Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (18)

Zmizení

Zmizení (2013)

Maria Bello chtěla vyjádřit rozpoložení matky unesené dcery. Proto navrhla, aby její filmová Grace měla po celou dobu natáčení stejné oblečení a téměř si nemyla vlasy. Kladla důraz na skutečnost, že se pro ženu únosem jejího dítěte zastavil čas a vše ztratilo smysl.

Zmizení

Zmizení (2013)

Hugh Jackman kvůli roli Kellera Dovera, otce unesené dcery, studoval skutečné případy zmizelých dětí a projevy nedostatku spánku. Chtěl získal kompletní přehled, čím jejich rodiče procházejí.

Patrola

Patrola (2012)

Jake Gyllenhaal (Brian Taylor) strávil přípravou na svou roli 5 měsíců. Třikrát týdně se účastnil policejních vyjížděk, dvakrát týdně procházel taktickým výcvikem a každé ráno absolvoval zbrojní a bojový výcvik.

Důkaz

Důkaz (2005)

Auburnova původní dvadelní hra obsahuje jen čtyři postavy, a to Catherine, Claire, Roberta a Hala. Rebecca Miller, která spolupracovala na scénáři, přidala ve své adaptaci několik dalších vedlejších postav.

Před soumrakem

Před soumrakem (2004)

Rok před natáčením filmu vydala Julie Delpy hudební album. Když si jej Richard Linklater a Ethan Hawke poslechli, byli ohromeni a začali přemýšlet, jak písně použít ve filmu. Z alba byly nakonec vybrány písně "An Ocean Apart", která hraje na začátku filmu, "Je t'aime tant" v závěrečných titulcích a "A Waltz for a night", kterou Celine (Julie Delpy) zpívá a hraje na kytaru Jessemu (Ethan Hawke).

Dětská hra

Dětská hra (1988)

Na ječící a kopající panenku Chucky ve scéně, ve které vzplane, byla použita samostatná panenka obsahující motor z vrtačky.

Dětská hra

Dětská hra (1988)

Chuckyho obličej museli ovládat tři lidé najednou. Jeden se staral o pohyb očí, druhý o obočí a líce, třetí ovládal ústa.

Dětská hra

Dětská hra (1988)

Pro film byla vytvořena celá řada robotických panenek používaných podle potřeb dané scény. Jednotlivé části panenky se ovládaly joysticky, takže k ovládání panenky bylo potřeba několik lidí najednou.

Dětská hra

Dětská hra (1988)

Tvůrci postupně v průběhu filmu měnili Chuckyinu hlavu za čím dál více podobnou lidské. U poslední Chuckyiny hlavy se dokonce uvažovalo, že bude mít náznak vousů, bradku nebo knír, ale z návrhu nakonec sešlo.

Californication

Californication (2007) (seriál)

Název kapely Queens of Dogtown, ve které Becca (Madeleine Martin) jistou dobu působí, odkazuje na film Legendy z Dogtownu (2005) o skateboardistech ze stejné městské čtvrti Venice západního Los Angeles.

Californication

Californication (2007) (seriál)

Zoë Kravitz (Pearl), ztvárňující zpěvačku kapely Queens of Dogtown, je ve skutečnosti frontmankou skupiny Elevator Fight.

Hawking

Hawking (2004) (TV film)

Ve filmu se Fred Hoyle (Peter Firth) zmiňuje, že vymyslel pojem "the Big bang" pro posměch teorii velkého třesku, protože to zní jako citoslovce z kreslených pohádek. Ve skutečnosti tento termín Hoyle poprvé použil roku 1949 v rádiu BBC a zesměšnění teorie velkého třesku nebylo vůbec jeho záměrem.

Iron Man 2

Iron Man 2 (2010)

Poznámky o obecné relativitě, hyperkostce, atd., zapsané v sešitě, který si Tony Stark (Robert Downey Jr.) prohlíží, jsou doslovně opsané z Wikipedie.

Reklama