Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Biografie (160)

Sammo Hung (herec / režisér / producent)

01.11.2007

Narodil se jako Hong Jin Bao 7. ledna 1952 v Hongkongu, později používal také jméno Yuen Chu, které převzal od svého mistra bojových umění. Mezi fanoušky hongkongských kung-fu filmů, ale zůstane navždy zapsán jako Sammo Hung Kam-Bo. Herec, režisér a producent, jehož můžeme bez pochyby zařadit k průkopníkům a legendám asijských… (více)

Kelly Hu (herečka)

06.02.2007

Tato 165 cm vysoká exotická kráska (celým jménem Kelly Ann Hu) se narodila před devětatřiceti lety v havajském Honolulu. Má předky z Anglie, Číny, Havaje a Filipín. Díky svému neobyčejnému půvabu si už od útlého mládí přivydělávala jako modelka. V roce 1985 se ve svých sedmnácti letech stala první američankou asijského původu,… (více)

Gérard Depardieu (herec / producent / režisér)

09.06.2006

Gérard se narodil jako třetí ze šesti dětí v rodině chudého kovodělníka. Prožil problémové dětství. Školu ukončil už ve dvanácti letech, často měl problémy se zákonem a proto utekl z domova. Až náhodou narazil na přítele, který studoval herectví na Theatre Nationale Populaire v Paříži a rozhodl se to také zkusit.Už tehdy byl… (více)

Tony Jaa (herec / režisér / producent)

21.05.2006

Vlastním jménem Panom Yeerum se narodil 5. 2. 1976 v thajském Surinu. Jeho rodiče se živili jako pastevci slonů. Jako malý rád sledoval filmy s tématikou kung-fu a herci jako Bruce Lee, Jackie Chan nebo Jet Li se rázem stali jeho největšími vzory. Rozhodl se stát jejich následovníkem a začal trénovat bojová umění všeho druhu od… (více)

Erika Eleniak (herečka)

21.05.2006

Erika Maya Eleniak se narodila 29.9. 1969 v Los Angeles. Její otec, který má ukrajinské předky, přišel do L.A. z Kanady, aby se stal slavným hercem. Oženil se zde a záhy rozvedl s Eričinou matkou. Jeho sen se mu nezdařil a tak alespoň vytrvale podporoval kariéru své dcery.Erika se tak už jako malé dítě objevovala v různých… (více)

Karel Zeman (režisér / scenárista / herec)

21.05.2006

Narodil se 3.11. 1910 v Ostroměři u Nové Paky. Absolvoval dvouletou obchodní školu a kurs reklamního kreslení a aranžování. Později pracoval jako kreslíř a návrhář v reklamních ateliérech, několik let (1930-1936) také ve Francii a také u Tomáše Bati ve Zlíně. Aktivní zájem, který projevil o loutkové divadlo již jako student, ho… (více)

Vladimír Menšík (herec / scenárista)

15.04.2006

"Humor je vážná věc. Jakákoliv tvořivá práce se neobejde bez vnitřní pohody tvůrce. Radost a utrpení je možné v umění zúročit jenom tehdy, když je do hloubky zažité. Jsou sice v životě člověka události a situace nad jeho síly, ale častěji nás trápí a rozdrobují rozličné malichernosti, kterým připisujeme větší význam, než ve… (více)

Tia Carrere (herečka / skladatelka)

15.04.2006

Rodačka z havajského hlavního města Honolulu. Má po předcích čínskou, španělskou, filipínskou a havajskou krev. Pracovala jako modelka a účinkovala v řadě reklamních šotů (Pepsi, Diet Coke, United Airlines, Chevrolet). Exotický zjev ji přivedl do televize, kde hrála v nekonečném seriálu VŠEOBECNÁ NEMOCNICE (1983-85) a hostovala… (více)

Tim Roth (herec / producent / režisér)

05.03.2006

Jako syn novináře a malířky projevoval od dětství výtvarné nadání, proto ho matka zapsala na sochařskou školu. Nestačil ji však dostudovat, neboť účinkování ve školní inscenaci podle Stokerova hororu Dracula, v němž hrál titulní roli, změnilo jeho uměleckou orientaci na herectví. Kariéru začínal jako herec v divadelních… (více)

Jan Hřebejk (režisér / scenárista / herec)

15.02.2006

Narodil se v Praze. Po dokončení Akademického gymnázia ve Štěpánské zamířil na FAMU kde studoval obor scénárista, dramaturg. Už během studií na konci 80. let zrežíroval ve vlastní produkci dva krátkometrážní snímky CO VŠECHNO CHCETE VĚDĚT O SEXU A BOJÍTE SE TO PROŽÍT a L.P. 1948. Následně napsal spolu s někdejším spolužákem… (více)

Lucie Vondráčková (herečka)

15.02.2006

Lucie Vondráčková se narodila v Praze. Matka je textařka a doktorka filozofie, otec Jiří se zkoušel prosadit jako zpěvák a herec. Vystudovala hudebně-dramatický obor na pražské konzervatoři a v r. 2006 získala na FF UK (obor kulturologie) titul PhDr. Lucie se už od raného dětství věnovala nejen hudbě, ale i herectví. Poprvé… (více)

Zdeněk Troška (režisér / scenárista / herec)

15.02.2006

V současnosti český film nemá kontroverznější postavu než je režisér a scénárista Zdeněk Troška. Pochází z jižních Čech a tento kraj s oblibou ukazuje ve většině svých filmů. Režii studoval na pražské FAMU a také ve francouzském Lycée Carnot v Dijonu.Na začátku 80. let debutoval snímkem BOTA JMÉNEM MELICHAR. Do diváckého… (více)

Bolek Polívka (herec / scenárista / režisér)

15.01.2006

"Hrát znamená dovídat se. Pokud ztratíme schopnost hrát si, nic se nedovíme. Pak všechno víme a nemusíme tady vůbec být."To jsou slova populárního českého herce, komika, básníka, podnikatele, mima a valašského krále Bolka Polívky. Na svět přišel jako nejmladší ze tří synů. Brzy získal náklonost nejen k popíjení proslulé… (více)

Zdeněk Knedla (herec)

20.09.2005

Známý spíše pod svým pseudonymem Železný Zekon. Pochází z moravské vesnice Vlčková ve Zlínském kraji. Od dětství vynikal neuvěřitelnou fyzickou silou a pilně se věnoval sportu. Kromě kulturistiky třeba i jízdě na koni či motocyklech. Vyučil se kovářem a tomuto povolání se krátký čas také věnoval. Ve volném čase vystupoval se… (více)

Dong-geun Yang (herec / skladatel)

20.09.2005

Již nyní velká hvězda nastupující generace jihokorejského filmu, a to má vlastně celou kariéru teprve před sebou. Někdy uváděný také pod jménem Yang Dong-geun se narodil v hlavním městě Jižní Koreje Soulu. Vystudoval divadelní umění na univerzitě v Yonginu. Před kamerou si odbyl premiéru už ve svých devatenácti letech. Kromě… (více)

Aja Hirajama (herečka)

20.09.2005

Aya Hirayama je mladá a krásná japonská herečka a modelka. Na Západě její jméno zatím příliš známé není, ale v Asii už teď patří ve světě showbyznysu k nejperspektivnějším tvářím mladé filmové generace a celkově má do budoucna obrovský potenciál.Díky přitažlivému vzhledu se už od dětství živila modelingem. Od svých 15-ti let se… (více)

Robert Wall (herec)

20.09.2005

Rodilý kaliforňan Robert Alan Wall známější pod zkrácenou formou svého jména Bob Wall vstoupil do filmových dějin jako oblíbený "záporák" z akčních kung-fu snímků 70. let a blízký spolupracovník legendární hongkongské hvězdy Bruce Lee.Bob Wall patřil k průkopníkům orientálních bojových umění ve Spojených státech. Původně… (více)

Jim Kelly (herec)

20.09.2005

Dnes už pozapomenutá někdější hvězdička akčních "blaxploitation" snímků 70. let, narozen jako James M. Kelly pochází z Kentucky. Od mládí byl talentovaným sportovcem. Jako jeden z prvních lidí v USA začal praktikovat orientální bojová umění, konkrétně karate v němž získal mistrovský stupeň a v r.1971 se stal mezinárodním… (více)

Bruce Parry (herec / scenárista / režisér)

20.09.2005

Angličan Bruce Parry je známý dobrodruh, jenž podniká různé expedice po celém světě a o svých zajímavých a mnohdy nebezpečných cestách realizoval několik dokumentárních pořadů, v nichž dělá průvodce, avšak často vypomáhá i jako kameraman a režisér.Brucovo dobrodružné působení započalo v roce 1988, kdy se ve svých devatenácti… (více)

Broněk Černý (herec)

20.09.2005

Herectví nikdy nestudoval a k natáčení filmů se dostal čistě náhodou, když se šel jen ze zvědavosti podívat na konkurz. Uspěl a pod režijním vedením Zdeňka Trošky ztvárnil nezapomenutelnou roli Vency Konopníka ve všech dílech komediální trilogie SLUNCE, SENO... Také hrál v zájezdovém divadle Heleny Růžičkové. Nějaký čas si… (více)

Reklama