Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (817)

plakát

Rozum a cit (1995) 

Podobně jako Pýcha a předsudek působivě starosvětská romantika, která mě dostala i přes pro někoho možná hůře stravitelné pomalé tempo. Film výborně vystihuje atmosféru 19.století v Anglii (ostatně právě ta rozvláčnost k tomu přesně sedne) a svým příběhem dokáže opravdu chytit za srdce. K tomu všemu opravdu výborní herci.

plakát

Kráska v nesnázích (2006) 

Po různých negativních reakcích jsem nečekala moc a nakonec byla vcelku příjemně překvapena. Kráska rozhodně není komedie, což vůbec nevadí když jako drama slušně funguje. Pravdou je, že její příběh možná není něčím, co by vám vyrazilo dech, ale dokáže čímsi zaujmout, nenudit a vtáhnout do svého neradostného světa. A ani ten Schmitzerův Ríša není nakonec tak divná prvoplánová postava, jak se zdálo z traileru.

plakát

Interview (2007) 

Zajímavá konverzačka, ale vedle opravdu výborně fungujících okamžiků jsou tu i chvíle, kdy to ve scénáři trochu skřípe a já mám najednou problém hlavním postavám věřit. Přesto však vzájemné střetnutí slušně graduje a výsledný dojem je velice pozitivní.

plakát

Život brouka (1998) 

Opět vysoký standart Pixaru, který vyniká, jak už je u jejich filmů dobrým zvykem, skvěle fungujícím a do detailů propracovaným svébytným neobvyklým světem. Právě různé drobné vychytávky a roztomilé drobnosti dokáží vyzvednout film na vyšší úroveň a zaujmout tak široké publikum.

plakát

Faunův labyrint (2006) 

Hodně silný film. Všechny superlativy už tu byly vesměs zmíněny, takže jen pochválím nečekaně dobré a fungující propojení obou rovin filmu (přičemž mě osobně se nakonec o něco víc líbila ta rovina reálná, z které Ofélie uniká) a perfektní, skvěle padnoucí a působící závěr.

plakát

Joey (2004) (seriál) 

Přátelé už to nejsou, to je jasné, ale přesto Joey dopadl v rámci možností dobře. Humor zde funguje, ostatní postavy se vybarují a mají také celkem co nabídnout, takže nakonec nemusí všechno obstarat sám Joey, i když na něm pochopitelně stále leží hlavní tíha seriálu. Solidní sitcom s výbornými, ale i slabšími epizody, jak tomu většinou u takýchto seriálů bývá.

plakát

Marie Antoinetta (2006) 

Film s velkolepou výpravou a nečekaně dobře padnoucí moderní hudbou. Především první polovina (příjezd Marie Antoinetty do Francie, její sžívání se s novým prostředím, které se neobejde bez problémů, osamělost, nuda a následné hýření) je velmi vydařená, v druhé už film ale lehce ztrácí na zajímavosti, působí mírně rozpačitě a následně končí, přičemž nechává mnohé nedořčené.

plakát

Dreamgirls (2006) 

Velmi dobrý muzikál. Dějová linie je samozřejmě zcela jednoduchá, ale přesto to bez problému snese dvouhodinovou stopáž (i když by určitě nezaškodilo příběhu trochu víc přiostřit hrany a dát mu údernější závěr), výprava a celá stylizace muzikálu je nádherná, písně jsou podařené a kvalitní (ačkoli chvílemi vás možná napadne, že méně by bylo více). Výsledný dojem - bezesporu velmi pozitivní.

plakát

Pád do tmy (2005) 

Začátek slibný, pak to však hodně degradovalo. Tomuhle filmu by podle mě hodně slušelo, kdyby víc čerpal z klaustrofobického prostředí a uváděl tak postavy spíše do psychického tlaku, vyhrotil konflikty mezi nimi a hlavně otevřeně neukazoval původce podivných zvuků než takhle laciná lekačková bitka s jeskynními obludkami.

plakát

Holky v balíku (2006) 

Dvě velice nesympatické dívčiny pobíhají na vysokých podpatcích v příběhu nevalných kvalit s průhlednou rádoby detektivní zápletkou. Chybí tomu švih, vtip a některé zbytečné nefungující scény by nebylo od věci vyřadit.