Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (24)

Ninočka

Ninočka (1939)

Propagační slogan "Garbo se směje!" měl připravit publikum na to, aby akceptovalo Garbo v komedii. Garbo předtím hrála pouze v dramatech.

Jako nikdy

Jako nikdy (2013)

Světová předpremiéra se uskutečnila 21. 4. 2013 na filmovém festivalu českých filmů Finále v Plzni.

Funny Face

Funny Face (1957)

Agent Audrey Hepburn původně roli zamítl, avšak Audrey po přečtení scénáře roli přijala.

Funny Face

Funny Face (1957)

Audrey Hepburn kvůli tomuto snímku odmítla roli v oscarovém filmu Gigi (1958).

A Thief Catcher

A Thief Catcher (1914)

Film byl považován za ztracený, ale v roce 2010 ho objevil filmový historik a režisér Paul E. Gierucki ve výprodeji starožitností v Michiganu. [Zdroj: Wikipedia]

The Professor

The Professor (1919)

Film nebyl nikdy dotočen ani vydán.

Mamma Mia!

Mamma Mia! (2008)

Ve své době se snímek díky celosvětovým tržbám 611 amerických dolarů stal nejvýdělečnějším hraným muzikálem všech dob.

Goldfinger

Goldfinger (1964)

Ve filmu se objevuje nejdráž prodaná rekvizita v historii, a to Aston Martin DB5. V roce 2010 byl v aukci prodán za neuvěřitelných 4,1 milionu amerických dolarů.

Slečna Drsňák

Slečna Drsňák (2000)

Odpověď Cheryl (Heather Burns) na otázku, jaký je její oblíbený den, nebyla napsána scenáristou, ale byla inspirována skutečnou odpovědí jedné ze soutěžících v Miss USA.

Slečna Drsňák

Slečna Drsňák (2000)

Sandra Bullock (Gracie Hart) a Benjamin Bratt (Eric Matthews) odehráli všechny vzájemné souboje sami. Kaskadérští dubléři pouze přihlíželi. Bullock v jednu chvíli Bratta nechtěně zranila, když ho měla kopnout do lýtek.

Přes noc třicítkou

Přes noc třicítkou (2004)

Původně hrál mladého Matta herec Jack Salvatore Jr. a mladou Jennu herečka Shana Dowdeswell, divákům se však nezamlouvali, a tak byla scéna přetočena s Christou B. Allen a Seanem Marquette.

Zrození šampióna

Zrození šampióna (2009)

Sandra Bullock (Leigh Anne Tuohy) původně roli odmítla, protože nechtěla hrát postavu příliš zbožné křesťanky. Po setkání s Leigh Anne Tuohy práci - s podmínkou podílu na zisku (ale sníženým pevným honorářem) - přijala.

Slečna zamilovaná

Slečna zamilovaná (2009)

Sandra Bullock při převzetí Zlaté maliny prohlásila: „Něco mi říká, že jste ten film neviděli. Kdybyste film skutečně viděli a pochopili, co se snaží sdělit, nebyla bych zde.“ Zůčastněným rovněž při předání rozdala DVD s filmem a přislíbila, že přístí rok poté, co se na film ostatní skutečně podívají, jej přijde cenu vrátit. Za proslov a hlavně účast na ceremoniálu sklidila velký potlesk.

Reklama