Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (243)

Lucy

Lucy (2014)

Režisér a scenárista Luc Besson je známý svými vtipnými scénáři Ten k Lucy byl napsán fontem Comic Sans a na první stránce ho Besson doplnil popisem atmosféry: "Ze začátku by to mělo být jako Leon, uprostřed jako Počátek a na konci jako 2001: Vesmírná odysea."

Lost River

Lost River (2014)

K napsání filmu inspirovala Goslinga návštěva bankrotujícího Detroitu během natáčení snímku Den zrady (2011).

Domek z karet

Domek z karet (2013) (seriál)

Seriál se stal překvapivým hitem v Číně. K jeho popularitě tam přispěla zdejší vláda, která seriál bere jako odstrašující příklad americké demokracie a s oblibou poukazuje na hlubokou míru korupce a kriminality, jíž se dopouští postavy seriálu, včetně Franka Underwooda (Kevin Spacey).

Strážci Galaxie

Strážci Galaxie (2014)

Vzhledem k faktu, že byl Bradley Cooper vybrán jako hlasový představitel Rocket Racoona až ke konci natáčení, všechny scény na place odehrál v zeleném obleku Sean Gunn, bratr režiséra snímku. Sean Gunn kromě vlastní postavy Kraglina ztvárnil také předobraz Thanose.

Gravitace

Gravitace (2013)

V úvodním záběru, když prolétá Matt Kovalski (George Clooney) poprvé kolem kamery, můžete si v odrazu jeho přilby všimnout dvou kosmonautů - Alfonsa Cuaróna s mikrofonem a Emmanuela Lubezkiho s kamerou - kteří nebyli "schválně" z filmu digitálně odstraněni.

Temný případ - Kdo chce kam

Temný případ - Kdo chce kam (2014) (epizoda)

Komplikovaný, šestiminutový záběr na konci epizody, ve kterém Rust Cohle (Matthew McConaughey) chytí Gingera (Joseph Sikora) a poté probíhá mezi domy a vyhýbá se policii, byl skutečně realizovaný bez jediného střihu, přestože měl režisér Fukunaga připravená dvě místa, kde by mohl v případě potřeb spojit více záběrů. Celý záběr se nacvičoval jeden a půl dne. Fukunaga má dlouhé záběry v oblibě, jak se můžeme přesvědčit v jeho předchozích filmech Sin Nombre (2009) a Jana Eyrová (2011).

Ona

Ona (2013)

Většina futuristických scén se natáčela v Šanghaji. Než mohl štáb na území země vstoupit, vyžádala si čínská vláda přečtení scénáře.

Způsob zabíjení

Způsob zabíjení (2012)

Štáb byl častokrát kárán vojenskou policií a byl mu zabavován filmový materiál. Na dokumentu se totiž přímo podíleli přeživší masakrů z roku 1965, kteří jsou v zemi pod přísným dohledem a kontrolou.

Způsob zabíjení

Způsob zabíjení (2012)

Režisér Joshua Oppenheimer v Indonésii původně natáčel snímek na zakázku, který sledoval komunitu obyvatel, kteří se pokoušeli založit odbory tam, kde jsou ilegální. Na vlastní pěst a s malým financováním díky univerzitnímu stipendiu se poté do země vrátil, aby s komunitou natočil film o událostech z roku 1965. Vyprávění vesničanů ho poté zavedla právě k samotným vrahům, kteří byli hned od začátku otevření k celé kauze a sami od sebe Oppenheimera na místa vražd zaváděli.

Tady to musí být

Tady to musí být (2011)

Paolo Sorrentino byl údajně zklamaný z přístupu, jaký Harvey Weinstein zvolil ohledně distribuce filmu v Americe. Film tam byl kvůli problematickému nasazení relativně neúspěšný.

Gravitace

Gravitace (2013)

Film je založen na nerealizovaném scénáři napsaném Alfonsem a Jonásem Cuarónovými, ve kterém se dvě postavy ocitly v nehostinném prostředí pouště při cestě z jižní Francie do Skotska.

Drive

Drive (2011)

Při první nevydařené schůzce režisér Nicolas Winding Refn s Ryanem Goslingem (Řidič) vůbec nehovořil. Promluvil s ním až poté, co ho Gosling vezl domů a v rádiu začala hrát píseň od REO Speedwagon "Can't Fight This Feeling". Refn se údajně rozbrečel, začal zpívat a poté pronesl: "O tomhle ten film bude! O chlápkovi, co jezdí v noci po Los Angeles a poslouchá starý popový vypalovačky!"

Zvedá se vítr

Zvedá se vítr (2013)

Film je částečně inspirován i Mijazakiho rodinou. Jeho otec byl ředitelem společnosti, která za 2. světové války dodávala díly ke stíhacím letounům Zero. Mijazakiho matka poté trpěla několik let tuberkulózou stejně jako postava Naoko Satomi. Fiktivní postava Jiro Horikoshi je pak kombinací skutečných životů Tatsua Horiho, autora stejnojmenné povídky, a Jira Horikoshiho, projektanta stíhacích letounů Zero.

Uvnitř mé hlavy

Uvnitř mé hlavy (2013)

Režisér Sebastián Silva založil příběh na městském mýtu o chilských dívkách, které jely na dovolenou do Ria de Janeira, při které se u jedné z nich vlivem okolností spustily schizofrenické stavy.

The Lifeguard

The Lifeguard (2013)

Režisérka Liz W. Garcia trvala na tom, aby Kristen Bell nenosila během natáčení vůbec žádný make-up. Pokud náhodou přišla na plac s dobrým účesem, okamžitě se pak musel zkazit vrstvou mazu.

Elysium

Elysium (2013)

První návrh filmu nepočítal s orbitální vesmírnou stanicí.

Reklama