Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou šedesátá léta minulého století a zpěvačky Effie, Lorrell a Deena záhy zjistí, jaké to je, když se jim splní jejich nejdivočejší sny. Poté, co je na místní pěvecké soutěži objeví ambiciózní manažer Curtis Taylor Jr., dostane dívčí trio známé jako "Dreamettes" jedinečnou příležitost zpívat vokály v písničkách oblíbeného zpěváka Jamese "Thundera" Earlyho. Když dívky následně začnou díky Taylorovi vydávat jeden hit za druhým a proslaví se jako "Dreams", rychle si uvědomí, že neutuchající snaha prorazit postupně zastínila jejich přátelství. Taylor totiž vystrnadí nesmírně talentovanou Effie, aby se tváří skupiny mohla stát krásnější Deena a udržela je tak na vrcholcích žebříčků hitparád. Maloměstským dívkám s velkoměstskými sny začne pomalu docházet, že daň za slávu je možná daleko vyšší, než by kterákoli z nich čekala. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (218)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dreamgirls. Jak krásný název pro muzikál. Nádherné obsazení plné hvězd včerejška (Eddie Murphy, Danny Glover), dneška (Jamie Foxx, Beyoncé Knowles) a hlavně zítřka (Jennifer Hudson). Billy Condon není zrovna nejlepší režisér v Hollywoodu, ale poměrně s citem si vybírá co točit. Tentokrát zvolil muzikál, ale přistoupil k němu až moc obyčejně. Postavy ve většině případů zpívají písničku, která vyjadřuje co cítí, co si myslí a co se bojí říct. Problém je v tom, že tyto písničky vůbec děj neposouvají a z postav všechny tyto jejich pocity úplně čiší. Např. Beyoncé Knowles zpívá jak se trápí ve vztahu s Jamie Foxxem, ALE ! na té postavě jsme to poznali už před půl hodinou! Takže z dobře vymyšleného snímku se postupem času stává muzikál, jehož nejpomalejšími místy jsou hudební čísla, které jednoduše brzdí děj. Na druhou stranu všechny hudební výstupy jsou úžasné, živé, citlivé a herečky opravdu zpívají a vůbec ne zle. Všechny strká jednoznačně do rukávu Jennifer Hudson, která zpívá jak bohyně a to se na mě Beyoncé nemůže zlobit. Tahle hvězdička bude minimálně na americkém hudebním nebi brzo zářit víc než jakákoliv jiná zpěvačka. Eddie Murphy velmi překvapil a jeho postava je velmi příjemná, otevřená a je vidět, že se se Eddie opravdu snažil (hrál v něčem lépe?). Poslední věc je délka filmu, která vzhledem k počtu písniček a jejích "použití" je lehce odstrašující, ale film přesto film působí jako glamour mezi muzikály. Na pohled krásný, ve všem uhlazený film, který bedlivě a šikovně schovává své malé chyby ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Pokud je pro vás R´n´B muzika stejným zážitkem, jako pro mě vykastrovaný zpěv Pavla Horňáka (pro pamětníky :o)), či v současnosti třeba kvílení Tokyo Hotel (ještě teď se třesu), tak se Condonovu filmu vyhněte velkým obloukem. Zde nenajdete sofistikované dějové linie, ale jednoduchý přímočarý děj o "Popelkách" co ke štěstí přišly a úskalích jejich slávy, který stojí právě jenom na ´černé muzice´a silných hlasech. Oscarem oceněná Jennifer Hudson není - přiznejme si - bůhvíjaká herečka, ale když promlouvá zpěvem, dějou se teda věci. Zvládá s přehledem všechny hlasové polohy a když to "rozpálí", mohla by svým mocným hlasem i beton řezat. Její zoufalá zpověď před silvestrovským večerem - to je erupce emocí, permanentní husina a mrazový maratón po zádech. Eddie Murphy si oscarovou nominaci zasloužil jenom tím, že neprdí, neříhá a nedělá šašky, Beyonce bych si pověsil na zeď (plakát :o)) a charismatického Jamieho Foxxe mám film od filmu stále raději. ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

První čtyřicetiminutovka je dokonalá. Hýří barvami, oplývá neskutečným videoklipovým tempem, a přitom jako správné retro vyzařuje náladu 60. let. Řešení vážných věcí už tak přitažlivé není, ale Dreamgirls i tak hudebně excelují, zatíco Bill Condon jako režisér s mladickým drivem a stařeckou uvědomělostí mile překvapuje. Jen mě mrzí, že Beyoncé má během filmů nalíčeno na své tváři asi pět obličejů. Taková kost to nepotřebuje... ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Film o aroganci, závisti, lidské pošetilosti a o zpívání. To jsou Dreamgirls. Trio, které mohlo mít vše, jenže chamtivost a nafoukanost jim jejich budoucnost přetrhali. Nejvíce je to pocítit v postavě Curtise Taylora, který od začátku překypoval optimismem a v závěru, když se z něj stal arogantní snob, máte sto chutí mu jednu třísknout. O Dreamgirls jsem toho hodně slyšel. Dokonalé písničky, výborné herecké výkony (viz. Oscar pro Jennifer Hudson) a nálada, kterou milovníci R´n´B uvítají s otevřenou náručí. To všechno film plní na 100%, jenže k té dokonalosti něco chybí. Překotný děj přes srdce přenesu, ale občasné klišé scény už ne. Chápu, že takové filmy o hvězdách bývají, jenže u Dreamgirls je to až moc patrné. Každopádně obrovská spokojenost a o Jennifer Hudson se jednou bude psát na titulních stranách novin. Ať už jako o zpěvačce (lepší hlas jsem ještě neslyšel) a nebo jako o herečce (na dubut nadprůměrný výkon= Oscar více než zasloužený). ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Spousta překvapení pro mně. Dynamika v rámci muzikálu už dlouho neviděná. Obrovská porce kvalitního árenbí a soulu k tomu. Role za kterou Murphy určitě malinu nedostane (ten kratičký záblesk charakterního herectví - jeho sólo scéna po jeho posledním vystoupení- škoda toho Murphyho....). A pak ta paní Hudson- ta jakmile otevřela pusu , byl jsem opakovaně zamačkáván do mého gautche. Joj. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Jamie Foxx původně odmítl účast ve filmu kvůli nízkému honoráři. Roli po něm dostal Denzel Washington, ale ten neumí zpívat. Když se v obsazení objevili Beyoncé Knowless a Eddie Murphy, Foxx si to nakonec rozmyslel. (imro)
  • Ve scéně, kdy hraje píseň "Steppin' To The Bad Side", se v boxerské scéně střídají boxeři. První mezi sebou boxuje černoch a běloch, ale potom boxují dva běloši. (dominikciz)
  • Anika Noni Rose, ktará hraje třetí členku dívčího pěveckého tria, je o hlavu menší než její obě kolegyně, takže musela nosit patnácticentimetrové podpatky. (Pumiiix)

Související novinky

Eddie Murphy touží po Oscarech

Eddie Murphy touží po Oscarech

07.09.2011

A dostane je. Protože je bude moderovat. Jistě, je to především součást kampaně před uvedením pestře obsazené krimikomedie Mistrovský plán, kterou natočil Brett Ratner. A Ratner je i jedním z… (více)

Režisér pro finále Twilight ságy

Režisér pro finále Twilight ságy

01.05.2010

Kandidátů bylo několik, a rozhodně nešlo o žádné druholigové hráče – padala jména jako Sofia Coppola či Gus Van Sant. Nakonec Rozbřesk natočí Bill Condon. Ten kdysi v polovině 90. let natočil… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Eddie Murphy chce Oscara

Eddie Murphy chce Oscara

02.03.2009

V uplynulých letech sbíral spíš Zlaté maliny, ale očividně závidí zdánlivě odepsaným hvězdám jejich triumfální návrat (viz Mickey Rourke) a chce divákům dokázat, že umí hrát i ve filmech, v nichž se… (více)

Reklama

Reklama