Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (1 099)

plakát

Kinsey (2004) 

75% ze Amerika je plna prudernich pambickaru vime vsichni uz davno. Ze za slovo sex se tam zaviralo do vezeni v dobe kdy tady Kristian klatil jednu holku za druhou je taky jasny. Scenar Kinseyho je chytry a citlive napsany, jen mozna mohl jit emocionalne vic do hloubky a vytriskat z postavy hlavniho hrdiny vic kontroverze. takhle zustava jen perfektni jednohubka, ktera rychle vysumi, a v pameti zustanou je vzpominky na pomalu uz mozna samozrejme perfektni vykony Neesona a Linney (vsimete si, jak Liam starne nejen makeupem a vlasy, ale i gesty a drzenim tela) a samozrejme na zlabatky, bezim nastudovat, co jsou vlastne zac, zaujalo me to pri zhlednuti vic nez ten vsudypritomny sex;)

plakát

Spálené stodoly (1973) 

zajímavé psychologické drama ve stísněném prostředí osamoceného horského statku, ale chybí tomu nějaký větší spád a dramatický vývoj událostí, moc se toho nestane a hlavní hrdina se nepone v pátrání ani o milimetr až je v úplném závěru mu pomůže náhoda. Ovšem ústřední dvojice hraje skvěle.

plakát

Vraždy podle Jidáše (1999) 

škoda že film není delší, měl by líp budovanou atmosféru, k jednotlivým vraždám dojde strašně rychle. Ale lambert se snaží, padouch je dobře slizkej a pár scén je napínavejch. Kdyby nerušily zbytečné kamerové vychytávky, které jsou spíš pro zlost, dal bych i 4.

plakát

Saw 2 (2005) 

slušné pokračování od kterého jsem moc nečekal, ale zábava je to celkem slušná. Jen by to chtělo charizmatictejsiho představitele policisty.

plakát

Dokonalý únik (2009) 

74%Twohy by si konečně zasloužil nějakej velkej ačkovej biják, protože vizuál má naprosto perfektní. Dokáže vyždímat napětí i z naprosto trapné zbytečné scény přcházení zúženého místa na skále. Dvě hlavní dvojice jsou zvoleny naprosto perfektně a musím říct, že jsem se po hodně dlouhy době nechal nachytat a neprohlédl ten twist, kdo je vrah. závěrečný souboj je velmi povedenej, má pořádnej drive a olyphant nakolpává diváky ze sedaček. škoda jen úplného závěru a jednoho trošku nevěrohodného obratu. V každém případě havajská krajina je nádherná a já už mám jasno kam pojedu na svatební cestu, snad tam tentokrát nebude řádit žádnej vrah:)

plakát

Stáhni mě do pekla (2009) 

54% Nemůžu si pomoct, ale kongres CSSD je teda milionkrat hruzostrasnejsi. Jedinych 10 minut, kdy jsem se bavil, jsou uvodni sceny se starenou, ta se fakt povedla a muze se smele zaradit do top 5 nejhruzostrasnejsich jezibaba filmoveho platna a to je tak asi zhruba vse, co me na filmu zaujalo. Jinak je to hrozne nenapadita nuda, videna v mnoha jinych filmech, v hlavni roli s husickou, ktera ma charizma bohuslava sobotky a herecky rejstrik zdenka skromacha (= toporny usmev + vydeseny skleb). Digitalni efekty jsou hrozne a do filmu se nehodi. Raimimu by se mel seskrtat rozpocet, aby se mohl vratit ke kvalite svych skvelych prvnich filmu, ktere tocil za par dolaru.

plakát

Můj život v ruinách (2009) 

68% řecko-americká verze učástníků zájezdu. o něco víc americky pitomé, ale i o trochu víc bláznivě vtipné. Postavy jsou sympatické a dobře vykreslené. Jen škoda příliš rychlých střihů, které někdy nenechají vtipy úplně doznít. Jinak je fakt řecko nadherný, hned bych jel.

plakát

Řím (2005) (seriál) 

zkouknul jsem prvni serii, tu druhou uz jsem nedokoukal, prilis me to nebavilo. V mnoha americkych filmech mi vadi patos, nemyslel byhc ze to kdy napisu, ale tady mi chybel. Neni tam jedina scena, ktera utkvi hlave, chybely mi tam ony klasicke vety - I ty brute, Kostky jsou vrzeny a podobne. Furt jsem mel pocit, ze koukam na sestrihanou verzi, blizi se bitva *strih* cezar vjizdi vitezne do tabora nepratel. Kdyz mely takovy penize na reklamu, tak uz nezbyly na bitvy!? Bitvy byly prece nejdulezitejsi soucasti dejin Rima, ty rozhodly o jeho osudu. Neni to spatny serial, ale naprosto z me hlavy vysumel, navic je tam hrozna spousta nezajimavych vedlejsich osudu a hlavni hrdina mi byl velmi nesympatickej. To takovi Tudorovci jsou mnohonasobne lepsi.

plakát

Kámoš k pohledání (2009) 

Mě na komediích zajímá jediná věc, jestli je vtipná nebo ne a tahle je vtipná poměrně dost. Dobré hlášky, pár nepředvídatelných scén. V hlavních rolích dva sympaťáci. Je je tam trosku moc patosu, nastesti se ho komické vlozky snaží shodit.

plakát

Whisky s vodkou (2009) 

Je tam spousta dobejch vtípků a hlášek, ale dost se to vleče a tenhle film je evidentně určen lidem na hranici šedesátky, pokud k nim patříte přidjete si minimálně hvězdičku. Já jsem na něj moc mladej.