Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (360)

plakát

Tygři (2020) 

Film o krutém setkání snu s realitou. Dáš snu příliš mnoho a realita tě pak doběhne. Tlak se sčítá a když se z toho nechceš úplně zbláznit, musíš s něčím skoncovat. Tolik asi k poselství filmu, který má dobrý, docela věrohodný příběh, a logický závěr. Čtyřhvězdičkový scénář zkazila rozkymácená kamera s nemožně blízkými záběry, detailů ucha a rovnátek jsem si tak užila přespříliš. Chybělo potom pozadí scén a kontext okolí vůbec, působilo to na mě levným dojmem a postrádalo šmrnc. Hudba na můj vkus vlezle návodná, ale chápu snahu o občasnou atmosféru. 65%.

plakát

Bod varu (2021) 

Bod varu si mě získal jak po stránce obsahové, tak po technické. Dobrá sonda, jak to asi dopadne, když šéf není zrovna člověk na svém místě, a k ruce má tým, kde polovina z toho personálu taky nejsou lidi na svém místě. No, nevalně. Líbilo se mi i nasnímání, vzít to a zvládnout jedním záběrem muselo být organizačně dost náročné, ale podle mě to stálo za to. Získalo to takový dokumentární kabátek, a ten mi vyhovuje.

plakát

Elvis (2022) 

Film mě spíš zklamal. Čekala jsem asi víc romantiky, namísto věčných monologů toho vyčůraného skřehotavce, Presleyova manažera. Pil mi krev příliš dlouho a z kina jsem pak odcházela s nepříjemným pocitem, který se mě držel taky dlouho. Chválím odehranou hlavní roli a to, že to něco, na co my holky zabíráme, se místy u některých vystoupení podařilo přenést. Naopak role Priscilly, to byla trága. Stopáž zabijácká, v půlce jsem si řekla, že chci vidět a slyšet Unchained Melody a po ní to zabalit. Asi to tušili, takže ji zařadili až úplně na smutnej konec. 75%.

plakát

Dokonalý svět (1993) 

Přeceňované. Konec mě částečně namíchl, částečně zklamal.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Nostalgie od prvních tónů. Pohádka se šťastným koncem. Tenkrát byla jednička pecka, ale viděno dnešníma očima, tak se mi ta dvojka líbí stejně, ne-li víc. Ráda se podívám znovu.

plakát

Svatba mého nejlepšího přítele (1997) 

No já nevím, asi jsem moc přísná, ale já mám prostě ráda, když i takový žánr jako romantická komedie má trochu reálnej základ. V téhle komedii je ale chování hlavní hrdinky tak za hranou, že mi to už vtipné nepřipadá. 2 hvězdy dávám za to, že to tam všem moc sluší, šatičky jsou parádní.

plakát

Yeopgijeogin geunyeo (2001) 

Hezký konec to má, to ano, ale k jinému filmu. Vyšinutá manipulátorka se nezmění mávnutím kouzelného proutku. Ten film dává dobráckým duším falešné naděje, a to je jeho největší chyba.

plakát

West Side Story (2021) 

Mohlo to být kratší, ale i tak bych tomu víc hvězd asi nedala, protože hudbou, která je u muzikálu podstatná, jsem se musela protrpět.

plakát

Belfast (2021) 

Upřímně nechápu, jak je možné, že je tento film v modrých číslech. Na mě zapůsobil hodně. Nejlepší byla 'moudra', která že sebe sypal dědeček při rozhovorech s vnukem, ale i jeho způsob komunikace s babičkou, ze které bylo znát, že se mají rádi. / Příběh, kamera, hudba, střih, dialogy, vše za mě v pořádku, a výkon malého herce v hlavní roli byl úžasný. Černobílé provedení mi připadalo jako osvěžující způsob, který tomu přidal na atmosféře. Domnívám se, že film by se mohl líbit citlivějším povahám, u kterých dochází ke vzniku pevných vazeb k místům a blízkým osobám.