Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (286)

plakát

Dračí prsten (1994) (TV film) 

Vynikající pohádka na kterou jsem díky nízkému reprízováni v televizi zcela zapomněl. Přesto mě baví stále stejně jako kdysi. Pravda, ten drak po těch letech už sice nevypadá tak kouzelně, ba dokonce při dnešních tricích spíš dosti úsměvně, ale to pro mě není vůbec směrodatný. Pohádku přece nedělají triky, ale hlavně příběh a zde je naprosto perfektní. V základech sice připomíná princeznu Fantaghiró, to se nezapře. Nicméně má vlastní dějovou linku a vlastní nápady. Za mě jednoznačně, jedna z nejlepších zahraničních TV filmových pohádek co jsem kdy viděl.

plakát

Na vlastní oči (1994) (pořad) 

Těžko se tenhle pořad hodnotí. Určitě nejhorší je Radek John, který senzachtivě snášel kdejakou špínu na politiky, udělal si díky tomuto pořadu obrovskou reklamu a pak se stal stejným hajz**m jako oni. Určitě však díly Stanislava Motla, byli hodně zajímavý a řekl bych, že když se osamostatnil, tak se mu nepodařilo navázat ve svých reportážích - zajímavostí tématu stejných kvalit. Takže hodnotím sice zlatou střední cestou, ale jak jsem napsal výše, čistě jenom z důvodu Motlových příspěvků.

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Tak tohle je zase bída. Je to sice na jednu stranu o málo lepší, než-li pokračování Star Wars, (což samo osobě je dost smutný) ale jinak nic víc. Z tohohle filmu vůbec neplyne, že jde o Hvězdný války. Odmyslím-li si ty lodě, nějaké ty kolny a názvy planet, bez problému by to mohl být jakýkoliv průměrný Sci-Fi film. Kam se sakra poděl Darth Vader ?! Proč se ve filmu k čertu neangažoval mnohem víc? Může se zjevovat jako hologram. Může klidně a bez problému se z hyperprostoru přesouvat během pár minut, tak proč tam k*rva byl jen ke konci a ještě navíc jen pár minut? Imperiální spolu-vůdce a nedělá pořádný kontroly, při výrobě zbraně hromadného ničení. Tak to je tady gól.

plakát

Příprava na Mars (2010) (TV film) 

Dokumentární film pojednávající o tom, jak parta fiktivních kosmonautů v ruské laboratoři se nechají testovat, co vydrží v uzavřeném prostoru. Pro vědce možná dobrý test, pro mě však nepříliš dobrý a hodně nudný snímek. Už jenom samotný fakt, že testovaný subjekty zůstávají v uzavřené a zapečetěné komoře, mnohem kratší dobu, než-li by trval skutečný let na Mars. Zajímalo by mě, který racionálně myslící člověk, by si vzal na svědomí, vyslat vůbec nějakou posádku lidí na Mars. Navíc, když by šlo o jednosměrný let, bez možnosti návratu. Pokud by se totiž, nějakým zázrakem, už po cca roce cesty posádka nezbláznila a čistě náhodou dosedla na povrch Marsu, určitě by pak všichni zešíleli z toho, že by tam museli žít až do smrti. Reálně si to nedovedu vůbec představit. Nějaká stavba na Marsu by rozhodně nebyla o moc větší, než-li kosmická loď. Je třeba počítat i s nehostinnými podmínkami. Jiná gravitace, kosmické záření, sluneční záření, dva měsíce, atmosférický tlaky, nehledě na pocit neustálé nejistoty, zda bude k dïspozici dostatek jídla, kyslíku a zdroje pitné vody. Takže zatím je to všechno až příliš teoretický a o uskutečnitelném 'úspěšném' letu na Mars, mi to přijde do budoucnosti hodně vzdálený. Spíš to budou stovky let, než-li desítky.

plakát

Chainsaw (2015) 

Celkem solidní kraťas. Dojem snad kazí jen vytlemený páreček na konci filmu chroupající chipsy, který stahuje důvěryhodnost snímku poněkud dolů a určitě cákající oranžová krev.

plakát

Největší věžní hodiny v Mekce (2013) 

Tento dokument mě trochu bavil čistě jen po technické stránce. Toho tam však mělo být odhaleno mnohem více. Jinak za mě je to pouze extrémní megalomanství muslimů, kteří (a to jenom díky ropným zdrojům) už vážně nevědí co s prachama. A aby toho nebylo málo, tak vybraná smetánka téhle sekty má na samotné špičce ''babylonské věže'' s hodinami, nejvýše postavenou modlitební místnost na světě. Zatímco spodina líbá podlahu kdesi dole. Tomu tedy říkám ''skromnost'' a ''pokora''. Říkám si, neměli by si být před Alláhem všichni mohamedáni rovni, jak král tak žebrák? Proč se musí vybraní jedinci takto nad ostatními povyšovat? Hold jiný kraj jiný mrav.

plakát

Pořad (2015) (pořad) 

Luděk Staněk poukazující na to, jaký h***na se na našich tuzemských televizních stanicích vlastně vysílají. Jenže ty glosy až na pár výjimek mu prostě nejdou. Daleko víc mě bavili například v pořadu 'Pod pokličkou'. Navíc je to stejně pasé, vzhledem k tomu, že už televizi delší čas nesleduji.

plakát

Šmoulové (1981) (seriál) 

Vždycky když to tehdy běželo v Magionu, tak jsem se těšil na každý nový díl. Posléze nové díly začala vysílat TV Nova a úroveň seriálu vč. mizernýho dabingu začala strmě klesat dolů a byla z toho jedna velká nuda. Nicméně na těch senzačních prvních cca 50 dílů se zkrátka zapomenout nedá.

plakát

Wolverine (2013) 

Tak tohle to je tedy fakt bída a velká podpásovka, pro fanoušky X-Menů. Jedná se o film, který v podstatě nemá co nabídnout a vlastně nemá ani vůbec co společnýho s mutanty. Pokud by se totiž jen trochu změnila charakteristika postavy a dal by se tam ne-mutant, vznikla by z toho jen velmi podprůměrná kriminálka odehrávající se napříč Japonskem. A ten směšný obr na konci, škoda slov.

plakát

X-Men: Apokalypsa (2016) 

Naprostá bída. Vynikající byla jen malá role Hugha Jackmana, který jako vždy předvedl vynikající výkon a už to i s jeho příchodem vypadalo, že ten film už konečně nějakým způsobem nakopne. Žel ho poslali do ha**lu a tím pádem i úplně celý film. Ostatní herecký výkony byli až na pár výjimek zcela žalostný. Scénář taky žádná výhra, přičemž začátek vypadal velice slibně. Čili jedna hvězdička za potenciál, který žel nebyl dostatečně využit a druhá za mini roli Jackmana. Navíc to prostě nemá.