Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (270)

plakát

Seaspiracy: Pravá tvář udržitelného rybolovu (2021) 

Je to velmi podobné Cowspiracy, včetně podobné osobnosti hlavního představitele (pro mnohé určitě vysoce nesympatický), nějakých neobjektivit, skákání od tématu k tématu, rozhovory s NGO, které z toho nevychází vůbec dobře...Ale jako budíček je to perfektní, cílová skupina je zasažená (207 milionů předplatitelů Netflixu) a to je účel. Přestávám jíst rybí saláty v konzervě a dneska už bych si žraloka nedal. I když byl moc dobrej, lokálně ulovenej a připravenej v chudé části Íránu.

plakát

Neporazitelný (2021) (seriál) 

Za sebe můžu říct, že někdy od poloviny 1. série jsem netrpělivě očekával každou další epizodu a neskutečně mě to bavilo.

plakát

Princezna zakletá v čase (2020) 

Velmi zajímavý pokus o fantasy pohádku z české produkce. Inspirační zdroje to nezapře, v jeden moment jsem před očima měl Edge of Tomorrow. Eliška Křenková je tu maximálně cool. Na české poměry je tu cool nebo se snaží být vlastně všechno. Eye candy záběry z dronů, do toho hudba tak epická, že by se neztratila ani v Pánovi prstenů. Běžný český divák bude podle mě unešen, protože mnoho z těch použitých vzorců nezná. Být to západní produkce, dal bych asi o hvězdu míň. Podle filmografie vidím, že by se měl připravovat sequel? No, snad ne.

plakát

Mikýřova úžasná pouť internetem (2020) (pořad) 

Mikýř je nový Čtvrtníček. Change my mind. Humor občas hapruje, ale povětšinou je každé video velmi dobře odvedená práce.

plakát

Jako v bavlnce (2020) 

Tipuji, že to mělo být něco na způsob Parazita, chytré, cynické, černohumorné podobenství, ale bohužel. Spoilery: Neschopná ruská mafie vs. Rosamunda Pike, která dokáže opravdu dlouho zadržet dech pod vodou a obecně vládne poměrně zajímavým "very particular set of skills" jako Liam Neeson v Taken. Právník měl těmi penězi koupit doktorku, která by revidovala posudek, svědčila u soudu, že stav její pacientky se zlepšil, a film by skončil ani ne v polovině. Ne, mafie ji radši zavraždí, čímž nezíská vůbec, ale vůbec nic. A tak je to ve druhé polovině pořád dokola. Film je prošpikovaný situacemi, ve kterých mělo hodně lidí jednat úplně jinak.

plakát

Sázka na nejistotu (2015) 

Film naprosto báječným způsobem vysvětluje, jak vznikla finanční krize v roce 2008, a to velmi stravitelným a pochopitelným způsobem. A čím víc tomu rozumíte, tím víc si to užijete. Jasných pět hvězd. Průměrná a podprůměrná hodnocení jsou od lidí, kteří ten film a co se v něm odehrává, nepochopili.

plakát

O vánoční hvězdě (2020) (TV film) 

Konečně po letech štědrovečerní pohádka, která nepůsobila, jako by ji psalo šestileté dítě po lobotomii, takže za mě dobrý. Nedostatky byly, ale taktně o nich pomlčním, protože jsem se bavil.

plakát

Dámský gambit (2020) (seriál) 

Normálně bych se rozhodoval asi mezi čtyřmi a pěti hvězdami. Seriál má naprosto vynikající momenty, jak filmařské, tak emocionální, ale někdy i trochu hluchá místa. Z pečlivě připravených partií moc nemáte, u některých dějových liní jsem si říkal, že vyšuměly do ztracena. Nicméně to, co je na seriálu vůbec nejlepší, je to, kolik lidí přivede k šachu. Stačí si projít diskuze na Youtube a budou to stovky, možná tisíce lidí, kteří si koupili šachové sety a učí se pravidla. A to je nezanedbatelný osvětový počin. Tedy společně s poselstvím, že drogy a chlast jsou špatné, áno.

plakát

Šarlatán (2020) 

Jsem si poměrně jistý, že s takovým ztvárněním sebe sama by skutečný léčitel Mikolášek nesouhlasil, nicméně jako fiktivní film, který se skutečností opravdu pouze volně inspiruje, je to pěkná, řemeslná práce. Největší výhrady tedy mám ke scénáři a tomu, že se film tváří jako životopisné drama, byť autobiografii hlavního protagonisty jsem nečetl a do detailu jeho vnitřní démony nezkoumal. Dlouho jsem váhal mezi třemi a čtyřmi, ale protože laťka českého filmu je dlouhodobě nastavena opravdu velmi nízko, dám čtyři. Třeba práce s kamerou je vynikající a herce je nutné taky pochválit.