Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (1 130)

plakát

Spadla s měsíce (1961) 

Povedená veselohra s neodolatelnou dvojicí Bróďa - Sovák. "Budu se muset zeptat, co chtěl předseda povídat o tom ovoci."

plakát

Já jsem Stěna smrti (1978) 

Stanici CS Film nechť žehná Bůh! Zatímco většina televizí vysílá v hlavní čas nekoukatelné sračky, zde máme možnost vidět zajímavé věci, které třicet let hnily v archivech. Třeba úvodní nehoda je natočena velmi slušně, prostředí stěny smrti je celkem zajímavé, herectví pana Kemra snad netřeba dlouze chválit, to by bylo nošení sov do Athén. Zajímavá je rovněž proměna toho mladíka. Rád uděluji čtyři hvězdičky.

plakát

Babička se zbláznila (1982) (TV film) 

Povedený televizní snímek od pana Krejčíka. Zaujala mě vdaná dcera v podání Dagmar Erychlebové, pěkné ženy, která ale skoro v ničem jiném nehrála. Ty dcery byly docela na pěst, ale nakonec se smála paní Galatíková. Možná je to příliš jednoduché, ale já se dobře bavil. Muzika je zde parádní.

plakát

Chalupáři - Režisér (1975) (epizoda) 

Další parádní díl. Jak pan Kemr režíruje ochotnické divadlo, to je přímo mistrovství hereckého kumštu. To už dnes bohužel nikde neuvidíte...

plakát

Chalupáři - Romeo z autobusu (1975) (epizoda) 

Asi nejlepší díl. Proměna Gabriely Vránové v krasavici, Menšík ztrapňující se u Aleny Vránové a spousta dalších památných scén. K tomu samozřejmě krásná, zlatá, stověžatá Praha. Kult televizních obrazovek.

plakát

Kočky (1964) 

pěkně rafinovaný scénář +režisér Clément + Delon a nádherná Fondová = velká paráda; tentokrát musím České televizi poděkovat, dávat takové filmy má smysl

plakát

Frona (1954) 

Scénář : Vladimír Bor, Jiří Krejčík, Jaroslav Zrotal; pomocný režisér : Ladislav Helge. Film to není špatný, v závěru navazuje na povedená vesnická dramata let minulých, ale přece jen jsem se chvílemi nudil, takže přes tři hvězdičky to nevidím. Hanu Hegerovou jsem vůbec nepoznal. Trochu zvláštní je sledovat prvorepublikové herce (Dvorský, Hilmar, Vojtová, Baldová) v podobných snímcích, naštěstí nenechali orat pole mého oblíbence Oldřicha Nového...

plakát

Naše XI. (1936) 

Jako fotbalový fanoušek jsem spokojený, Sparta dostala nařezáno od SK Plzeň, paráda. Nesmírně hodnotné jsou záběry z dobových zápasů. Tento film je podhodnocen, očividně kvůli tomu, že my prostě nejsme fotbalový národ.

plakát

Hříchy pro pátera Knoxe (1992) (seriál) 

Tento seriál mám rád. Pokud to skutečně bylo točeno formou přímého přenosu, tak nezbývá než smeknout. Ale párkrát se stane, že jedna postava změní místnost během dvou vteřin, tak nevím... Zlatu mám moc rád a líbila se mi už jako desetiletému klukovi. Písničky jsou celkem dobré, jen jsem nějak nepochopil to desatero, které má být porušováno. Vystupoval snad v nějakém díle Číňan? Byl někdy pachatelem detektiv? Ale celkově jsem spokojený.

plakát

Dva lidi v ZOO (1989) 

Náhodou to není tak špatné, herectví pana Macháčka a zvířátka posouvají tento film na silné tři hvězdičky.