Dylan O’Brien) svou skupinu unikajících Placerů na jejich poslední a nejnebezpečnější misi. Musejí se poprat o naději ve světě, který se hroutí pod tíhou zákeřné nemoci, musejí bojovat o přežití mezi nakaženými a nepříčetnými „raply“ na straně jedné a nevyzpytatelnou organizací Z.L.S.N. na straně druhé. Mohou vůbec ještě někomu a něčemu věřit? Aby Thomas zachránil sebe i své přátele, musí proniknout do legendárního Posledního města, labyrintu řízeného Z.L.S.N. Toto místo se může stát nejhroznějším bludištěm ze všech. Ten, kdo tuto misi přežije, získá odpovědi na všechny otázky, které si Placeři položili od chvíle, kdy poprvé dorazili do labyrintu. (CinemArt)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (366)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Když se člověk přenese přes fakt, že se divák prostě nic kloudného nedozví a tvůrci se nijak nesnaží vysvětlovat důvody Labyrintu (tedy, oni to vysvětlili už dávno, ale příšerně ledabyle), tak je to vlastně dost dobrej akčňák. Ono vlastně stačí, že se tam válčí proti W.C.K.D. všemi možnými prostředky. Je to akční, je to skvěle ozvučené, má to parádní CGI a jede to po celou dobu v dost dravém tempu. Fajn oddychovka, která ovšem scenáristicky drží pohromadě jen tak tak. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Labyrint si drží laťku i ve finále. Běhači běhají, zrádci zrazují, (r)muťáci žerou lidi. Nová lokace, tentokrát urbanistická, neonová a spíše laboratorní vypadá povedeně. Velmi dobrá akce a hodně působivé finále, Ball se rozhodně nebojí většího měřítka a doufám, že si vybere příště zajímavější scénář. Vražedná léčba sice není úplně blbá jako většina "mladistvých filmů", ale pár WTF momentů má, stejně jako z prstu vycucané zvraty. Naštěstí je všechno rámované přestřelkami, honičkami a zatraceně dobře to vypadá. Happyend je tu dost na sílu, mohli to sestříhat malinko jinak a bylo by to super. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

A sme na konci. Nie všetky sériam sa podarilo dostať až sem. Ale to nejdeme rozoberať. Povedzme si niečo teraz o "Maze Runner: The Death Cure". Musím priznať, že som do kina išiel s jemnými obavami, lebo som mal ešte v živej pamäti, ako som bol otrávený a znudený, keď som sledoval "The Scorch Trials". Tento film má v sebe pár prekvapení, dobrých nápadov a napriek tomu, že musíme si prejsť cez haldu klišé, tak vie s nimi minimálne pracovať a dokázal nás dostať do deja, ktorý som chcel sledovať ďalej. Okrem toho je zaujímavé, že na to, aký je film dlhý, tak som nemal žiadne problémy s tempom a ubiehalo to veľmi pohodlne, fajn a nemal som pocit, že už by som rád riešil niečo iné. Alebo minimálne v prvej polke. Človek potom začne trošku rozmýšľať nad tým, kam sa ešte budeme chcieť za ten dlhý čas, ktorý nám ostal posunúť. Postavy sú podľa mňa okey a dokonca tu bol niekto, koho prítomnosť ma veľmi prekvapila. A nebudem to spoilovať, lebo bude lepšie, ak si na tú momentku počkáte sami. A je to vysvetlené celkom dobre. Akcia je podľa mňa dobrá. Asi najlepšia v sérii. Priznávam, že som si sledovanie užil, film ma bavil a dokázal ma opätovne presvedčiť, že tieto filmy vedia byť aj dobré. Pre fanúšikov série povinnosť, pre ostatných je to stále film, ktorý odporúčam, ale len v prípade, že videli predošlé dva filmy. Za pozornosť stojí. Hodnotenie: B- ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $62miliónovTržby USA $58,032,443Tržby Celosvetovo $288,175,335Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,164,116Tržby za predaj DVD v USA $4,591,104║ Rovnako ako ostatné mládežnícke naháňačky od Hry o život až po Divergenciu (o tých čo padli na hubu hneď na začiatku aj škoda hovoriť), to upadá v strašnom strereotype, v suchopárnosti, doslova obohraná platňa 100x videných scénok, ktoré už nemajú čím prekvapiť. Herecky prázdne, nemá to čím dojať, upútať, akcia rutinná, hlášky rovnako. Proste Wes Ball sa po režisérskej stránke od prvého dielu nikam neposunul, skôr zaspal na rutinnosti. Jedine technická stránka má slušnú úroveň ale to asi tak všetko z pozitív. /45%/ ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě je Death Cure stejně "podělaná" jako dvojka - tady už se nedalo moc spasit, protože příběh byl dostatečně zničený z minulého dílu. Na druhou stranu si to drží aspoň některé základní aspekty, twisty a úmrtí. Problém je, že emoce moc nefungují a film je dlouhý. Wes (potažmo Nowlin - nevím, kdo z těch dvou je horší) zkazil co mohl a jednoduše už se nepovedlo vrátit ke knižní originalitě, což je hodně velká škoda. Raplové už mají lehce propracovanější charakter, ale příběh dostává dost zabrat. Co člověku vadí je také otřásající se kamera ve scénách, kde to nemá žádné opodstatnění (rozhovory atd.).Takto tady máme myšlenkově výborný první díl a zmršený zbytek... Pokud nečekáte nic světoborného, asi se vám film bude líbit. Nechtějte však nic *nového*. Ke dvojce moc nescházelo. Poznámka pod čarou: Knižní série se ubírala jiným směrem, což hodně přidalo na její kreativitě a jedinečnosti, co se dystopických světů týče. Nic nekopírovala, byla svá a na postavách vám záleželo. Za zmínku stojí i to, že vyšla přibližně ve stejném roce, jako Hunger Games (tudíž ještě před Divergencí). Z toho vyplývá mimo jiné fakt, že nic nekopíruje. Pokud jste z filmů zklamaní, ale myšlenka se vám líbila, můžu předlohu vřele doporučit. Čím víc píšu, tím intenzivněji vnímám i hořkost z toho, jak to dopadlo. Proto jdu nakonec na dvě hvězdičky a Spáleniště snižuji taktéž... ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Původně se spekulovalo o rozdělení knihy do dvou filmů, což ale režisér odmítl. (freelex)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 15 000 pracovních míst. (BMW12)
  • Dopis od Newta (Thomas Brodie-Sangster), který ve finální scéně Thomas (Dylan O'Brien) čte, napsal sám Thomas Brodie-Sangster a předčítal ho Dylanovi O'Brienovi sedící za kamerou, aby u herce vyvolal větší emoce. (ČSFD)

Související novinky

Od Labyrintu k Myší hlídce

Od Labyrintu k Myší hlídce

07.04.2018

Young adult série Labyrint je za námi a nikdo nepochybuje o tom, že se o Wese Balla strhne v Hollywoodu rvačka.  Režisér všech tří dílů totiž dokázal, že umí do kina nahnat spoustu omladiny, což je v… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Reklama

Reklama