Reklama

Reklama

Mikýřova úžasná pouť internetem

(pořad)

Obsahy(1)

Za časů dávných bohů, hrdinných náčelníků a králů, neklidem zmítaná země zrodila hrdinu. Byl jím Mikýř, mocná princezna, zocelená žárem bitev. Síla... vášeň... nebezpečí. Jeho odvaha změní svět. A nebo taky ne. Martin Mikyska dal vzniknout na místní poměry ojedinělému formátu, ve kterém se týden co týden věnuje tématům, které hýbou českým internetem. (MALL.TV)

(více)

Recenze (92)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Nevyužitý potenciál? Ano, Honimíre, máš naprostou pravdu. ... Akorát, že vůbec. Kvalitně sestříhaný/zeditovaný pořad, který ví, co a jak v tomto médiu funguje a nejedná se jenom o klasické "Hey, fellow kids.". Protože to dělá (a hraje; nedovedu si ve stejné kvalitě představit úžasnou pouť internetem jiného člověka) osoba správného věku. Na první pohled by se mohlo zdát, že jde pouze o trapnou "lol, I'm so random" zábavu. Ale skutečně jen na ten první. MÚPI staví humornou cestou zrcadlo veřejně známým osobám nezávisle na jejich postavení ve společnosti (politici, zpěváci, tvůrci online obsahu, atd.). A pokud tyto osoby ještě navíc jsou tzv. exploitative vůči např. dětem, je dobře, že na to někdo upozorňuje. S tím souvisí také to, že i když je tam dostatek kvalitního vlastního scénáře, velkou část obsahu MÚPI čerpá přímo z obsahu od samotných osob, které komentuje. Je to rozhodně zajímavější než pouhé mluvící hlavy u konkurenčních pořadů, které díky tomu musí pracně hledat humor jinde. A pokud není dostatek humorného obsahu od samotných osob, nasazuje MÚPI mistrně vypointované střihy/edity. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Začátek MÚPI byl boží, dokonalej. Martinova kadence neortodoxního humoru mě bavila. Bohužel jen do chvíle, než odešel z Mall TV. Dokud řešil hloupý influencery, fejkový sázení a Jelimánka, byl jeho pořad skvělý. Bohužel se z toho teď stal takový divný guláš doslova ničeho...takhe první roky MÚPI za 5, teď odpad.. ()

Reklama

Jack.Lev 

všechny recenze uživatele

Super parodie na český internet! Aneb “Haters gonna hate”, ale když to umíte podat, tak můžete vytvořit masterpiece. Hemží se to kýčovitými efekty za který by každý střihač dostal facku, ale v tomto pořadu si je zamilujete! Ještě že na českém internetu je tolik (ne)kvalitního obsahu, že se nebojím že by došly nápady. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Jistá nadhodnocenost tohoto pořadu přirozeně vyplývá z neutěšené situace v mediálním světě a akutnímu nedostatku satirických pořadů. Na internetu, samozřejmě. V tradičnějších médiích by něco takového neprošlo. "Dělat humor" je zjevně jiná liga, než např. natáčet videa o top 10 čehokoliv, rozbíjet kladivem iPhony, či komentovat něčí faily (ne že by se posledního uvedeného autor MÚPI také neúčastnil). Mikyska je jednookým králem mezi slepými. Z vizuálního hlediska bylo několik prvních epizod grafickými orgiemi na pomezí geniality a trashe. Postupně ale ubrali. Zjevně to byl neudržitelný koncept. Většině vizuálních fórků neporozumíte, pokud vám není méně než 15. Na pořadu mě v zásadě mrzí snad jen určitá toxicita (pracovně tomu říkám "stříkačství"), která připomíná rozsévání mýdlové pěny na rockovém koncertě Rammsteinů. Všichni jsme po shlédnutí tak trochu potřísnění. Nuže, uvidíme, jak dlouho to klukům vydží. Dávám Odběr a Like. _____________ P.S.: POMO, už něco prsimtě udělej z tim vyhldvacim algorythmem. Dyž npiču "Mikýř" (na místo "Mikýřova"), ňic mi to nenájdě. Mi, jazikový degeni a vhledavaci lenochodi ptřebujme vyhledavni 2.0., ne 0.0. ()

Qer 

všechny recenze uživatele

Tenhle pořad má úplně všechno. Pasivní příjem, nevyužitý potenciál, sílu magnetů a především mých 100 jednotek pozornosti. Můj život bez MÚPI byl k ničemu. Býval jsem jen smutný malý chudák, který moc přemejšlel. Ale nyní jsem na doublu a brzy budu quadro, až mi rodiče zvýší kapesný. To je veliká pravda! V téhle plejádě zajímavých postav mi nejvíc dělá dobře možná trochu zapomenutý Pantáta Mikyslav. Z toho důvodu dávám pouze šest a půl hvězdiček z pěti. I když se vesmír neustále rozpíná jako ego Markuse Revolty, nabízí se do placu jednoduchá, ale velice důležitá otázka. Můžu si v klidu nakoupit?! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • V epizodě Je to vaše chyba aneb kauza vládní TikTok jsou zmíněny seriály Hra o trůny (od r. 2011) a Šmoulové (od r. 1981). (G....)

Reklama

Reklama