Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 921)

plakát

Není čas zemřít (2021) 

V podstatě mám stejný dojem jako z Casino Royale. Přiznám se, že jsem moc filmů s Bondem neviděla. Moje představa o postavě Bonda byla, že se jedná o sexistického týpka v obleku, co má hromadu pohádkových udělátek a každý film přefikne nějakou kočku. K mému překvapení je tohle všechno v Není čas zemřít spíše okrajově. Koukatelné, svižné, dravé, dobrodružné krimi, ve kterém je vlastně jedno, jestli je hlavní postavou James Bond nebo jinej zabijáckej týpek. Akční scény byly více než fajn, obsazení více divácky velmi přívětivé.. Trošku překvápko na konci.. I pro nefanouška fajn podívaná..

plakát

Nikdo (2021) 

Těsně před tímto filmem jsem viděla dánskou obdobu Rytíři spravedlnosti. Nevím, jestli to bylo na škodu nebo bych hodnotila i bez téhle náhody stejně, ale akční thriller Nikdo mě příliš neoslnil. Jasně, bylo to syrové a kapku takové "obyčejné" nebo chcete-li "reálné". Tempo na můj vkus dost pomalé, příběh v rámci možností oukej.. Vlastně v celém filmu není nic extra zapamatovatelného, i když zahráno i natčeno to bylo obstojně.

plakát

Ochránce (2021) (seriál) 

Po S01: Upřímně řečeno mi hlavní antihrdina, byť ho Lukáš Vaculík zahrál velmi dobře, přišel ve scénáři naprosto zbytečným. Možná by jednotlivé příběhy obstály lépe sami o sobě než naroubované na osobní problémy pana Pelána. Jednotlivé epizody jsou na televizní obrazovku kvalitně obrazově natočeny, ale co se týká obsahu scénáře, tak ten pouze klouže po povrchu a jen stručně a nezúčastněně jen jednotlivé příběhy přeříkává. Jediná výjimka snad byl díl "Vrabčák", který mi přišle opravdu silně zpracovaný. Byla skvěle postavena problematika na všech frontách (školství, manželství, Anežka, alternativní vzdělávání aj.). Možná mi bylo tohle téma osobně nejbližší, ale rozhodně mě herecky i příběhově hodně bavily postavy Anežky a ženy pana Pelána. Všeobecně mě překvapuje vysoké hodnocení seriálu, který rozhodně není nekvalitní, ale za topku bych ho taky nepovažovala..

plakát

Otcovství (2021) 

Příběh by to mohl být jímavý.. Jeden by řekl, že na filmu o ovdovělém otci, který se snaží postarat o svou malou dcerku se nedá nic pohnojit. Spousta puklých srdcí, hektolitry slz a mraky jednorožců.. Ale koho jako napadlo do této role obsadit Kevina Harta? Takže.. Nuda a křeč. Bez slz. (A to jsem aktuálně kojící matka.)

plakát

Palmer (2021) 

Lehce zaměnitelné americké drama s tuctovým příběhem. Přátelství outsidera a malého divného chlapce tu bylo už několikrát jen s jinýma proměnnýma. Justin Timberlake hrál průměrně a Ryder Allen byl k sežrání. Nic co by v hlavě nebo srdci zůstalo delší dobu, ale pokud divák nic moc nečeká, tak nebude zklamán.

plakát

Paroží (2021) 

Horor Paroží má scénář v podstatě poskládaný ze spousty původních dobrých hororů. To je asi jeho největší slabina. Rozhodně tu divák nenajde nic nového. Možná je na americkou půdu trošku víc folkovější než je zvykem. Herci hrají více než snesitelně, natočeno líbivě, zápletka plus mínus funguje, pár ekl věcí taky ukážou.. Já myslím, že tu máme hororově přívětivý průměr.

plakát

Poslední noc v Soho (2021) 

Velmi koukatelně vystavěný příběh s prvky hororu. Obě hlavní hrdinky jsou krásné a herecky naprosto skvělé. Zápletka trošku připomínala Allenovu Půlnoc v Paříži, tedy spíš její lepší a temnější verzi. Hororová část přichází v příběhu až po delší době, což ničemu nevadí, jejím mínusem však je relativně průhledný děj. Film byl pro mě celkem překvápko, protože jsem si dopředu nezjišťovala o čem je, jen jsem slyšela, že je dobrý. Nakonec to bylo příjemné překvapení.

plakát

Poslední souboj (2021) 

Asi to nebude úplně původní myšlenka, natočit jeden příběh z pohledu tří postav, ale rozhodně se mi tohle zpracování moc líbilo. Líbí se mi, že není svět černobílý, ale má spoustu odstínů šedi a každý je ve svém vlastním životě vlastně hrdina. Matt Damon obecně platí za skvělého herce, ale myslím, že Adam Driver ho naprosto v klidu přehrál. Tenle chlapík mě baví čím dál tím víc. Jodie Comer má také rozhodně našlápnuto na hvězdnou kariéru, jak už dokázala v nedávno viděném Free Guy. Historická dramata mám moc ráda a tohle patří rozhodně k těm povedenějším.

plakát

Případ Roubal (2021) (seriál) 

Do minisérie Případ Roubal jsem šla především ze dvou důvodů - to, že kauzu probíraly holky z podcastu Opravdové zločiny a protože jsem nedávno viděla vynikající dvoufilm Metanol od Terezy Kopáčové. Bohužel to ale "metanolových" kvalit nedosáhlo. Ač si Hynek Čermák zahrál Roubala dost věrohodně, čekala jsem nějaké hlubší a možná i temnější zpracování než mi bylo nabídnuto. Vyprávění klouže po povrchu, přišlo mi, že není ani cíleno na diváka, který by vrahouna Roubala neznal. Moc se zde nevysvětluje, jen to tak nějak plyne. Zaměnitelná jednohubka a přitom takový potenciál.

plakát

Raya a drak (2021) 

Trošku "dospělejší" disneyovka zaměřená na legendy a bez typických zpívánek. Grafika standardně topová. Nechyběl ani humor, roztomilé bytosti a spousta dojemných scén. Prostě taková ta tradiční sázka na jistotu. Za nás asi víc než dobrá jednohubka, kterou si víc nepustíme..