Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (768)

plakát

I dva jsou rodina (2016) 

Omar Sy je sympaťák, o tom žádná. Zpočátku mi trochu vadil celý ten ztřeštěný a až absurdně přehnaný koncept výchovy (takový dětský pokojíček by asi chtěl každý capart), nicméně postupně v kontextu celého filmu a příběhu je logicky ospravedlnitelný. Je fakt, že nejde o komedii, při které by se člověk skutečně hlasitě zasmál (ačkoliv kdo ví, francouzští diváci jsou možná bujařejší), spíše z vás řada momentů vyloudí jemný úsměv na tváři. Tak jako tak k nám z Francie (vlastně z Londýna) míří zase jednou povedený a poctivý kus filmařiny.

plakát

Deník Bridget Jonesové (2001) 

Přiznám se, že jsem se ke zhlédnutí Deníku dostal vlastně až 15 let po jeho natočení a musím říct, že je to znát. Přestože se na něm podílel klasik romantických komedií Richard Curtis, tak pro mne osobně tenhle snímek dost zastaral, na rozdíl třeba od geniální Lásky nebeské. Nicméně oceňuji, že má Deník rozumnou stopáž a některé vtipy jsou skutečně povedené i dnes. Víc jsem se ale paradoxně bavil u letošního pokračování.

plakát

Dítě Bridget Jonesové (2016) 

Možná je na vině fakt, že jsem původní Deník Bridget Jones viděl až nyní 15 let po natočení, ale mně se prostě a jednoduše tohle pokračování líbilo mnohem víc a mnohem víc jsem se u něj zasmál. Renée Zellweger bych po sérii plastik málem nepoznal, ale tak co už. Naopak potěšila přítomnost Dr. Dereka Shepparda - Patricka Dempseyho, který plnil roli opaku přespříliš seriózního Darcyho. Pro mne osobně je tahle komedie výrazným překvapením, jelikož jsem neočekával takřka nic a měl jsem i trochu obavy. Ukázalo se, že naprosto neopodstatněné.

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Oxfords, not Brogues! Kingsmani si zaslouží vaši pozornost už jen kvůli naprosto epochální akční sekvenci, v níž největší bijec světové kinematografie Colin Firth (sic!) vymlátí kostel narvaný tradiční americkou kongregací. Tahle scéna by vystačila i kdyby zbytek filmu byl naprostý propadák, jenže on není, právě naopak. Matthew Vaughn zde definitivně potvrdil svou příslušnost k režisérské elitě současnosti.

plakát

Gilmorova děvčata: Rok v životě - Winter (2016) (epizoda) 

Mé srdce při návratu do Stars Hollow zaplesalo. Skoro, jako bychom nikdy neodešli. Tedy krom toho, že Ed Herrmann bohužel odešel nedobrovolně. To, že chybí je citelně znát na celkovém vyznění první z nových epizod, nicméně tvůrcům se všudypřítomný smutek podařilo částečně rozpustit v řadě tradičních bláznivin (Kirk jako vždy boduje, i když už značně prošedivěl) a klasickém feelingu oblíbeného neexistujícího maloměsta. Jediné co mě trochu překvapilo a zamrzelo, že Luke se najednou na návštěvě u Emily chová podivně buransky (samozřejmě nikdy nebyl klasický typ nažehleného gentlemana, ale tohle?) a Rory má přítele na kterého úplně kašle a zároveň "friends-with-benefits" s Loganem v Londýně?! TEAM JESS!

plakát

Sebevražedný oddíl (2016) 

Ach jo, půlka filmu přebývá a druhá půlka chybí. Co se zase dělo při natáčení? Kde je natočený materiál s Jokerem? Proč byly všechny cool hlášky vyplýtvány v trailerech? Pravdivých odpovědí se samozřejmě stejně jako třeba ve Fantastické čtyřce zřejmě nikdy nedočkáme. Na druhou stranu výsledek naštěstí není tak špatný, jako právě u zmiňované F4, nicméně pocitu, že snímek mohl být daleko, ale daleko lepší a konečně zaznamenat pro DC trefu do černého, se nezbavíte. Nejvíce film táhnou výborní Deadshot a Harley Quinn a i zbytek jim vcelku solidně sekunduje (pokud tedy dostane aspoň nějaký prostor), vizuál je slušný a soundtrack sype jednu popkulturní pecku za druhou, jenže celkový příběh (ne skutečně nepředpokládám, že tvůrci měli geniální myšlenku parafrázovat situaci, kdy snahou o vlastní obranu stvoříte nepřítele), záporák a i finální souboj je v podstatě nulový, takže výsledkem je zase podivný slepenec jako třeba v případě Superman vs. Batman.

plakát

Liga spravedlivých vs Mladí Titáni (2016) 

Ale jo. Při té celkové bídě, která teď na půdě komiksových animáků vzniká, je tohle třeba přeci jen ocenit. Robin je samozřejmě klasicky otravný, jako v předchozích snímcích z posledních dvou let ( Son of Batman a Batman vs. Robin ) a ten taneční souboj na pouti by si sám o sobě zasloužil odpad!, ale dobré vykreslení Raven a solidní a hlavně neokoukaný záporák Trigon to celé táhnou nahoru. Jinak musím poznamenat, že kostým Starfire je jak z nějakého pornofilmu a při střetu s posedlou Wonder Woman každou chvíli čekáte (doufáte?), jestli jí někde něco nevypadne, ehm. Nevím jestli je tohle úplně cesta, jak učinit Teen Titans populárnějšími, spíš bych se zaměřil na odstranění otravnosti a infantilnosti některých postav (přestože samozřejmě cílovka je mládež).

plakát

Liga spravedlivých: Válka (2014) 

Další selhání postupně uvadajícího žánru dávající jen málo vzpomenout na lepší časy a vyšší kvalitu komiksových animáků.

plakát

Avengers Přísně Tajné: Black Widow a Punisher (2014) 

Ničím nevyčnívající akční výplach, tentokrát šmrncnutý trochou anime. Nemohu říci, že by se mi to Punisherovi a Black Widow zrovna hodilo. Od komiksových animáků je prostě třeba chtít víc, než bezduchou akci.

plakát

DCU: Liga spravedlivých: Trůn Atlantidy (2015) 

Bohužel ničím výjimečné představení Aquamana. Zdá se, že poslední počiny z DC animated universe tak nějak upadly do bludného kruhu šedi a průměru, z kterého se ne a ne vymanit.