Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (1 764)

plakát

Černé zlato (2011) 

Jeden z nejlepších filmů, který jsem na tohle téma viděla. Úžasné exteriéry i interiéry, skvělá kamera a nádherná hudba. Hodně dobrý Banderas i ostatní, v dramatu, kterak pokrok s těžbou ropy dokáže ovlivnit Araby, muslimy, pro něž je Korán nade vše, i pokud se ho snaží ve jménu tradice vytrhávat z kontextu, o zbytečně prolité krvi a pevných kmenových vazbách. Já si to užila a tak trochu nechápu vcelku nízké hodnocení.

plakát

V nemilosti (2021) 

Tak jsem si ke konci seděla a mlčky bulila, jinak to nešlo. Skvělá Sára, která bez makeupu vypadá příšerně, o to více před ní smekám, jak svoji postavu pojala. Nevtíravá hudba a závěr je, že život umí být někdy hajzl a dál je to na nás.

plakát

Zatím spolu, zatím živi (2010) 

V prvé řadě, nesnáším Caneroz Diaz. Ale tohle byla velmi vtipná oddechovka kategorie B, tak jsem jí spolkla. Mělo to spád a velkou nadsázku, jednou za čas, no, proč ne.

plakát

Jak si nevzít princeznu (2021) (TV film) 

Patrik Děrgel mne vždycky dostane, jak mu jde hrát tyhle popletené postavy. Ale stejně nejlepší bylo ve zcela jiné pohádce jeho Dobrý deeen... Tuto bych zcela nezatracovala, byla trochu jiná, inovativní, sudičky skvělé, lokace dobré, neurazí, nenadchne. Tak ty tři hvězdičky vidím tak akorát.

plakát

Síla psa (2021) 

Ve finále velmi smutný film s náznaky nevyřčeného, leč sakra hodně autentickým životem. A skvělý Benedict.

plakát

Venom 2: Carnage přichází (2021) 

Za mne bohužel dost uječené a zbytečně trikově nadupané, moc velká přehršel všeho najednou, raději víc jednoduchosti a tajemného napětí, bych prosila. Jinak roztomilá scéna v kuchyni, kdy Venom vaří, roztomilej Tom jako vždy, jen Woody vybočoval, ale dost málo. Vlastně nejlepší z celého filmu byl červený Mustang.

plakát

Dohazovač (2010) 

Prostě jen tak, že života, zhruba dvacet let po válce v Haifě. Co všechno zanechá v lidech holokaust, jak moc touží po štěstí a snaží se, aby jejich děti tu hrůzu nepoznaly. Jenže ony děti, ty dospívají dál, do jiné doby, se svými radostmi a strastmi, jen někdy, víceméně náhodou, se dotknou bolavých ran těch druhých.

plakát

Stillwater (2021) 

Ač dlouhý film, pomalý vyprávěním, vryl se mi neobyčejně do paměti. Ten úplně obyčejný, málomluvný, slušný, ba až skoro vidlák, týpek z obyčejného domku v Americe, přiletí do Marseille, aby bránil svoji dceru ve výkonu trestu. Asi deset minut před koncem mě pojalo prozření, kterému jsem se bránila. Takže, milý Matte, byl jsi skvělý. Co ran ti život dal a tys je přelezl a na konci zůstala rodičovská láska, zabalená šálem smutku a poznání.

plakát

Poslední souboj (2021) 

Tenhle film jsem si užila v dobrém i špatném a to svědčí jen o tom, jak kvalitně natočen byl. Z hradních interiérů mi byla zima od pohledu. Když jsem kdysi prvně viděla Adama Drivera, řekla jsem si, no je docela ošklivý, ale ty oči, ty mluví o všem. A mluvily. Své role se ujal excelentně a ve vousech vypadal velmi dobře. Předvedl celou škálu osobnosti, od bojovníka válečné vřavy, floutka honícího děvky, inteligentního panoše, přítele, chlapa co se prvně bezhlavě zamiluje... Matt Damon má tu nevýhodu, že tohle charisma zkrátka nikdy neměl a nemá a ačkoliv by teoreticky měl mít sympatie i podporu, nejde to, ač jeho výkon byl taktéž skvělý. A Ben, obarvený Ben, ten jeho výraz užívající si roli a života, ten byl fajn. A žena, krásná žena s očima posazenýma daleko od sebe a nádhernými vlasy, viděna sama sebou a dalšími dvěma úhly pohledů, vydaná posléze na milost a nemilost dětinskému králi a jeho ortelu. Přesně to líčí postavení žen ve středověku, jsi nic, nula, hadr, budeš děvkou kdy řeknu a obchodním artiklem rodiny kdy já, pán, rozkážu. Ale co její srdce a duše? Zkrátka, skvělý zážitek.

plakát

Poslední šance (2021) 

Tak to byl nářez jedna radost, jen mi vadila jedna věc. Proč sakra, když teroristické  komando přepadne základnu, obránci nepoužijí dosud plně funkční vrtulník a nešijí to nich z jeho kulometů,nedej Bože něčím více, nýbrž si počkají, až to do něj směsice Arabášů napálí granátometem? No nic, no... jinak film měl spád, prvně v životě mi nevadilo nasnímání nestatickou kamerou, což jinak nesnáším a musím uznat, že Adkins umí. To byla radost vidět, jaké má pohyby, že je schopen předvést se tak, že u věříte, že je člen SEAL. Krom sympatického vzhledu má skvělý úsměv. Takže film utekl jako voda a já zase viděla tu chlapskou ješitnost, manipulaci, odvahu i fanatismus, který zabíjí vše živé. Covid všech variant na vás!