foto

Madeleine Martin

  • nar. 15.4.1993 (24 let)
    USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým jménem Madeleine Elizabeth Martin, je americká herečka nejvíce známa rolí v seriálu CALIFORNICATION. Přes svůj velmi mladistvý věk toho však již dokázala více, než někteří postarší umělci. Narodila se 15. dubna 1993 v New York City, kde navštěvuje školu klasického amerického baletu. Díky svému muzikálnímu a hereckému talentu již jako velmi mladá vystupovala na prknech proslulého divadla Broadway, se kterým procestovala Ameriku po boku Richarda Chamberlaina. Hlavní roli dostala již v deseti letech, což jen potvrzuje její jedinečnost. Stejně jako fakt, že se stala historicky nejmladším vystupujícím na Tony Awards v roce 2003. Ve dvanácti letech se dostala do kulturní sekce New York Times, které zde vyobrazily její profil.

Jak známo, úspěšné divadelní představitele si rády zvou také televizní produkce a to bez ohledu na věk. Nejinak tomu bylo i v případě Madeleine, když se poprvé objevila na televizní obrazovce v seriálu ZÁKON A POŘÁDEK. Ztvárnila zde malou roli v jedné epizodě v roce 2003, ale o rok později se ještě na chvíli vrátila. Epizodní role jí byla přidělena také v seriálu TRAPASY MOJÍ SESTRY. Několik kreslených postaviček mluví jejím hlasem v hitu DOBA LEDOVÁ 2: OBLEVA.

Hlavního úspěchu a přílivu mnoha fanoušků se jí dostalo až rolí Beccy Moody v sexu a alkoholu nabitém seriálu CALIFORNICATION. Televize Showtime jí obsadila jako dceru Davida Duchovnyho, která s ním prochází všemi nástrahami jeho bohémského života. V seriálu se objevuje nejen jako herečka, předvádí zde svůj talent i v několika doprovodných písních.

Aktuálně v americké televizní reklamě propaguje hybridní automobil značky Ford a stále rozvíjí svůj talent na divadelních prknech. Její věk a talent ji předurčuje k věhlasné kariéře, bude zajímavé tento příběh sledovat.

- "srstek" -

Herecká filmografie

Filmy

2014 My Daughter Must Live (TV film)
2012 Discoverers, The
Refuge
2010 Legendary
2006 Doba ledová 2: Obleva

TV seriály

2015 Hemlock Grove (TV seriál)
Brian's Song (S03E10)
Damascus (S03E09)
Dire Night on the Worm Moon (S03E08)
další epizody (10)
2014 Hemlock Grove (TV seriál)
Demons and the Dogstar (S02E10)
Tintypes (S02E09)
Unicorn (S02E08)
další epizody (8)
Californication (TV seriál)
Milost (S07E12)
Dcera (S07E11)
2013 Californication (TV seriál)
Odhodím své běsy (S06E12)
Bezva holka (S06E11)
Slepá víra (S06E10)
další epizody (9)
2012 Californication (TV seriál)
V pekle zase není tak zle (S05E12)
Párty (S05E11)
Úchyláci a děvky (S05E10)
další epizody (11)
2011 Californication (TV seriál)
...a spravedlnost pro všechny (S04E12)
Poslední večeře (S04E11)
Soud (S04E10)
další epizody (12)
2009 Californication (TV seriál)
Mia culpa (S03E12)
Příchody a odchody (S03E11)
Dogtown (S03E10)
další epizody (12)
2008 Californication (TV seriál)
A žili šťastně... (S02E12)
Blues všedního dne (S02E11)
In utero (S02E10)
další epizody (14)
2007 Californication (TV seriál)
Kalifornský synek (S01E08)
Holky - přerušení (S01E07)
Po absintu je srdce něžnější (S01E06)
další epizody (8)
2003 Hope & Faith (TV seriál)
JoJo's Circus (TV seriál)
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)

TV pořady

2009 Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace